Leeuwendaal Logo
Laurens
Laurens zoekt een:

Directeur Thuiszorg

Leeuwendaal zoekt voor Laurens een directeur Thuiszorg met zorginhoudelijke portefeuille.

De organisatie

Laurens is een sterke, professionele zorgorganisatie voor ouderen met een kleinschalige aanpak, dicht bij mensen, in de buurt waar zij wonen. Laurens wil ouderen helpen zo zelfstandig en betekenisvol mogelijk te leven: met respect voor ieders eigenheid. De vraag ‘Wat kunnen we voor u betekenen?’ is leidend in het werk.

De organisatie volop in beweging en ontwikkeling. Nadat in eerste instantie de focus vooral heeft gelegen op het verbeteren van de financiële resultaten en op de kwaliteit van zorg en dienstverlening, is de afgelopen periode veel geïnvesteerd in organisatieontwikkeling en professionalisering. De focus lag vooral op samenwerking, (aantrekkelijk) werkgeverschap, leiderschap, verantwoorde groei en innovatie en vastgoed. Ook is er veel aandacht besteed aan het stroomlijnen van processen en het inrichten van een efficiënte en doelmatige dienstverlening. Met deze gerichte aanpak is het gelukt om Laurens van een stevig fundament te voorzien en daarmee is de basis gelegd om de grote en complexe uitdagingen van de ouderenzorg in de toekomst het hoofd te bieden.

Domein Thuiszorg

Het domein Thuiszorg bevindt zich in een transitie naar een toekomstbestendige thuiszorgorganisatie op basis van de opgestelde visie (lees hierover meer in het uitgebreide wervingsprofiel). De aansturing van het domein is daarop aangepast door het verwijderen van een managementlaag. Op basis van duaal management werken 10 teamleiders en 80 wijkverpleegkundigen samen aan het organiseren van de zorg rondom de cliënten op een kwalitatief hoogstaand niveau en met een bedrijfsvoering welke hier naadloos op aansluit. De teamleiders en wijkverpleegkundigen worden direct aangestuurd door de tweehoofdige directie.

Het directieteam is een complementair duo dat samenwerkingsgericht is, elkaar aanvult, scherp houdt en feedback geeft. Beide directeuren zijn integraal verantwoordelijk met focus op eigen portefeuilles, respectievelijk zorginhoud en bedrijfsvoering.

Stap voor stap maakt het domein Thuiszorg zich klaar voor de toekomst, zonder daarbij de huidige kracht te verliezen. De speerpunten voor dit moment zijn: het vergroten van de taakvolwassenheid van het duaal management, de tevredenheid van medewerkers, kwaliteit van leven en zorg bij cliënten centraal en een gezond rendement.

De directeur Thuiszorg

In de duale structuur wordt integraal leidinggegeven aan het domein en wordt gezamenlijk besloten over het te voeren beleid. Vanuit jouw zorginhoudelijke portefeuille ben je leidinggevende van het duale middenkader, bestaande uit teamleiders en wijkverpleegkundigen/specialistisch verpleegkundigen en het WijkServiceBureau. Je stuurt actief op de kwaliteit van de zorgverlening, de ontwikkeling van de zorgfuncties, de interne en externe ketenontwikkeling (drempelloze zorg). Ook stuur je op rendementsverbetering en de interne beheersing van de bedrijfsprocessen. Daarbij geef je leiding aan de nodige veranderingen in het domein, begeleid je het proces en zorg je voor de implementatie conform de uitgangspunten van het sturing- en ondersteuningsmodel thuiszorg.

Als lid van het directieteam ben je tevens verantwoordelijk voor de visie, strategie en het jaarplan van Laurens en daarmee medeverantwoordelijk voor het behalen van de organisatiedoelstellingen met je collega domeindirecteur.

Het profiel

De Directeur Thuiszorg die wij zoeken is stevig, inspirerend en verbindend en heeft een visie op de thuiszorg van nu én in de toekomst. Je geeft vertrouwen aan professionals, sturing aan processen en weet mensen te motiveren. Je bent bevlogen, open, authentiek en in staat om binnen een grote zorgorganisatie te verbinden en te schakelen tussen strategie en de uitvoering. Je bent een ervaren verandermanager en toont daarbij lef en creativiteit. Met enthousiasme en energie verzilver je de kansen die er liggen en zorg je voor de borging van initiatieven. Je luistert naar wat er in de teams speelt en je geeft medewerkers het vertrouwen dat je je voor hen inzet als goede werkgever. Ook onderhoud je uitstekende contacten met de medezeggenschap. Je betrekt hen nadrukkelijk bij het beleid en de uitvoering en zorgt daartoe voor een goede informatievoorziening.

De actuele (landelijke) vraagstukken en ontwikkelingen binnen de thuiszorg zijn je bekend en je hebt een eigentijdse en toekomstgerichte visie hierop. Je onderkent de dynamiek van een tweehoofdige directie met een gezamenlijke integrale verantwoordelijkheid en je investeert actief in een uitstekende collegiale samenwerking met jouw duale partner.

Functie-eisen

Verder voldoet de directeur aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Academisch werk- en denkniveau, ruime kennis en ervaring van zorg en bedrijfsvoering.
  • Bewezen trackrecord op het gebied van verandermanagement op directieniveau en in staat om vanuit een strategische blik snel te schakelen.
  • Bekend met de dynamiek van de directietafel, gewend met het aansturen van leidinggevenden, wijkverpleegkundigen en specialisten.
  • Ervaren en comfortabel binnen een grote en complexe omgeving met inherente krachtenvelden.
  • Een transparante, toegankelijke teamspeler met verbindend vermogen, zichtbaar en aanwezig.
  • Resultaatgericht, staat stevig in de schoenen, besluitvaardig, afspraak = afspraak.
  • Een stuwende kracht en stimuleert medewerkers tot het leveren van individuele en gezamenlijke prestaties.
  • Executiekracht en je bent in staat om visie, ideeën en concepten te implementeren en borgen in de organisatie.
  • Communicatief sterk, in staat om op alle niveaus goede contacten te onderhouden.
  • Humor en relativeringsvermogen en je weet rust en overzicht te bewaren in hectische situaties.

Het salaris is ingeschaald op het niveau FWG 80 conform de cao VVT. Je ontvangt een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd. Laurens biedt een pakket met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees je dan het functieprofiel dat je hier kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Erik Frieling en Manon Min, adviseurs executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met hen contact opnemen en voor vragen over de procedure met Soesja Bijtelaar, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 26 februari 2023.

Locatie: Rotterdam
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 26-feb.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023