Leeuwendaal Logo
Stichting AMOS
Stichting AMOS zoekt een:

Directeur Staf en Beleid

Leeuwendaal zoekt voor Stichting AMOS een directeur Staf en Beleid

De organisatie

Wij zijn AMOS, een groep van 29 scholen in Amsterdam en Diemen, geworteld in de christelijke traditie. Wij geloven dat elk kind unieke talenten heeft, in het besef dat niet elk kind altijd gelijke kansen heeft om die talenten te ontdekken en te ontplooien. Het is onze missie die gelijke kansen wel te bieden. Niet louter als fraai ogend motto maar door een keiharde inzet in de praktijk van alledag. Verschillen in herkomst, geloofsovertuiging, cultuur, enzovoorts zijn voor ons daarbij zowel een vanzelfsprekendheid als een inspiratie. Ontdekken wie je zelf bent en nieuwsgierig zijn naar wat anderen beweegt. Dat hebben wij voor ogen als wij spreken over de waarde van diversiteit. Je talenten ontdekken en ontwikkelen is één ding. Wij inspireren onze leerlingen die talenten ook te (gaan) benutten voor onze stad, ons land, onze wereld. 

Als AMOS maken wij het verschil door wat wij doen. Onze daden zijn geïnspireerd door onze overtuiging en gestoeld op onze kernwaarden: nieuwsgierig, betrokken, gedreven en doelgericht. Wij geloven dat we in het leven voor de uitdaging staan om onze talenten te ontdekken en ten volle te ontwikkelen. Daarbij is het belangrijk om iets terug te doen voor onze gemeenschap, onze stad. Om met onze oud-burgemeester Van der Laan te spreken: “Zorg goed voor de stad en voor elkaar”. Onze ouders herkennen zich in deze kernwaarden. Samen stimuleren we de kinderen nieuwsgierig te zijn naar de wereld om hen heen en zich bewust te worden van het feit dat betrokkenheid met de wereld niet gaat zonder de handen uit de mouwen te steken. Waarmee we weer aangeland zijn bij het begin: wij van AMOS zijn doeners.

De opgave

De directeur Staf en Beleid is verantwoordelijk voor de disciplines Onderwijskwaliteit, Financiën, HR, ICT en Huisvesting en Facilitair. Gezamenlijk bezig met de volgende kerntaken:

  • Leiding en ondersteuning geven aan medewerkers van het stafbureau;
  • Zorg dragen voor een kwalitatief hoogwaardige integrale dienstverlening en beleidscoördinatie op het gebied van onderwijskwaliteit en bedrijfsvoering (financiën, HR en ICT);
  • Zorg dragen voor goede interne controleprocessen en processen om het strategisch beleid te realiseren;
  • Ontwikkelen van (meer jaren)beleid voor de verschillende aandachtsgebieden;
  • Zorg dragen voor een goede ondersteuning van de scholen op het gebied van financiën, HR, ICT en onderwijskwaliteit.

In deze uitdagende positie ben je als leidinggevende (12 FTE) de dagelijkse sparringpartner en aanspreekpunt van experts met uiteenlopende terreinen aan kennis en ervaring. Verder draag je bij aan de ontwikkeling van de strategie van de stichting en fungeer je als strategisch sparringpartner van het college van bestuur en de schooldirectie bij diverse integrale vraagstukken op het gebied van onderwijskwaliteit en bedrijfsvoering én adviseer je de scholen / directies bij de implementatie en realisatie van bestuurlijke opdrachten.

Je legt verantwoording af aan het college van bestuur. 

Profiel

Voor deze uitdagende en dynamische positie zoeken we een bevlogen directeur met hart voor (basis)onderwijs en goede bedrijfsvoering. Een verbindende directeur die experts in hun kracht zet en/of laat. Iemand die discipline overstijgend kan denken, handelen en adviseren. Belangrijk is dat je in staat bent om ondersteunende processen te verbinden aan het verhogen van onderwijskwaliteit- en organisatiedoelstellingen. 

Functie-eisen

Verder voldoe je aan de volgende belangrijke profieleisen:

  •  Universitair werk- en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring in een kennisintensieve omgeving;
  • Brede kennis en ervaring met de aandachtsgebied bedrijfsvoering, bij voorkeur in een onderwijsorganisatie;
  • Relevante ervaring met het ontwikkelen, uitdragen en verdedigen van beleid.

Wat biedt Stichting AMOS?

AMOS draagt excellent werkgeverschap uit. Dit houdt in dat je naast werken in een prettige en professionele werkcultuur, je kan rekenen op goede en passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie van directeur Staf en Beleid is ingeschaald in schaal 13, CAO PO. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitgebreid en zeer aantrekkelijk. Zo kent AMOS een eigen reiskostenregeling die beter is dan de cao-regeling, is er een ontwikkelbudget, de AMOS loyaliteitsbonus, ABP pensioen, een zakelijke telefoon en tablet/laptop, een fiets privé regeling en de gemeente Amsterdam biedt een aanvullende reiskostenvergoeding voor mensen die op grotere afstand wonen en in het Amsterdamse onderwijs werken.

Bovenal: een functie waarin je het verschil kunt maken voor ruim 7500 basisschoolkinderen in Amsterdam! 

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je rechts bovenaan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Betty Meijer, senior adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Quintin Sieburgh Sjoerdsma, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op maandag 23 oktober voor 12:00.

Locatie: Amsterdam
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 23-okt.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023