Leeuwendaal Logo
Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen
Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen zoekt een:

Lid raad van toezicht met aandachtsgebied Zorgtransitie & Innovatie

Leeuwendaal zoekt voor ZorgSaam een lid raad van toezicht met aandachtsgebied Zorgtransitie & Innovatie.

De organisatie

ZorgSaam is de spin in het zorgweb voor jong en oud in Zeeuws-Vlaanderen en omstreken. ZorgSaam biedt ziekenhuiszorg, ambulancezorg, thuiszorg en ouderenzorg en is daarmee koploper op het gebied van ketenzorg. ZorgSaam kenmerkt zich door het verlenen van zeer patiënt- en cliënt gerichte zorg en kent een hoge patiënten c.q. cliëntenwaardering. Om op elkaar aansluitende zorg (ketenzorg) te verstrekken wordt nauw samengewerkt met andere zorgverleners, zowel in binnen- als buitenland. Bij ZorgSaam zijn 3500 medewerkers en 800 vrijwilligers werkzaam. De totale omzet (2023) bedraagt 283 miljoen euro.

De raad van toezicht

De raad van toezicht van ZorgSaam bestaat op dit moment uit vijf leden. De raad van toezicht heeft uiteenlopende deskundigheid en ervaring op het gebied van: financiën, bedrijfseconomie, gezondheidszorg, regionale en nationale politiek, bedrijfsleven, kwaliteit en veiligheid. Door het aanstaande vertrek van een van de leden van de raad van toezicht per 1 juli a.s. is de raad van toezicht op zoek naar een toezichthouder met aandachtsgebied ‘transitie in zorg en welzijn en passende zorg’.

De raad van toezicht vergadert ten minste zes keer per jaar en komt verder samen voor bijeenkomsten zoals commissievergaderingen en ontmoetingen met de medische staf, de centrale ondernemingsraad en de centrale cliëntenraad. Daarnaast zijn er ontmoetingen met de medewerkers en cliënten binnen ZorgSaam in de vorm van werkbezoeken. De raad van toezicht vindt het belangrijk dat hij voor medewerkers, raad van bestuur en buitenwereld zichtbaar sterke betrokkenheid bij de organisatie toont en kiest daarbij een proactieve instelling. De raad van toezicht levert door zijn niveau, kennis, ervaring en optreden daadwerkelijk toegevoegde waarde voor ZorgSaam als geheel.

Profiel

Het nieuw te zoeken lid raad van toezicht voldoet aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Acteert dicht op de zorgtransitie en de nieuwe digitale ontwikkelingen (e-health) die deze transitie mogelijk maken (waaronder de toepassing van AI in de zorg(processen).
  • Heeft een achtergrond in de digitalisering van samenleving c.q. zorg en kent de specifieke ins-and-outs die spelen in de huidige zorgtransitie waarin digitalisering en data-gedreven zorgverlening een steeds belangrijkere plaats (gaan) innemen.
  • Onderkent de veranderopgave die met de zorgtransitie gepaard gaat, niet louter en alleen vanuit een technologisch perspectief maar vooral ook de aandacht die dit vergt voor de meer zachte kanten van de organisatieverandering (aandacht voor cultuur, het op juiste waarde schatten van het verandervermogen van de organisatie c.q. het gedrag van doelgroepen daarbinnen). Is in staat met een zekere distantie c.q. gezag impact te hebben op de dialoog hierover binnen ZorgSaam.
  • Heeft kennis van dan wel zicht op de strategische veranderopgave binnen zorg en welzijn, zoals ontwikkelingen die de care-cure keten optimaliseren (passende zorg) en binnen ZorgSaam in het bijzonder.
  • Heeft een visie op de inrichting van de zorg van overmorgen, die steeds meer door middel van samenwerkingen tussen organisaties (netwerken) tot stand komt. 

Wat biedt Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen?

ZorgSaam volgt voor de beloning van de raad van toezicht de WNT en het advies van de NVTZ.

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je rechts bovenaan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Manon Min en Douwe Wijbenga, senior adviseurs executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met Manon en Douwe contact opnemen en voor vragen over de procedure met Lieven Scheepers, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je e-mailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 25 augustus 2024.

Locatie: Terneuzen
Functieomvang: Parttime
Sluitingdatum: 25-aug.-2024

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023