Leeuwendaal Logo
Sint Maartenskliniek
Sint Maartenskliniek zoekt een:

Manager Bedrijfsvoering Reumatologie en Farmacie

Leeuwendaal zoekt voor Sint Maartenskliniek een manager Bedrijfsvoering Reumatologie en Farmacie.  

De organisatie

Al 87 jaar is de Sint Maartenskliniek (SMK) hét centrum voor houding en beweging en al 87 jaar groeit zij mee met de samenleving via de specialismen orthopedie, reumatologie, revalidatie en pijnbestrijding. De SMK brengt kennis, patiëntgebonden onderzoek en innovatie. Ze vervult de rol van medisch specialist, leidt mensen op en levert altijd goede zorg en in complexe situaties topzorg. Daar staat de SMK om bekend en wordt daarom zeer gewaardeerd, door patiënten en samenwerkingspartners. En ook de medewerkers zijn tevreden en trots. Trots op de kwaliteit, trots op de zorg die geleverd en trots op de markante historie.

De SMK behandelt per jaar zo’n 55.000 mensen, afkomstig uit heel Nederland. In de kliniek werken ruim 1400 mensen, waaronder meer dan 120 medisch specialisten en assistent-geneeskundigen in opleiding. De kliniek heeft een eigen afdeling voor wetenschappelijk onderzoek. De SMK is een financieel gezonde onderneming en kent een stevig weerstandsvermogen.

 

De SMK wil verder groeien, omdat zij een maatschappelijke rol te vervullen heeft. Zij helpt grote groepen kinderen en volwassenen voor wie bewegingsvrijheid niet vanzelfsprekend is, vanwege een aandoening die hen belemmert. Zij hebben medisch-specialistische zorg nodig om weer regie te kunnen voeren over hun eigen leven, zoals zij die voor ogen hebben.

De belangrijkste beweging die wordt gemaakt is dat de SMK midden in de samenleving gaat staan, één worden met de omgeving, overleggen met haar omgeving. De SMK is er voor de patiënten in haar regio én voor de patiënten uit heel Nederland. Excelleren doet ze zowel in de basis zorg als in de hoog complexe zorg.

Voor de strategische keuzes die de SMK maakt, zijn de kernwaarden – mensgericht, excellent, innovatief en ondernemend – leidend. 

De opgave

Uitdagingen voor Reumatologie

  • De strategie van de SMK is groei. Reumatologie kan alleen groeien door in te zetten op digitalisering en overname van andere praktijken. Zodat de SMK dicht bij de patiënt is. Inmiddels levert de reumatologie zorg vanuit 8 locaties, naast de hoofdlocatie. Graag wil de SMK deze buitenlocaties uitbreiden. De gewenste groei gaat vanzelfsprekend ook gepaard met een innovatieslag.
  • Verduurzamen bedrijfsvoering. Binnen Reumatologie is meer balans wenselijk tussen inhoud en de bedrijfsmatige kant. Een kans die er ligt is bijvoorbeeld een bedrijfsmodel te maken van Reuma@home (waar patiënten onder andere eigen metingen kunnen doen m.b.v. technologie) om zo de kostenkant in control te houden. Daarnaast ligt er ook een uitdaging op gebied van productiviteit o.a. in het licht van de groeiende zorgvraag.
  • Continueren en uitbreiden van het kennisinstituut/wetenschappelijke poot binnen Reumatologie.

Uitdagingen voor Farmacie

  • De poliklinische apotheek wil een groot deel van de logistiek rondom de geneesmiddeldistributie optimaliseren. Voor de klinische apotheek geldt dat er meer regie bij de patiënt komt te liggen waardoor de patiënt empowert wordt.
  • De apotheek is al ver met digitale zorg. Medewerkers zijn gericht op innovatie en het uitbreiden ervan.

Profiel

De manager Bedrijfsvoering Reumatologie en Farmacie is verantwoordelijk voor de afdeling Reumatologie (85 mdw/68 fte waarvan 28 reumatologen en één afdelingshoofd op de locatie in Nijmegen), Farmacie (62 mdw/46 fte waarvan 5 apothekers en 2 afdelingshoofden) en de poliklinische locatie in Woerden voor zowel reumatologie als orthopedie. Op deze locatie werken nog eens 32 mdw/21 fte, aangestuurd door een locatiemanager.

 

We zoeken een manager die met haar/zijn ondernemerschap en verbindend vermogen verder bouwt aan samenwerkingsrelaties en verbinding: binnen de kliniek met de Orthopedie en Revalidatie, buiten de kliniek met bestaande netwerkpartners én met nieuwe samenwerkingspartners. De manager Bedrijfsvoering Reumatologie en Farmacie haalt buiten naar binnen en combineert een zakelijke blik met warmte en empathie. De manager is gericht op innovatie, ziet kansen en durft te experimenteren, zodat de voorsprong in technologie binnen de SMK behouden blijft. Met een resultaatgerichte aanpak zorgt deze manager ervoor dat doelen daadwerkelijk behaald worden. Hierbij wordt snel doorgronden wat de prioriteiten zijn en worden deze ook gesteld. De manager Bedrijfsvoering Reumatologie en Farmacie stuurt strak op de kosten en met een bedrijfsmatige blik is hij/zij goed in staat naar het huidige bedrijfsmodel te kijken en te bepalen waar aanscherping nodig is om te anticiperen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de zorg. De manager werkt graag in dualiteit samen met de twee medisch managers (vanuit Reumatologie én Farmacie) en toont een grote betrokkenheid en verantwoordelijkheid zonder een negen-tot-vijf mentaliteit.

De manager voldoet verder aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur door een afgeronde academische opleiding in de richting van bedrijfskunde/bedrijfseconomie.
  • Stevige integrale managementervaring op strategisch niveau in een zorgorganisatie of hoog-professionele organisatie (in dat geval ruime affiniteit met (ziekenhuis)zorg).
  • Gewend om dicht op het bestuurlijke niveau te functioneren, met een bijdrage aan de (bepaling van de) strategische koers. Zorgt voor een constructieve samenwerking met de raad van bestuur.
  • Veranderkundig en bedrijfsmatig sterk, kijkt met een frisse blik en haalt ideeën op om zaken mogelijk anders/efficiënter te organiseren.
  • Visie op ontwikkelingen in de zorg en multidisciplinair werken.
  • Een goede netwerker en ervaring met het initiëren en onderhouden van externe samenwerkingsverbanden en een stevige gesprekspartner.
  • Een klantgericht en innovatief/‘out of the box’ denker, gedreven om verbeteringen te realiseren in organisatie en kwaliteit van zorg.
  • Verbinder, hecht veel belang aan directe contacten om zaken voor elkaar te krijgen, communicatief/relationeel sterk, op verschillende niveaus. In staat vanuit verbinding beweging te creëren.
  • Integer, hanteert geen verborgen agenda’s, bereikt zijn/haar doelen door overleg, dialoog en open informatie. 
  • Neemt zijn of haar verantwoordelijkheid en spreekt ook anderen aan op hun verantwoordelijkheid.
  • In staat om sturing aan processen te geven, gericht op kwaliteit, continuïteit en efficiency. 

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je rechts bovenaan deze pagina kunt downloaden.  

De procedure wordt begeleid door Manon Min, senior adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Soesja Bijtelaar, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00. 

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.  

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 19 november 2023.

Locatie: Nijmegen
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 19-nov.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023