Leeuwendaal Logo
Stichting Zorgpartners Midden-Holland
Stichting Zorgpartners Midden-Holland zoekt een:

Lid raad van commissarissen (aandachtsgebied Financiën)

Leeuwendaal zoekt voor Zorgpartners Midden-Holland een lid raad van commissarissen (aandachtsgebied Financiën).

De organisatie

Zorgpartners Midden-Holland is dé innovatieve, toonaangevende en betrouwbare partner in het Groene Hart voor met name ouderen die tijdelijke of permanente professionele ondersteuning nodig hebben. Ook op momenten dat het leven kwetsbaar wordt, of als het einde van het leven nadert. Er is een breed palet aan dienstverlening op het gebied van wonen, welzijn, zorg en behandeling. Zorgpartners is er daarnaast op gericht dat haar zorg en diensten rondom het eigen leven van elke cliënt wordt verleend. Hier ligt de kracht van de organisatie. Persoonlijke betrokkenheid is dan ook erg belangrijk. De dienstverlening is in kleine teams georganiseerd, dicht bij de klant.

Zorgpartners Midden-Holland kenmerkt zich door een gedegen organisatiestructuur waarin de verantwoordelijkheden en bevoegdheden zo laag mogelijk in de organisatie belegd worden.

De raad van commissarissen

De raad van commissarissen van Zorgpartners Midden-Holland bestaat uit vijf leden en richt zich als verantwoordelijk toezichthouder op de belangen van de organisatie. De raad vergadert ca. zes keer per jaar volgens een vastgesteld rooster. Regelmatige bezoeken op locaties en aan bijeenkomsten, waar cliënten, verwanten en medewerkers worden ontmoet zijn een wezenlijk middel om te ervaren of en hoe het beleid van de raad van bestuur wordt uitgevoerd en wordt ervaren. De raad van commissarissen voert tevens regulier overleg met de Ondernemingsraad, de Centrale Cliëntenraad en de VVAR. Door het verstrijken van de termijnen komen de posities van voorzitter en lid raad van commissarissen per 1 januari 2024 vacant.

Algemeen profiel lid raad van commissarissen

  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Algemene bestuurlijke kwaliteiten en ervaring.
  • Affiniteit met het sociaal maatschappelijk belang en de VVT-sector in het bijzonder.
  • De deskundigheid om een juist evenwicht te vinden in betrokkenheid en bestuurlijke afstand.
  • Het vermogen en de attitude om de raad van bestuur met advies en als klankbord terzijde te staan.
  • Het vermogen om het beleid van Zorgpartners Midden-Holland en het functioneren van de raad van bestuur te toetsen.
  • Het vermogen om advies en toezicht in teamverband uit te kunnen oefenen, gebruik makend van elkaars complementariteit.
  • Een integere, verantwoordelijke, positief kritische en onafhankelijke opstelling.
  • Inzicht in de eisen die kwaliteit, veiligheid, doelmatigheid en continuïteit aan Zorgpartners Midden-Holland stellen.

Profiel

Het is de bedoeling dat het nieuwe lid (op termijn) de voorzitter van de auditcommissie gaat worden. Kandidaten voor dit profiel beschikken, naast de algemene vereisten geldend voor een lid raad van commissarissen van Zorgpartners Midden-Holland, over:

  • Relevante toezichthoudende ervaring.
  • Vanuit een ‘overall visie’, doorleefde strategische financiële en bedrijfsmatige kennis, kunde en inzichten binnen de zorg (CFO, directie, accountancy).
  • Affiniteit (en bij voorkeur ervaring) met digitaliseringsvraagstukken binnen de zorg.
  • Stelt kritische vragen over thema’s die spelen binnen de bedrijfsvoering vanuit maatschappelijk- en risicoperspectief.
  • Kijkt scherp door de cijfers heen en focust op de grote lijnen.

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat u rechtsboven aan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Douwe Wijbenga, directeur executive search en interimmanagement. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u met hem contact opnemen en voor vragen over de procedure met Soesja Bijtelaar, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw e-mailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op woensdag 13 september 2023.

Locatie: Waddinxveen
Functieomvang: Parttime
Sluitingdatum: 13-sep.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023