Leeuwendaal Logo
RIBW Kennemerland/Amstelland en de Meerlanden
RIBW Kennemerland/Amstelland en de Meerlanden zoekt een:

Directeur Zorg Wmo

Leeuwendaal zoekt voor RIBW K/AM een directeur Zorg Wmo.

De organisatie

De Regionale Instelling Beschermd Wonen Kennemerland, Amstelland en de Meerlanden is een GGZ-instelling met het hoofdkantoor in Haarlem. De RIBW K/AM ondersteunt psychisch kwetsbare mensen bij het hervinden van hun veerkracht, die verder te ontwikkelen en te versterken. Zij werken volgens hun methodiek vitaal versterkend werken.

De wereld van RIBW K/AM staat aan de vooravond van grote veranderingen. Dat vraagt niet alleen het borgen van de continuïteit van zorg, maar ook om innovatieve aanpassingen en verbeteringen in het primair proces.

Je maakt deel uit van het directieteam dat, naast de Raad van Bestuur, bestaat uit twee directeuren Zorg (Wmo en Wlz), directeur Bedrijfsvoering, manager P&O en manager Strategie en Kwaliteit. Er werken circa 500 FTE. De organisatie werkt vanuit 36 teams, verspreid over Noord-Holland. 

De opgave

Als directeur Zorg geef je leiding aan de eenheid met het aandachtsgebied Wmo. Je bent resultaatverantwoordelijk en geeft situationeel leiding op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Vanuit een overstijgende blik en flexibiliteit heb je, naast de verantwoording voor je eigen sector, vanuit je rol in het directieteam de verantwoording voor de gehele organisatie. Je bent medeverantwoordelijk voor de koers, positie en het strategisch beleid van deze middelgrote GGZ-organisatie met stevige uitdagingen. Als directeur Zorg geef je direct leiding aan 14 zorgcoördinatoren welke ieder verantwoordelijk zijn voor ongeveer tien FTE medewerkers.

Je bouwt en onderhoudt een in- en extern netwerk, stemt dienstverlening af met betrokken partijen en onderzoekt uitbreidingsmogelijkheden voor samenwerking en/of dienstverlening. Je zorgt dat er (productie-) afspraken gemaakt worden met opdrachtgevers.

Profiel

Je bent een ervaren directeur/manager met kennis van en ervaring met de ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn. Het is een pré als je ook ervaring hebt met dienstverlening in de begeleiding van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Je bent mens- en resultaatgericht, ondernemend en warm zakelijk. Je krijgt energie van de ontwikkelingen in de gezondheidszorg/GGZ en het vertalen hiervan naar nieuwe vormen van zorg- en dienstverlening. Ook het onderhouden en aangaan van samenwerkingsverbanden gaat je gemakkelijk af. Je bent daadkrachtig, organisatiesensitief, oplossingsgericht, een verbinder en bouwer. Je brengt het beste in de medewerkers naar boven, zet flexibel meerdere leiderschapsstijlen in en weet hoe je dit kunt waarborgen. Je weet helder en professioneel te communiceren op verschillende niveaus binnen en buiten de organisatie.

Verder breng je mee:

  • Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau.
  • Meerdere jaren (integrale) leidinggevende werkervaring, op strategisch-tactisch niveau in de zorg. Ervaring binnen de GGZ is een pré.
  • Ervaring met en kennis van managementtechnieken, bedrijfskundige aspecten, processen, budgetten en begrotingen.
  • Concrete ervaring met het leidinggeven aan transities op het gebied van professionalisering en managementontwikkeling.
  • Actuele kennis van wet- en regelgeving en maatschappelijke ontwikkelingen op het vakgebied.
  • Netwerkcapaciteiten voor het onderhouden en uitbreiden van de relatie en samenwerking met in- en externe stakeholders.
  • Sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden.
  • Helicopterview en in staat om verbinding te maken op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
  • Affiniteit met de doelgroep.

Wat biedt RIBW Kennemerland/Amstelland en de Meerlanden?

RIBW K/AM biedt je een veelzijdige, dynamische en uitdagende functie met veel zelfstandigheid en volop ruimte voor het nemen van initiatieven. De organisatie kent een informele organisatiestructuur met korte lijnen en stevige opgaven op alle niveaus in de functie.

De functie wordt marktconform beloond conform de CAO GGZ in schaal FWG 70, afhankelijk van je kennis en ervaring. Met de toeslag voor de calamiteitendienst conform CAO GGZ komt het salaris uit op het niveau van schaal FWG 75. Daarnaast biedt RIBW K/AM goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand. De functie is in te vullen voor 32 of 36 uur per week. 

Informatie

Voor meer informatie over de organisatie, de inhoud van de functie, het proces en de profielschets, lees je het uitgebreide functieprofiel dat je rechts bovenaan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Irene Vervelde, senior adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Robin de Boer, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je e-mailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 28 juli 2024.

Selectiegesprekken bij de opdrachtgever vinden plaats in de week van 19 augustus. 

Locatie: Haarlem
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 28-jul.-2024

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023