Interview met Astrid van Dael-Vrijman over vijf jaar Leeuwendaal Bruist
Astrid van Dael werkt bijna tien jaar bij Leeuwendaal en vijf jaar geleden stond zij aan de wieg van het Leeuwendaal Bruist traineeship. Die vijf jaren zijn voorbij gevlogen. In dit interview blikt zij terug en vertelt zij over haar rol en werkzaamheden als manager van het traineeprogramma.
Hoe is het idee van Bruist ontstaan?
Bij Interim HR kregen we van opdrachtgevers in het publieke domein vaak de vraag naar jong talent. Mensen met een frisse blik, slagkracht en grondige en actuele hr-kennis. We zijn toen met een aantal opdrachtgevers in gesprek gegaan om voor hen een traineeship in te richten. Sommige organisaties waren daar echter te klein voor en zo ontstond het idee om dit binnen Leeuwendaal vorm te geven en opdrachtgevers de kans te geven om trainees via ons in te huren voor opdrachten. En hoe de naam Bruist is ontstaan? Die naam borrelde spontaan op, haha. De naam staat natuurlijk voor de jonge bruisende groep mensen vol energie en enthousiasme.
Wat doe jij binnen Bruist?
Als manager van Leeuwendaal Bruist houd ik mij bezig met het leggen van contacten met opdrachtgevers, de begeleiding en de werving. Ik ben trots op ons unieke selectieproces, waarin wij en de trainees elkaar goed leren kennen en bewust ervoor kiezen om met elkaar dit avontuur aan te gaan.
Tijdens het traineeship besteden we veel aandacht aan zowel de vakinhoudelijke als de persoonlijke ontwikkeling, zodat de trainees zich optimaal kunnen ontwikkelen tot hr-professionals. Naast mijn rol als manager van het trainee-programma, ben ik ook leidinggevende van een aantal trainees. Samen met hen bespreek ik de opdrachten, de voortgang, hun ontwikkeldoelen, hun strengths, waar ze naartoe willen en hoe ze daar gaan komen. Ik houd evaluatiegesprekken met de trainee en de opdrachtgever. Het is fantastisch om te zien hoe de trainees zich versneld ontwikkelen en ik vind het super mooi dat ik daaraan mag bijdragen!
Wat is het mooiste succes van Leeuwendaal Bruist tot nog toe?
Het mooiste succes? Dat is heel moeilijk, we hebben heel veel mooie projecten gedaan. Maar ‘t trotst ben ik echt op de tomeloze inzet, op het enthousiasme en de denk- en slagkracht van de trainees. Daarmee maken zij van al die hr-projecten een succes en halen ze het maximale uit hun traineeship. In vijf jaar tijd hebben we een volwaardig traineeprogramma neergezet. De allereerste opdracht was natuurlijk prachtig omdat deze ons de bevestiging gaf dat de markt er inderdaad op zat te wachten. Het blijft lastig om na twee jaar afscheid te nemen van de trainees, maar de trots overheerst als zij klaargestoomd zijn voor de volgende stap in hun carrière, passend bij hun eigen talenten en ambitie.
Waarvoor zou jij Leeuwendaal Bruist aanbevelen?
Onze trainees zijn tijdens het programma tijdelijk inzetbaar als jonge hr-professionals; zij ontzorgen, trekken projecten vlot die moeilijk op gang komen en brengen up to date hr-kennis mee en een verfrissende blik. Ze zijn slim, doortastend, sympathiek en organisatiesensitief. Zij gaan op een prettige manier het gesprek aan, luisteren en stellen de juiste vragen – met oog voor de ander. Daar kan iedere organisatie baat bij hebben.
Wat heb jij geleerd van het samenwerken met de Bruisters?
Wat ik zelf merk en wat ik ook veel hoor van collega’s, is dat hun verfrissende blik ontzettend waardevol is. Onze organisatie bestond een paar jaar geleden vrijwel uitsluitend uit zeer ervaren adviseurs en de toevoeging van jong talent bleek voor de samenwerking ideaal te zijn. De collega’s vullen elkaar echt aan. De Bruisters zijn mensen die van aanpakken houden; als ze iets leuks bedenken, dan gaan ze het ook gelijk vol enthousiasme vormgeven. Ik vind het dan ook fijn dat ik veel met hen in projectgroepen mag samenwerken.
Wil jij meer weten over het Leeuwendaal Bruist-traineeship of ben je benieuwd wat een Bruister voor jullie organisatie kan betekenen, klik dan hier. Wil je op de hoogte gehouden worden van Leeuwendaal nieuws en dus ook als er een nieuw interview online komt? Volg ons dan op LinkedIn.