Leeuwendaal Logo
SARO
SARO zoekt een:

Clusterdirecteur(en)

Leeuwendaal zoekt voor SARO meerdere Clusterdirecteuren

De organisatie

Op 1 januari fuseren LMC Voortgezet Onderwijs en Kind en Onderwijs Rotterdam en gaan zij samen door onder de naam SARO (Samen Ambitieus Rotterdams Onderwijs).

Over LMC Voortgezet onderwijs

Stichting LMC Voortgezet Onderwijs (hierna: LMC VO) bestaat in haar huidige vorm sinds 1 januari 1999. LMC VO is ontstaan uit een aantal fusies van schoolbesturen met een algemeen bijzonder, rooms-katholiek, protestantschristelijk of interconfessionele signatuur. Binnen de 22 scholen zijn alle onderwijsniveaus vertegenwoordigd, van praktijkonderwijs tot en met vwo. Daarnaast is er het Ortho Pedagogisch Didactisch Centrum (OPDC) en het Expertisecentrum Eenheid Zorg. De LMC VO scholen zijn relatief kleinschalig, persoonlijk, veelzijdig en beschikken over een heldere en herkenbare profilering. Met een budget van 110 miljoen, en ongeveer 1400 medewerkers wordt aan ruim 9300 leerlingen in Rotterdam onderwijs gegeven. Het LMC VO is een financieel gezonde organisatie met alle ratio’s op orde en met nagenoeg alle scholen ‘in het groen’ als het gaat om onderwijskwaliteit.

Over kind en Onderwijs Rotterdam

Kind en Onderwijs Rotterdam (budget € 70 miljoen) is een stichting voor christelijk primair basisonderwijs. Binnen het bestuur zijn 25 reguliere basisscholen, 3 scholen voor speciaal basisonderwijs en 1 school voor voltijds hoogbegaafden onderwijs in de regio Zuid-Holland. Ruim 850 medewerkers bieden kwalitatief en modern onderwijs aan bijna 7.500 leerlingen. Kind en Onderwijs Rotterdam werkt nauw samen met partners in de kinderopvang en voorschoolse educatie, waardoor er een doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar ontstaat en kinderen terecht kunnen voor buitenschoolse opvang op de school. Ook bij Kind en Onderwijs zijn de bedrijfsvoering ratio’s prima op orde en hebben nagenoeg alle scholen een positieve beoordeling ontvangen van de onderwijsinspectie.

Een bestuurlijke fusie: de krachten bundelen

De nieuwe organisatie (genaamd SARO) omvat zo'n 2300 medewerkers met een begroting van € 185 miljoen. De afgelopen maanden is een nieuwe besturingsfilosofie opgesteld met een herinrichting van de topstructuur. De nieuwe clusterindeling voorziet in een heterogene mix van Kinderopvang, PO- en VO-scholen met als doel het stimuleren van de cross sectorale kennisuitwisseling. Een cluster bestaat uit ongeveer 10 scholen (po/vo) met daarin tussen de 3300 en 4000 leerlingen.

De ordeningsprincipes voor de clusters zijn te vinden in het functieprofiel dat u rechts bovenaan op de vacature pagina kunt downloaden.

Profiel

De clusterdirecteur voldoet aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Heeft een academisch werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde master en relevante kennis en ervaring
  • Heeft brede kennis van en ervaring met de recente ontwikkelingen in het onderwijs en is in staat deze kennis in te zetten ten behoeve van de ambities van SARO
  • Heeft een stevige focus op het bedrijfsmatig in goede banen leiden van een scholencluster
  • Is communicatief sterk, inspirerend en verbindend
  • Heeft aantoonbare executiekracht in het realiseren van afgesproken resultaten
  • Kent de grootstedelijke problematiek en weet bruggen te slaan
  • Weet goed om te gaan binnen politiek gevoelige omstandigheden en situaties, is integer
  • Streeft naar evenwicht en doet ieders persoon recht ook wanneer er sprake is van tegengestelde belangen
  • Behartigt de organisatiebelangen
  • Heeft ervaring met het opbouwen van teams vanuit veranderkundig perspectief
  • Heeft affiniteit met onderwijs en innovaties
  • Heeft een leiderschapsstijl die gericht is op het in z’n kracht zetten van teams

Wat biedt SARO?

SARO biedt een unieke, dynamische en ambitieuze werkomgeving. Een baan in het hart van Rotterdam, waar professionele ruimte hand in hand gaat met verantwoordelijkheid en eigenaarschap. De beloning is marktconform. Afhankelijk van kennis en ervaring wordt u ingeschaald op schaal 15 CAO-VO. Een full time werkweek is 40 uur. U wordt aangesteld onder de CAO-VO. Onderdeel van de primaire arbeidsvoorwaarden is 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%. U start met een vast contract. Daarnaast is er sprake van een ruime verlofregeling waardoor u in de schoolvakanties vrij bent.

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat u rechts bovenaan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Bernadette van Ling en Betty Meijer, senior adviseurs executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u met hen contact opnemen en voor vragen over de procedure met Quintin Sieburgh Sjoerdsma, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op zondag 14 januari 2024.

Locatie: Rotterdam
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 14-jan.-2024
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023