Leeuwendaal Logo
Landelijke zorginstelling
Landelijke zorginstelling zoekt een:

HR verandermanager a.i.

Voor een middelgrote landelijke zorgorganisatie met 20 locaties, geconcentreerd in vijf grootstedelijke regio’s: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Breda zoeken wij een stevige ervaren HR verandermanager. 

De organisatie

De zorgorganisatie is er voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en mensen met problemen op het gebied van psychiatrie en/of verslaving of een combinatie hiervan. Er werken in deze zorgorganisatie zo’n 700 professionele en bevlogen collega’s, vrijwilligers en stagiaires.

Het onderscheidend vermogen van deze zorgorganisatie is gebaseerd op twee pijlers; enerzijds de antroposofische identiteit en anderzijds het specialisme voor complexe doelgroepen.

De organisatie heeft een stevige groeiambitie, met mooie uitdagingen op het gebied van een overname en vastgoedontwikkeling. Of ze deze ambities waar kan maken hangt er in belangrijke mate van af of ze in staat is voldoende medewerkers aan te trekken en duurzaam te verbinden in een krimpende arbeidsmarkt. Alle beschikbare aandacht, energie en middelen worden de komende jaren ingezet op dingen die medewerkers blij maken en helpen hun werkt goed te kunnen te doen.

De opgave

De HR verandermanager gaat actief bijdragen aan de nieuwe koers “medewerker op 1”, de groei en positionering van de organisatie. De interimmanager werkt nauw samen met de collegae in het managementteam en de bestuurder. Hij/zij levert primair een belangrijke bijdrage aan de professionalisering van de afdeling HR (in transitie). Dat vraagt enerzijds een scherpe vakinhoudelijke blik en hands-on aansturing van de afdeling die uit 12 medewerkers bestaat. Anderzijds een goede kijk op de kwaliteiten en ontwikkeling van de betrokken professionals en het team als totaal zodat met hen het primaire proces optimaal wordt ondersteund.

Het gaat ook om inrichten en verbeteren van effectieve en efficiënte HRM processen, de stuur- en informatievoorziening met de juiste applicaties die ondersteunend zijn aan het werkgeluk van medewerkers. De interim manager is sterk op het gebied van werving en selectie, onboarden, opleiden en ontwikkelen, en relevante wet- en regelgeving. Met het oog op de toekomst is van groot belang dat er de nodige aandacht uitgaat naar het vinden en duurzaam verbinden van medewerkers.

Naast de aansturing van het HR team zal de interim manager participeren in een aantal projecten zoals het doorontwikkelen van het LMS systeem en de visie op inzet van ZZP-ers.

Profiel

Je bent een inhoudelijk sterke en ervaren HRM professional die inhoudelijk scherp is en tevens beschikt over de nodige ervaring in de aansturing van een afdeling HRM in transitie. Je snapt de meerwaarde van het werken in een waardengedreven zorgorganisatie en voelt je thuis in een informele werksfeer waar via korte lijnen intensief en hard wordt samengewerkt aan uitstekende zorg voor de cliënten en werkgeluk voor medewerkers. Je houdt van complexiteit, bent strategisch sterk en pakt inhoudelijke vraagstukken en projecten waar nodig/gevraagd zelf op. Je bent sociaal en communicatief sterk, schakelt gemakkelijk tussen strategie en operatie, beschikt over overtuigingskracht en draagt graag bij aan organisatie en prioritering in werk(wijzen). Je bent consistent, standvastig en beschikt over een goed luisterend vermogen waarbij je ook jouw mening of standpunt kunt bijstellen. Je werkt mens-, ontwikkelings- en resultaatgericht en weet hoe je professionals aanstuurt en meeneemt in veranderingen.

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde HBO-opleiding;
  • Aantoonbare leidinggevende ervaring binnen een HR afdeling in transitie;
  • Ervaring vanuit een lijnpositie in een qua cultuur en structuur vergelijkbare (zorg)organisatie;
  • Veranderkundig sterk, organisatiesensitief, mens-, ontwikkelings- en resultaatgericht;
  • Persoonlijke kenmerken: open en eerlijk, verbindend, sociaal en communicatief sterk, overtuigingskracht, ambitieus en doortastend.

Informatie

  • Het betreft een opdracht voor 32 uur per week voor een periode van 6 tot 12 maanden;
  • Hybride werken is mogelijk maar in de eerste maanden is fysieke aanwezigheid gewenst;
  • Deze opdracht wordt uitgevoerd op basis van een overeenkomst van opdracht (ZZP).

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en motivatiebrief. Wij ontvangen jouw cv graag als een Word-bestand.  

Lukt het niet om je cv en motivatie via deze site te uploaden? Neem dan contact op met het projectbureau via 088-0086800.  

 

We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk op 12:00 maandag 31 juli 2023

Locatie: Hoofdkantoor Midden Nederland
Functieomvang: 32 uur per week voor 6-12 maanden, start zsm
Sluitingdatum: 31-jul.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023