Leeuwendaal Logo
GGNet
GGNet zoekt een:

Lid raad van toezicht

Leeuwendaal zoekt voor GGNet een lid raad van toezicht.

De organisatie

GGNet zet zich in voor mensen met psychische problemen en voor hun naasten. Patiënten bij GGNet zijn o.a. mensen met een psychotische kwetsbaarheid, mensen die kampen met een depressie, angst- en paniekklachten, psychotrauma, een persoonlijkheidsstoornis, eetproblemen, een bipolaire stoornis en mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met psychische problemen. Er worden daarom verschillende specialistische behandelingen binnen GGNet aangeboden.

GGNet focust zich op werkelijk herstel, duurzame oplossingen en minder afhankelijkheid van zorg, zodat mensen weer zoveel mogelijk de aansluiting vinden met zichzelf en met anderen in de samenleving. Daarbij zetten ze in op perspectief, zingeving en verbinding voor de cliënt. Een behandelteam doet dat in samenwerking met de patiënt zelf, de mensen om de patiënt heen en andere organisaties die een rol van betekenis kunnen spelen, zoals een gemeente, huisarts of andere welzijnsorganisaties. GGNet wil daarbij als betrouwbare partner nieuwe wegen inslaan, voor passende, toegankelijke en betaalbare zorg.

GGNet telt 2000 medewerkers en 140 vrijwilligers die samen werken voor 18.000 patiënten en voor hun naasten. De organisatie is actief in de regio Noord- en Oost-Gelderland met locaties in Apeldoorn, Doetinchem, Zutphen, Zevenaar, Winterswijk en de hoofdlocatie in Warnsveld. 

De raad van toezicht

De raad van toezicht vergadert ca. vijf keer per jaar volgens een vastgesteld rooster. Daarnaast bestaat binnen de raad van toezicht een Remuneratiecommissie, een Auditcommissie en een Commissie Kwaliteit en Veiligheid. Regelmatige bezoeken op locaties en aan bijeenkomsten, waar cliënten, verwanten en medewerkers worden ontmoet, zijn een wezenlijk middel om te ervaren of en hoe het beleid van de raad van bestuur wordt uitgevoerd en wordt ervaren. De raad van toezicht voert tevens regulier overleg met de ondernemingsraad, de cliëntenraad, de familieraad en de verschillende staven van de organisatie.

De opgave

GGNet bevindt zich in een ingrijpende transformatie naar netwerkzorg. Dit is de belangrijkste veranderopgave voor de komende paar jaar.

Psychiatrische ontregelingen hebben zelden één oorzaak. Die kunnen meestal niet opgelost worden vanuit één gezichtspunt, één discipline of vanuit één organisatie. Netwerkzorg draait om gecoördineerde samenwerking rond patiënten, samen met andere netwerkpartners in de regio. Dit vraagt om het afbreken van schotten tussen organisaties, functies en domeinen en samenwerking vanuit een andere invalshoek.

De toezichtswijze van de raad van toezicht is afgestemd op de bovengenoemde veranderopgave van

GGNet. De raad van toezicht maakt afspraken met de raad van bestuur over de veranderstrategie en hoe de raad van bestuur dat bewaakt. Jaarlijks worden de kritische prestatie-indicatoren benoemd (harde en zachte indicatoren) om de effectiviteit van het handelen van de raad van bestuur en de organisatie te toetsen. 

Profiel

Het competentieprofiel voor een lid van de raad van toezicht bevat tenminste de volgende aspecten:

  • Een academisch werk- en denkniveau.
  • Bestuurlijke en/of toezichthoudende kwaliteiten en ervaring bij voorkeur in (landelijke) maatschappelijke organisaties.
  • Affiniteit met de doelstelling van GGNet.
  • Inzicht in de eisen die kwaliteit, doelmatigheid en continuïteit aan een organisatie als GGNet stellen.
  • Voldoende inzicht in taken en rollen tussen raad van toezicht en raad van bestuur en bekend zijn met de onderwerpen van corporate governance.
  • De capaciteit en de mentaliteit om de raad van bestuur met raad en als klankbord terzijde te staan.
  • Het vermogen om het beleid van GGNet en het functioneren van de raad van bestuur te beoordelen.
  • Integriteit, verantwoordelijkheidsgevoel en een onafhankelijke opstelling.
  • Het vermogen in teamverband te functioneren.
  • Voldoende toewijding, beschikbaarheid en flexibiliteit.
  • Maatschappelijk actief.

Het nieuw te werven lid raad van toezicht begrijpt de complexiteit van de veranderingen in het zorglandschap die plaatsvinden en denkt vanuit waardengedreven zorg. We zoeken iemand die met een frisse blik kijkt en die de in- en externe uitdagingen/dilemma’s waar de raad van bestuur mee te maken heeft, begrijpt. De nieuwe toezichthouder is hierin een sparringpartner, maar stelt ook de kritische vragen om de raad van bestuur en de medeleden raad van toezicht scherp te houden. U onderschrijft de beweging die GGNet maakt van zorg naar gezondheid, ziet kansen en uitdagingen in de verschuiving naar preventieve en persoonsgerichte zorg en gelooft intrinsiek in burger-/cliëntparticipatie. U heeft ervaring met en oog voor (sociale) innovatie en goed zicht op het brede sociaal domein/maatschappelijk middenveld met alle stakeholders die hierin participeren (zoals welzijn, zorg, gemeenten, onderwijs). U kijkt vanuit dit brede perspectief naar de GGZ.

Het nieuwe lid raad van toezicht durft zich uit te spreken (schuwt de scherpte in een discussie niet) en denkt patroon doorbrekend. U ziet, bij voorkeur vanuit eigen ervaring, de mens achter de cliënt met zijn of haar zorgvraag en heeft sterke waarden op dit gebied. Daarmee heeft u een sterke overtuiging om te kijken naar de talenten van een persoon, in plaats van alleen de kwetsbaarheden. U maakt graag onderdeel uit van een team waarin de verschillende leden complementair zijn aan elkaar. Binding met de regio waar GGNet in opereert is een pré.

Wat biedt GGNet?

Bij GGNet komt u in een raad van toezicht met een nuchtere grondhouding, die een open communicatie kent en waar onderling respect centraal staat.

De bezoldiging is conform de richtlijnen van de NVTZ en voldoet aan de normstelling van de WNT-2. 

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je rechts bovenaan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Manon Min, senior adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Lieven Scheepers, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je e-mailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 22 september 2024.

Locatie: Noord- en Oost-Gelderland
Functieomvang: Parttime
Sluitingdatum: 22-sep.-2024

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023