Leeuwendaal Logo
Lievegoed
Lievegoed zoekt een:

Manager HRM

Leeuwendaal zoekt voor Lievegoed een manager HRM
Expert in HRM vraagstukken, leidinggevende en MT lid dat bijdraagt aan de ambities van Lievegoed

De organisatie

Lievegoed is er voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en mensen met problemen op het gebied van psychiatrie en/of verslaving of een combinatie hiervan. Dit doen we met 700 professionele en bevlogen collega’s, vrijwilligers en stagiaires. De jaaromzet ligt rond de 45 miljoen.

Lievegoed is een waardengedreven en gezonde organisatie. Lievegoed draagt bij aan een samenleving waar mensen zoveel mogelijk meedoen. De basis voor kwaliteit van leven ligt in het deel uitmaken van een verzorgde en uitnodigende gemeenschap (caring community).

De organisatie wil er zijn voor mensen met een complexe zorgvraag die nu moeilijk een plek kunnen vinden. Lievegoed gaat er de komende jaren alles aan doen om zoveel mogelijk plekken te realiseren voor de mensen die nu tussen wal en schip vallen. Ook de komende jaren zal Lievegoed zich inzetten om het betekenisvolle verschil te blijven maken voor mensen met een beperking, een psychiatrisch probleem en/of een verslaving. Met altijd een helder doel voor ogen; kwaliteit van leven voor de cliënten.

De opgave

De opgave voor de manager HRM is breed en richt zich onder meer op het verder professionaliseren van de afdeling HRM. Dat vraagt enerzijds een scherpe vakinhoudelijke blik en aansturing van de afdeling. Anderzijds een goede kijk op de kwaliteiten en ontwikkeling van de betrokken professionals zodat met hen het primair proces optimaal wordt ondersteund. Op de HRM afdeling is een aantal medewerkers afgelopen periode aangenomen wat met zich meebrengt dat de manager HRM oog heeft en stuurt op de verdere ontwikkeling van het HRM team. Voor de toekomst is van groot belang dat er de nodige aandacht uitgaat naar het vinden en duurzaam verbinden van medewerkers aan Lievegoed. Dit vraagt een omslag in denken en doen bij Lievegoed op alle lagen. Hoe kunnen wij in deze schaarse arbeidsmarkt het verschil maken? Lievegoed heeft zich ten doel gesteld om binnen nu en een paar jaar bij de beste drie werkgevers van de regio behoren. We leggen de lat hoog, voor minder willen we het niet doen. Omdat we geloven dat alleen met de juiste mensen wij onze strategische ambities kunnen waarmaken. 

Profiel

We zijn op zoek naar een kandidaat met stevige kennis op het gebied van HRM opgedaan in de zorg of het publiek domein. Je voelt je thuis bij een waardengedreven organisatie zoals Lievegoed die over een breed zorgportfolio (Wlz, Wmo en Jeugdwet) beschikt en daarmee ook een brede doelgroep van verschillende zorgmedewerkers kent. Je maakt deel uit van het MT en geeft direct leiding aan de afdeling HRM.

Je bent een inhoudelijk sterke en ervaren HRM professional die inhoudelijk scherp is en bij voorkeur tevens beschikt over de nodige ervaring in de aansturing van een afdeling HRM. Je hebt de gewenste leidinggevende kwaliteiten, snapt de meerwaarde van het werken in een waardengedreven zorgorganisatie en voelt je thuis in een informele werksfeer waar via korte lijnen intensief en hard wordt samengewerkt aan uitstekende zorg voor de cliënten van Lievegoed en werkgeluk voor medewerkers. Je houdt van complexiteit, bent strategisch sterk en pakt inhoudelijke vraagstukken en projecten waar nodig/gevraagd zelf op. Je bent sociaal en communicatief sterk, schakelt gemakkelijk tussen strategie en operatie, beschikt over overtuigingskracht en draagt graag bij aan organisatie en prioritering in werk(wijzen). Je bent consistent, standvastig en beschikt over een goed luisterend vermogen waarbij je ook jouw mening of standpunt kunt bijstellen. Je werkt mens-, ontwikkelings- en resultaatgericht en weet hoe je professionals aanstuurt en meeneemt in veranderingen. 

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau, beschikt minimaal over een afgeronde Hbo-opleiding.
  • Ervaring in het leiding geven aan HRM professionals vanuit een lijn- en/of programmatische dan wel projectmatige positie in een qua cultuur en structuur vergelijkbare (zorg)organisatie.
  • Ervaring met strategie- en beleidsvorming.
  • Beschikt over specifieke kennis van HRM wet- en regelgeving.
  • Kennis van en inzicht in de HRM processen en applicaties.
  • Legt gemakkelijk verbinding met mensen, kan goed omgaan met tegengestelde belangen en is in staat de verbinding te leggen en tot besluitvorming te komen.
  • Communicatief vaardig in woord en schrift.

Wat biedt Lievegoed?

Lievegoed bied je een mooie leidinggevende positie met een afwisselend, breed en vaktechnisch uitdagend werkveld waarmee je direct invloed hebt op de ontwikkeling van Lievegoed. Je maakt als manager HRM samen met jouw afdeling, MT en bestuurder echt het verschil voor de complexe doelgroepen waar Lievegoed zich op richt en voor wie Lievegoed er de komende jaren is. Bij Lievegoed werk je in een positieve en informele sfeer met veel ruimte voor verdere ontplooiing. De arbeidsvoorwaarden en salaris zijn overeenkomstig schaal 65 CAO Gehandicaptenzorg. Een arbeidsmarkttoeslag is mogelijk en is afhankelijk van de mate waarin je past op het gewenste profiel.

Er wordt gestart met een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband.

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je rechts bovenaan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Corinne van der Salm, senior adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Robin de Boer, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 19 november 2023.

Locatie: Bilthoven
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 19-nov.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023