Leeuwendaal Logo
Nieuws

Leeuwendaal Bruist trainees komen zelfstandig altijd boven drijven

Publicatiedatum: 08-12-22
Interview met opdrachtgever Leeuwendaal Bruist Simone Amsterdam-UMC

Simone van Hövell tot Westerflier – Valkhof startte vier jaar geleden als manager van het team HR Beleid, Advies en Innovatie van Amsterdam UMC. In het verleden heeft ze diverse rollen vervuld binnen het domein van HR bij andere organisaties, o.a. als Hoofd Leiderschapsontwikkeling. In haar huidige rol heeft zij meerdere keren Bruist-trainees in haar team mogen verwelkomen. In dit interview blikt zij terug op deze samenwerkingen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Leeuwendaal?

Onze HR-directeur Yolande van der Linden is in het verleden werkzaam geweest bij Leeuwendaal en wist via die weg van het bestaan van het Bruist-traineeship af. De ervaringen zijn erg positief, dus op het moment dat we versterking kunnen gebruiken bij een project, denken we al snel aan een Bruist-trainee. Vooraf bekijken we goed of de opdracht uitdagend genoeg is voor een trainee, want we vinden het belangrijk dat de opdrachten bijdragen aan hun ontwikkeling.

Simone van Hövell tot Westerflier – Valkhof Amsterdam UMC

Welke rollen hebben de Bruist-trainees vervuld binnen de organisatie?

Hun rollen waren erg uiteenlopend, maar bevatten altijd onderdelen als onderzoek doen (het uitzoeken en in kaart brengen van vraagstukken), projectmatig werken en beleid opstellen. Daarnaast werkten zij hands-on mee aan projecten.

Het team HR Beleid, Advies en Innovatie houdt zich o.a. bezig met arbeidsjuridische zaken, arbeidsvoorwaarden, opleiden en ontwikkeling en diversiteit en inclusie. Ook zijn er veel projecten die voortkomen uit de fusie tussen AMC en VUmc. De trainees zijn bij meerdere van deze projecten betrokken geweest.

Wat is de meerwaarde van een Bruister binnen een team bij Amsterdam UMC?

De trainees zijn nieuwsgierig en durven initiatief te nemen. Ze hebben een bepaalde manier van werken die hen in staat stelt zaken goed te doorgronden en te structureren. Het voordeel is dat ze vaak al enige werkervaring hebben, waardoor ze zaken snel eigen maken. We kunnen ze in het diepe gooien, omdat wij weten dat ze zelfstandig genoeg zijn om boven te komen drijven. Hierin is het ook echt een meerwaarde dat de trainees kunnen terugvallen op de expertise van hun Leeuwendaal-collega’s. Ze maken onderdeel uit van het team en onze collega’s werken graag met ze samen.

Wat hebben jullie geleerd van het samenwerken met Bruisters?

De trainees stellen verfrissende vragen en brengen nieuwe inzichten mee. Niet alleen op het gebied van HR, maar ook bij het anders vormgeven van documenten en presentaties. Ze weten goed structuur aan te brengen en de lezer mee te nemen. Hun frisse blik helpt ons bij het beter in kaart brengen van vraagstukken.

Aan wie zou jij het werken met Bruist aanbevelen?

Ik denk dat veel organisaties gebaat kunnen zijn bij een Bruister in hun team. Bij wat kleinere organisaties kunnen ze van toegevoegde waarde zijn bij het opzetten en uitvoeren van zaken. Bij grotere organisaties zullen zij wellicht wat meer betrokken zijn bij tactische en strategische projecten. Het lijkt mij erg leerzaam voor trainees om in een grote keuken mee te mogen kijken waar sprake is van grote complexiteit en vele stakeholders.

Wil je nog iets anders kwijt over de samenwerking met Leeuwendaal?

Ik heb de samenwerking met Leeuwendaal altijd als erg prettig ervaren. Ze reageren snel op vraagstukken en denken goed mee. Ook kan er snel geschakeld worden op het moment dat wij versterking kunnen gebruiken. Daarnaast heb ik de indruk dat de trainees goed begeleid worden vanuit Leeuwendaal.

Hoe hebben de Bruisters hun tijd bij Amsterdam UMC beleefd?

Inthuya Sellathurai
Ik blik terug op een zeer interessante en waardevolle opdracht bij Amsterdam UMC. Tijdens mijn opdracht ben ik grotendeels werkzaam geweest voor het project ‘Schouder aan Schouder’. Dit project is tijdens het begin van corona opgezet om de inhaalzorg te realiseren bij verpleegkundige teams. Bij dit project worden wachttijd geneeskunde studenten opgeleid tot klinisch verpleegkundig ondersteuner. Mijn taak was om samen met de projectleider het project verder uit te rollen binnen het ziekenhuis. Ik vond het vooral leerzaam om interdisciplinair te werken met verschillende afdelingen zoals werving en selectie, bij- en nascholing en de vele verpleegkundige afdelingen. Door deze opdracht heb ik veel gezien en geleerd over projectmatig werken binnen Amsterdam UMC.

Robin Zwinkels
Ik kijk met een warm gevoel terug op mijn tijd bij Amsterdam UMC. Tijdens mijn opdracht mocht ik het team met arbeidsjuristen en arbeidsvoorwaardenspecialisten (onderdeel van HR Beleid, Advies en Innovatie) ondersteunen bij diverse projecten, mede omtrent de fusie tussen AMC en VUmc. Ik werd volledig opgenomen in het team en heb op veel vlakken mogen meekijken, hierdoor heb ik veel nieuwe kennis opgedaan. Wat mij vooral aansprak, was de diversiteit aan HR-specialismen en de grote opgaves waar zij voor stonden, o.a. in de tijd van de COVID-19 pandemie.