Leeuwendaal Logo
Veiligheidsregio Hollands Midden
Veiligheidsregio Hollands Midden zoekt een:

Directeur Bedrijfsvoering

Leeuwendaal zoekt voor de Veiligheidsregio Hollands Midden een stevige, ervaren, ondersteunende, inspirerende en coachende directeur die vol enthousiasme bedrijfsvoering naar een hoger niveau brengt.

De organisatie

Veiligheidsregio Hollands Midden staat voor ‘samen sterk’, voor veiligheid en continuïteit van de samenleving in de regio, bestaande uit zo’n 810.000 inwoners. De veiligheidsregio wil de veiligheid van iedereen die in Hollands Midden woont, werkt en verblijft, vergroten door de brandweerzorg, crisisbeheersing en rampenbestrijding efficiënt, effectief en professioneel te organiseren, want veiligheid en veiligheidsgevoel zijn belangrijk thema’s in de samenleving. De kerntaken van de veiligheidsregio zijn meldkamer (gezamenlijk met Veiligheidsregio Haaglanden), brandweerzorg, bevolkingszorg, Geneeskundig Hulpverleningsorganisaties in de Regio (GHOR) en risico- en crisisbeheersing. De organisatie telt circa 1.400 medewerkers, waarvan 1.000 brandweervrijwilligers (43 kazernes), 150 beroepsbrandweerlieden (4 kazernes) en 250 kantoormedewerkers.

De organisatie bestaat uit vast medewerkers en vrijwilligers en heeft veel kenmerken van een familiecultuur: veel onderlinge betrokkenheid en aandacht voor elkaar. Een informele, warme organisatie, die op de momenten dat het ertoe doet op een duidelijke formele wijze problemen kan bestrijden. 

De opgave

Als directeur Bedrijfsvoering krijg je te maken met verschillende interessante en uitdagende opgaven. Voor de veiligheidsregio is het belangrijk om wendbaarheid, flexibiliteit en adaptief vermogen te versterken. Een betrouwbare stevige bedrijfsvoering, nauwkeurige informatie en data vormen daarvoor een belangrijke basis. De veiligheidsregio is in een relatief korte tijd sterk gegroeid. Het fundament waarop verder gebouwd kan worden is nog wisselend van sterkte per afdeling. De beleidsmatige lijn en het bedrijfsmatig denken (in termen van besturing en planning & control) dienen daarnaast verder ontwikkeld te worden. Jij gaat -samen met de afdelingshoofden- aan de slag met het systematisch op orde brengen en efficiënter inrichten van de bedrijfsvoering, zowel in de uitvoering als in het beleid.

Je zet je managers goed in positie, inspireert hen en geeft hun vertrouwen. Vanuit jouw rol als directeur overzie je het grote geheel en bevorder je de integrale samenwerking tussen de verschillende teams binnen bedrijfsvoering en de lijnorganisatie. De directeur Bedrijfsvoering maakt deel uit van het directieteam en is leidinggevende van vijf managers en 60 collega’s van de afdelingen Personeel, Organisatie en Communicatie; Facilitaire Zaken; Informatiemanagement; Proces- en Projectondersteuning en Financiën.

Profiel

We zoeken voor Veiligheidsregio Hollands Midden een mensgerichte directeur die oog heeft voor de persoon achter de functie. Je hebt een sterke persoonlijkheid en bent verbindend, toegankelijk en daadkrachtig. Je bent een betrokken leidinggevende die ruimte en vertrouwen geeft aan de afdelingsmanagers en hen blijft uitdagen. Je creëert een veilig werkklimaat waarin fouten maken mag en ontwikkeling centraal staat. Je bent een voorbeeld als het gaat om leren en ontwikkelen en inspireert en motiveert daarmee ook jouw medewerkers. Ook ben je een strategisch denker met een visie en een duidelijke stip op de horizon. Je volgt relevante ontwikkelingen binnen en buiten de veiligheidsregio en vertaalt deze naar concrete doelen. Je bent een stevige sparringpartner voor de afdelingsmanagers en het bestuur. Beleidsmatig en financieel ben je sterk onderlegd en je schakelt makkelijk tussen uitvoerend, tactisch en strategisch niveau. Communicatief ben je sterk, je behoudt de rust en bent rolvast. Kortom: Je bent een stevige, ervaren, ondersteunende en coachende directeur die vol enthousiasme bedrijfsvoering naar een hoger niveau brengt.

Functie-eisen

  • Managementervaring op strategisch niveau, bij voorkeur binnen een overheid gerelateerde uitvoeringsorganisatie;
  • Leidinggevende ervaring en brede kennis van alle vakgebieden van bedrijfsvoering, zowel strategie, beleid en uitvoering;
  • Je hebt inhoudelijke bedrijfskundige kennis, ervaring met planning & control en een sterk financieel inzicht;
  • Je hebt ervaring in een dynamische en complexe organisatie zoals de veiligheidsregio is;
  • Je hebt ervaring met proces- en projectmatig werken;
  • Je bent bewezen succesvol in het implementeren van organisatieontwikkelingen en het doorvoeren van veranderingen vanuit jouw leidinggevende rol.

Wat biedt Veiligheidsregio Hollands Midden?

De veiligheidsregio is een dynamische en unieke organisatie met maatschappelijke impact. Dat deze organisatie ertoe doet, merk je aan de energie, onderlinge verbondenheid en dynamiek. Ook als nieuwe directeur kun je echt iets bijdragen aan en impact maken op de maatschappij. Er heerst een familiaire, warme en open cultuur en er staan teams met bevlogen medewerkers klaar om samen met jou de sectie Bedrijfsvoering verder te ontwikkelen. Je hebt veel vrijheid en jouw ideeën voor vernieuwingen en verbeteringen zijn van harte welkom. Het splinternieuwe kantoor van de veiligheidsregio is net geopend en voldoet aan alle moderne eisen voor prettig werken en nodigt uit om elkaar te ontmoeten. Verder biedt Veiligheidsregio Hollands Midden een salaris van maximaal €8.521 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek en een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je rechts bovenaan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Corinne van der Salm en Irina Raimondo, senior-adviseurs executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met hen contact opnemen en voor vragen over de procedure met Anouk Keiren, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 22 oktober.

Locatie: Leiden
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 22-okt.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023