Leeuwendaal Logo
PROVSO.WORKS
PROVSO.WORKS zoekt een:

Lid raad van toezicht met aandachtsgebied Jeugdzorg & Welzijn

Leeuwendaal zoekt voor PROVSO.WORKS een lid raad van toezicht met aandachtsgebied Jeugdzorg & Welzijn.

De organisatie

PROVSO.WORKS verbindt onderwijs met de arbeidsmarkt. PROVSO.WORKS realiseert en financiert samen met de aangesloten scholen en werkgevers projecten voor PRO- en VSO-leerlingen, gericht op de arbeidsmarkt. Het doel is uitstromen naar een passende, bestendige en duurzame werkplek op de arbeidsmarkt. PROVSO.WORKS is een slagvaardige organisatie die een brug wil slaan tussen Praktijkscholen (PRO), voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en werkgevers in de regio Rotterdam-Rijnmond. PROVSO.WORKS financiert arbeidstoeleidingsprojecten die worden opgezet door scholen en werkgevers zodat zij er samen voor zorgen dat jongeren doorstromen naar een passende bestendige en duurzame werkplek.

PROVSO.WORKS heeft zich doorontwikkeld van pioniersorganisatie naar een professionele organisatie. Er is in 2022 een strategietraject doorlopen en een toekomstplan voor 2023-2026 vastgesteld. Werkgevers weten PROVSO.WORKS steeds beter te vinden, het is de ambitie de zichtbaarheid verder te verbeteren. De organisatie wil nog verder professionaliseren en met elkaar nadenken over de strategische keuzes richting de toekomst.

De opgave

De raad van toezicht heeft als taak het toezicht houden op bestuur en op de algemene gang van zaken binnen PROVSO.WORKS. Dit doen zij vanuit een toezichtskader. De raad van toezicht is adviserend aan het bestuur en heeft jaarlijks een evaluatie met het bestuur.

De raad van toezicht bestaat momenteel uit twee leden. Om de professionalisering van PROVSO.WORKS verder door te zetten zoeken we twee nieuwe leden. De RvT vergadert nu minimaal twee keer per jaar waarvan één keer samen met het bestuur. In dit gezamenlijke overleg wordt het gevoerde en toekomstige beleid besproken. 

Profiel

De raad van toezicht is op zoek naar uitbreiding, zodat een team ontstaat met diverse achtergronden en persoonlijkheden, zodat discussies verrijkt worden en onderwerpen op verschillende manieren belicht kunnen worden. De RvT wil breed blijven kijken, schetsen van andere perspectieven en ruimte geven aan de ander.

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden met kwaliteiten op het gebied van toezichthouden, een sociaal hart en betrokkenheid bij kwetsbare leerlingen en de regio Rotterdam-Rijnmond. Als RvT-lid ben je op strategisch niveau een sparringpartner voor het bestuur en de directeur; tegelijkertijd weet je op positief-kritisch niveau de rol van toezichthouder in te vullen. Je bent op de hoogte van maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen. Daarbij zie je kansen en maak je deze bespreekbaar. Je daagt daarbij anderen uit mee te doen en durft het ambitieniveau ter discussie te stellen. Risico’s benader je positief en je vraagt kritisch door om te onderzoeken wat mogelijk is. Om nieuwe wegen naar de toekomst toe samen te ontdekken met behoud van al het goede dat aanwezig.

Profiel met aandachtsgebied jeugdzorg/welzijn

  • Kennis van jeugd en jeugdzorg, bijvoorbeeld als bestuurder of directeur binnen het sociaal/maatschappelijk domein. Dan wel op andere wijze deze kennis en ervaring opgedaan, bijvoorbeeld als strategisch beleidsadviseur of project-/programmamanager in de regio Rotterdam-Rijnmond.
  • Zicht op vraagstukken die spelen in de jeugdzorg. Oog voor actuele politiek-, sociaal- en maatschappelijke ontwikkelingen in de regio.
  • Relevant maatschappelijk netwerk en in staat om met kennis en ervaring vanuit dat netwerk een bijdrage te leveren aan het functioneren van de raad.
  • Heldere visie op de ontwikkeling van jongeren.
  • Alert op kansen voor praktisch opgeleide jongeren.
  • Verrast, durft creatief en ‘out-of-the-box’ te denken. 

Wat biedt PROVSO.WORKS?

PROVSO.WORKS biedt de mogelijkheid bij te dragen aan een betekenisvolle, duurzame (werk)plek voor jongeren die meer kansen verdienen. In de raad van toezicht en de rest van de organisatie tref je enthousiaste en betrokken collega’s.

De RvT vergadert twee tot viermaal per jaar. Door werkbezoeken af te leggen of betrokken te zijn bij inhoudelijke bijeenkomsten, leer je de organisatie en haar activiteiten ook kennen.

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat u rechts bovenaan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Jeannette van der Vorm en Carine Hulscher-Slot, senior adviseurs executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u met hen contact opnemen en voor vragen over de procedure met Anouk Keiren, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw e-mailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

 We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op woensdag 12 juni 2024.

Locatie: Rotterdam
Functieomvang: Parttime
Sluitingdatum: 12-jun.-2024
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023