Leeuwendaal Logo
NFK (Nederlandse Fed. v. Kankerpatiëntenorganisaties)
NFK (Nederlandse Fed. v. Kankerpatiëntenorganisaties) zoekt een:

Voorzitter raad van toezicht

 Leeuwendaal zoekt voor NFK een voorzitter raad van toezicht

De organisatie

De NFK is het samenwerkingsverband van 21 kankerpatiëntenorganisaties (KPO’s) en het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers. De koepel is er voor de gemeenschappelijke behartiging van belangen van kankerpatiënten en ondersteunt de leden met beleid en de uitvoering van administratieve taken. De kankerpatiëntenorganisaties ondersteunen en behartigen de belangen van de specifieke patiëntgroepen. Afhankelijk van de rechtsvorm zijn mensen lid of donateur van een kankerpatiëntenorganisatie. NFK is gevestigd in Utrecht.

De raad van toezicht

De raad van toezicht van NFK heeft tot taak het houden van toezicht op het beleid van het bestuur, dat volgt uit het door de algemene vergadering aan het bestuur verleende mandaat en op de algemene gang van zaken binnen de federatie en de met de federatie verbonden organisaties. De raad van toezicht fungeert naast de rol van werkgever, ook als klankbord voor het bestuur en heeft in dat kader – al dan niet gevraagd – tevens een adviserende en stimulerende rol.   

De raad van toezicht van NFK kent de volgende aandachtsgebieden:

  • De invulling van de maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid van NFK, gewaarborgd binnen een financieel gezonde organisatie.
  • De integrale belangenbehartiging (inclusief communicatie en patiëntparticipatie) en administratieve ondersteuning van de aangesloten kankerpatiëntenorganisaties.
  • De visie, missie, strategie en ontwikkeling van de organisatie, de onderlinge samenwerking binnen de federatie en de positionering ten opzichte van andere partijen in het veld.
  • De relaties met externe stakeholders, zoals landelijke overheden, (koepels van) oncologische zorgorganisaties, zorgverzekeraars, wetenschappelijke organisaties, politiek en media, samenwerkingsverbanden en financiers.
  • De begroting, jaarrekening en het onderhouden van de contacten met de externe accountant.
  • De uitgangspunten voor organisatie- en personeelsbeleid, de inrichting van de organisatie, inrichting van de bedrijfsvoering en bedrijfsprocessen. 
  • De toepasselijkheid en naleving van de ‘Governance code Zorg’. 

Profiel

In de raad van toezicht ontstaat binnenkort een vacature voor een voorzitter. Op grond van de ontwikkelingen binnen NFK en in het veld waarin NFK opereert, is met name het volgende van belang voor de nieuwe voorzitter: 

  • Brede ervaring in de publieke sector en ervaring als voorzitter en toezichthouder.
  • Ruime ervaring met het verbinden van mensen en organisaties; denkt en handelt vanuit een helicopterview.
  • In staat om zowel met gezag als verbindend op te treden binnen een federatie met een gevarieerd ledenbestand.
  • Is in staat en bereid om zo nodig op te treden als voorzitter van de algemene vergadering etc.
  • Visie op en affiniteit met patiëntparticipatie en de rol van patiëntenorganisaties.
  • Visie die aansluit bij de koers van NFK  en daarbij fungeren als klankbord voor het bestuur.
  • Interesse in en een visie op de impact van technologische ontwikkelingen in de zorg en op de rol van een patiëntenorganisatie.
  • Beschikt bij voorkeur over een breed en voor NFK relevant netwerk. 
  • Beschikt over een empathisch vermogen, is verbindend en doortastend.

De leden van de raad van toezicht van NFK functioneren onbezoldigd. Er is een vaste maandelijkse vergoeding voor kantoorkosten en een reiskostenvergoeding.  

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat u rechts bovenaan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Douwe Wijbenga, directeur executive search en interim management. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met hem contact opnemen en voor vragen over de procedure met Soesja Bijtelaar, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op vrijdag 9 februari 2024.

 

Locatie: Utrecht
Functieomvang: Parttime
Sluitingdatum: 09-feb.-2024
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023