Leeuwendaal Logo
Zorggroep Alliade
Zorggroep Alliade zoekt een:

Directeur Centrale Behandeldienst

Leeuwendaal zoekt voor Alliade een directeur Centrale Behandeldienst

De organisatie

Alliade helpt kwetsbare mensen in Friesland met jeugdzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, ouderenzorg, werk & dagbesteding en maatschappelijke ondersteuning. Met de kennis en kracht vanuit de verschillende zorgonderdelen wordt dagelijks samengewerkt vanuit de visie ‘Samen doen wat wél kan’.  

Er werken bij Alliade zo’n 6000 medewerkers (waarvan 4900 in de primaire zorg) die vanuit meer dan 300 locaties en tientallen ambulante teams zorg en begeleiding verlenen aan ruim 8000 cliënten. Alliade is een organisatie die in de aansturing heeft gekozen voor een platte structuur met drie lagen; bestuur/directie, managers/hoofden en medewerkers. Het werkgebied van Alliade concentreert zich in Friesland. 

De opgave

De directeur is eindverantwoordelijk voor het onderdeel Centrale Behandeldienst en rapporteert direct aan de raad van bestuur. De directeur heeft hiernaast als lid van het directieteam een bredere (integrale) rol doordat elk directielid mede sturing geeft aan de organisatie breed strategie en thema’s van Alliade.  

De opgave voor het directieteam van Alliade is om met elkaar vorm en richting te geven aan cultuur en leiderschap, de uit de strategie voortkomende acties en richting verder in de organisatie door te zetten én deze te blijven omzetten naar concrete resultaten. De directeur draagt actief bij aan de ambities en doelstellingen van de meerjarenstrategie.  

De directeur Centrale Behandeldienst is integraal verantwoordelijk voor de inhoud en bedrijfsvoering. Op inhoud zal de directeur zich hoofdzakelijk bezighouden met het verder ontwikkelen en versterken van de kwaliteit en de inhoud van zorg en behandeling en het behandelaanbod. In eerste instantie ligt de focus vooral op zorginhoudelijke thema’s, zoals het verder ontwikkelen en implementeren van zorgprogramma’s, het professioneel statuut en het binden en boeien van huidige én nieuwe medewerkers. In deze taken werd de directeur intensief samen met de adviseurs inhoudelijke zaken en de vakgroepen, praktijk gericht wetenschappelijk onderzoek en uiteraard de directeuren van de zorgonderdelen. Op het gebied van de bedrijfsvoering is de directeur verantwoordelijk voor: strategisch positioneren, verder bouwen op de gelegde basis, interne en externe netwerken goed neerzetten, focus naar buiten omdat we belangrijke strategische vraagstukken willen oppakken en het orde houden van inzet behandelaren, facturatie en declaratie. In alle taken is er tevens ondersteuning van 6 managers die medewerkers binnen de behandeldienst aansturen.

Profiel

Wij zijn voor Alliade op zoek naar een inspirerende en daadkrachtige directeur met een eigentijdse visie op de behandeldienst van nu én in de toekomst. Bij Alliade past een directeur met een strategisch en veranderkundig profiel. Iemand met inhoudelijke kennis en oog voor bedrijfsvoering. De juiste kandidaat voelt zich thuis in een platte organisatie, een groot directieteam en een complexe, zich sterk ontwikkelende werkomgeving met professionals.  

De directeur is in staat om binnen een grote zorgorganisatie als Alliade, de onderlinge verbinding en synergie te creëren, de behandeldienst stevig te positioneren (zowel in- als extern) en te schakelen tussen strategie en uitvoering. De directeur schakelt intuïtief op diverse niveaus en overziet het grotere geheel. De directeur kijkt over de hokjes heen en zorgt daarnaast ook voor de verbinding en versterking van het partnerschap extern. Hij of zij is goed in staat om visie en beleid van papier naar implementatie en borging te brengen. 

De directeur is de leider die in staat is de missie, visie en kernwaarden van Alliade tot in de haarvaten van de teams te laten doordringen, zet de leidinggevenden in positie en in hun kracht en biedt de leidinggevenden en hun teams de ruimte om nieuwe initiatieven te nemen en zich als individu en team verder te ontwikkelen. De directeur brengt luchtigheid en relativeringsvermogen met zich mee. Maar geeft ook kaders en helderheid. Degene die wij zoeken herkent zichzelf in de kernwaarden van Alliade: nabij, verantwoordelijk en betrouwbaar en heeft een zorginhoudelijke achtergrond. Je bent een echte verbinder met een inspirerende visie op de kwaliteit van zorg en het functioneren van een multidisciplinaire behandeldienst die wordt neergezet binnen de kaders van de strategie en besturing van Alliade. Je beschikt daarnaast over veranderkracht, werkt met een krachtige leidinggevende stijl en bent altijd aanspreekbaar. Je stelt de cliënt en kwaliteit van zorg altijd voorop en om dit te realiseren investeer je in betrokken en bevlogen medewerkers die met plezier hun werk doen. Je bent samen met je medewerkers trots om voor Alliade te werken. Je hebt eveneens een relevant netwerk in de regio of in Nederland, of weet deze te ontwikkelen. 

Verder vragen wij:  

  • Een afgeronde opleiding tot klinisch psycholoog, of arts met een specialisatie AVG of Ouderengeneeskunde; of GZ-psycholoog/psychotherapeut/of andere aanverwante richting met ruime directie ervaring. 
  • Ervaring in de verstandelijk gehandicaptenzorg, jeugdzorg en/of ouderenzorg.
  • Ruime management- of directie ervaring in de zorg, bij voorkeur aangevuld met een opleiding in die richting;  
  • Ervaring met de bedrijfsmatige kant van een organisatie, met name gericht op ontwikkeling van professionaliteit van behandelaren.
  • Kennis van de voorkomende financieringsvormen en de wetgeving in de gezondheidszorg.
  • Ervaring in het vertegenwoordigen van de (behandel-)organisatie in externe regionale netwerken.

Wat biedt Zorggroep Alliade?

Een uitdagende, stevige eindverantwoordelijke directiefunctie waarin je echt bijdraagt aan de ontwikkeling naar een toekomstbestendige en betekenisvolle organisatie vanuit een stabiele en financieel gezonde organisatie, waarin ook gelijk aan de gehele sector, uitdagingen spelen om de zorg betaalbaar te houden en binnen de steeds striktere financiële kaders te opereren.  

  • Alliade is één van de grootste zorgorganisaties van Nederland en is een belangrijke speler in de zorg in Friesland.
  • Alliade staat er goed voor: het is een mooie organisatie met veel samenwerkingsverbanden om de beste zorg te kunnen bieden.
  • Een maximaal salaris van € 10.983 conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 80 bij een dienstverband van 36 uur per week (fulltime). Naast 8% vakantietoeslag wordt een eindejaarsuitkering van 8,33% uitgekeerd.
  • Ruimte om klinisch werk uit te voeren naast deze directiefunctie.
  • Alliade kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding, vergoeding van herregistratie, en een fiscaal vriendelijk meerkeuzesysteem, met onder andere een fietsplan, sportabonnement en een pensioenregeling via PGGM --> Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
  • Standplaats: Heerenveen.

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je rechts bovenaan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Bianca van Winkel en Corinne van der Salm, senior adviseurs executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met hen contact opnemen en voor vragen over de procedure met Robin de Boer research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 25 februari 2024.

Locatie: Heerenveen
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 25-feb.-2024
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023