Leeuwendaal Logo
ProActief UvA
ProActief UvA zoekt een:

Directeur

Een inspirerende en ondernemende directeur met ervaring met loopbaanontwikkeling en affiniteit met de wereld van onderzoek en hoger onderwijs

De organisatie

ProActief UvA (ProActief) is gespecialiseerd in loopbaanontwikkeling voor medewerkers (op alle niveaus) binnen de academische omgeving. Met coaching en training ondersteunen de adviseurs deze medewerkers. Door hun kennis van de academische wereld en hun marktgerichte houding zijn ze in staat professioneel en ‘proactief’ in te spelen op de behoeften van de klant. Iedereen werkt vanuit de missie: gemotiveerd, zelfbewust en met plezier werken! De Universiteit van Amsterdam (UvA) is de grootste opdrachtgever van ProActief, andere opdrachtgevers zijn Amsterdamse instellingen voor wetenschappelijk en hoger onderwijs. ProActief is een zelfstandige onderneming vallend onder de UvA Ventures Holding, de UvA is 100% aandeelhouder.

De opgave voor ProActief is om continuïteit op de lange termijn te waarborgen. Belangrijke voorwaarden hiervoor zijn dat er sprake is van vraaggericht werken en van zichtbare toegevoegde waarde voor alle betrokkenen bij ProActief. In de allereerste plaats binnen de UvA HR centraal en decentraal bij de faculteiten en instituten. Maar ook daarbuiten bij andere onderwijs- en onderzoeksorganisaties in Amsterdam waarvoor ProActief in alle loopbaanfasen van medewerkers een zinvolle bijdrage kan leveren. 

De opgave

Hoewel er voor universitaire onderwijsorganisaties (dus publieke instellingen) wordt gewerkt, is ProActief een bedrijf met bedrijfsmatige doelen en is het zaak voortdurend toegevoegde waarde voor de opdrachtgevers te hebben en houden. Uit de recente analyse komen een aantal aandachtspunten die voor de korte termijn gericht zijn op het behouden van klanten en de basis bieden voor de borging van de lange termijn continuïteit van ProActief:

  1. Extern (strategisch) account- en relatiemanagement.
  2. Meer zakelijkheid met gevoel voor de context.
  3. Meer klantgericht werken, niet alleen vanuit het perspectief van de deelnemers, maar juist ook door het meer centraal stellen van de opdrachtgever en meer vraaggericht denken.
  4. Interne organisatie en bedrijfsvoering.

Profiel

Als directeur leid je dit unieke bedrijf, zorg je voor realisatie van de missie en doelen en voor financiële stabiliteit. Met andere woorden: jij bewijst het bestaansrecht van ProActief. We zoeken een enthousiaste en ondernemende directeur die dit mooie bedrijf verder brengt en weer beter op de kaart zet. Iemand die vanuit visie, strategie en (financieel) overzicht en met sensitiviteit voor belangen in staat is om de klant-opdrachtgever relatie verder vorm te geven, meer vraaggericht te werken en het team kan inspireren, zowel vakinhoudelijk als op het gebied van zakelijk en commercieel gedrag. Je hebt een soepele communicatiestijl en bent in staat langdurige relaties op te bouwen en te onderhouden met partners, externe opdrachtgevers en de medewerkers. Je kunt snel schakelen, denkt mee bij nieuwe ontwikkelingen, neemt initiatief en inspireert het team om verder te ontwikkelen. Je hebt oog en oor voor de medewerkers en bent open, transparant en toegankelijk. Je leiderschapsstijl is situationeel, primair faciliterend/coachend. Je zorgt dat ieders talenten optimaal tot zijn recht komen en dat er meer teamgevoel ontstaat. Met een warm-zakelijke aanpak richt jij de organisatie slimmer in.

Verder voldoet de directeur aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Aantoonbare commerciële ervaring: business- en stakeholdermanagement, strategie en klantvisie, marketing en communicatie.
  • Ervaring met leidinggeven aan professionals, bij voorkeur in een commerciële setting.
  •  Affiniteit met of ervaring in het vakgebied loopbaanontwikkeling en re-integratie.
  • Ervaring met team- en organisatieontwikkeling.
  • Academisch werk- en denkniveau.

Wat biedt ProActief UvA?

ProActief is een kleine organisatie met een mooie missie, prachtige successen en tevreden deelnemers. Er liggen interessante uitdagingen, kansen en mogelijkheden op je te wachten, die je met een betrokken, gedreven en energiek team van professionele coaches aangaat. Je hebt veel vrijheid om de zaken aan te pakken zoals jij dat wilt en kunt dus echt het verschil maken met jouw ondernemende, inspirerende, warm-zakelijke stijl. Je komt te werken in de bijzondere academische wereld op een geweldige plek in het hart van Amsterdam. Verder biedt ProActief UvA een salaris van maximaal € 8.000,-- bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek, een tijdelijke aanstelling van 28-32 uur per week en een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je rechts bovenaan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Corinne van der Salm, senior adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Anouk Keiren, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op dinsdag 5 december 2023.

Locatie: Amsterdam
Functieomvang: Parttime
Sluitingdatum: 05-dec.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023