Leeuwendaal Logo
Patijnenburg
Patijnenburg zoekt een:

Algemeen directeur

Leeuwendaal zoekt een algemeen directeur voor Patijnenburg
Een ondernemende en maatschappelijk gedreven directeur die in samenwerking Patijnenburg, het ontwikkelbedrijf van het Westland, duurzaam de toekomst inleidt.

Patijnenburg, overheids-BV

Al bijna 70 jaar begeleidt Patijnenburg gemotiveerde mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Dit in opdracht van de gemeente Westland in het kader van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en de participatiewet. Patijnenburg is er voor werkzoekenden én werkgevers. Patijnenburg is hét leerwerkbedrijf voor het Westland en zorgt voor verbinding tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Opdrachtgevers komen vooral uit het Westland en directe omgeving, maar ook bedrijven van buiten de regio besteden werkzaamheden bij Patijnenburg uit. Onder het label MVO Westland wordt samengewerkt met ruim 100 werkgevers, de gemeente en MKB Westland en VNO-NCW Westland-Delfland. Patijnenburg bevindt zich in een transitiefase. De Participatiewet, maar ook recentere ontwikkelingen zoals corona en de energiecrisis vragen om een nieuwe koers. De komende tijd vraagt om innovatief en ondernemend denken, kansen zien en verzilveren. Net als het helder extern positioneren als ontwikkelbedrijf én werkgever en het realiseren van nieuwe samenwerkingen.

Nieuwe en uitdagende fase

In deze positie kom je binnen op het moment dat de contouren voor de nieuwe koers in samenspraak met de gemeente en de RvC geformuleerd worden. De huidige interim-directeur legt hiervoor een basis waar jij, als nieuwe directeur, op doorbouwt. Jouw focus komt te liggen op het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden, externe contacten, samenwerking en profilering, op zakelijke keuzes en stakeholdermanagement en bedrijfsvoering. Jij geeft leiding aan de organisatie en zorgt voor koersvastheid, zichtbaarheid, betrokkenheid, duidelijkheid en heldere communicatie. Met faciliterend, inspirerend en dienend leiderschap realiseer jij dat iedereen tot zijn recht komt en zo leid jij Patijnenburg duurzaam de toekomst in.

Wat biedt Patijnenburg?

Patijnenburg biedt een geweldige en dynamische baan bij het leukste en meest bijzondere bedrijf van het Westland. Je komt als directeur te werken in een uitdagende omgeving waarin maatschappelijke opgaven hand in hand gaan met het leiden van een commerciële organisatie. Patijnenburg heeft bij het bedrijfsleven in de regio een goede naam en er liggen veel kansen tot nieuwe samenwerkingen. Patijnenburg is daarnaast een fijne en betrouwbare omgeving voor de mensen die het écht nodig hebben. Waar kansen en toekomstperspectief worden geboden. Daar wordt hard aan gewerkt door enthousiaste, bevlogen en professionele (kader)medewerkers. Jij kunt een grote bijdrage leveren aan deze mooie organisatie en doelgroep. Je stapt in op een interessant moment in een nieuwe fase, met een nieuwe koers, organisatieontwikkeling en dus veel dynamiek. Deels zijn deze ontwikkelingen al in gang gezet. Jij hebt daarnaast de vrijheid om deze ingezette koers verder in te vullen en uit te breiden met steun van je collega’s, de RvC en de gemeente. De Westlandse omgeving en mentaliteit geven een extra dimensie en kleur aan deze mooie positie.

  • Het salaris is overeenkomstig met de zwaarte van de functie maximaal € 8.758,-- bruto per maand (schaal 16 CAO gemeenten; per 1 februari 5% verhoging) bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.
  • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met bijvoorbeeld een persoonlijk ontwikkel/vitaliteitsbudget, en tegemoetkoming voor je ziektekosten.

Profiel: maatschappelijk betrokken ondernemer, inspirerend en faciliterend leider

De directeur die we zoeken is ondernemend, flexibel en inspirerend. Heeft een visie op de toekomstige positie en inrichting van Patijnenburg en netwerkt graag en met succes in het brede werkveld van het Westland. Je weet de organisatie goed te positioneren richting de gemeente, het bedrijfsleven en de diverse samenwerkingspartners en netwerkorganisaties. Je bent een resultaatgerichte creatieve leider met lef en zakelijk inzicht en organisatievermogen, die proactief en snel schakelt tussen de verschillende lagen in de organisatie. Iemand die niet bang is de handen uit de mouwen te steken. Als dienend, faciliterend en inspirerend leider spreek je vertrouwen uit naar de medewerkers en weet je hun talenten optimaal te benutten.
Daarnaast heb je affiniteit met de doelgroep en ben je zichtbaar op de werkvloer. Voor iedereen ben jij vertrouwenwekkend, benaderbaar, zichtbaar, open, transparant, doel- en resultaatgericht. Een intrinsieke drive en hart voor de doelgroep(en) van Patijnenburg zijn naast jouw ondernemende instelling vanzelfsprekend.

De directeur voldoet aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Meerjarige ervaring in een eindverantwoordelijke managementpositie, in dienstverlenende (uitvoerings)organisaties in het bedrijfsleven en/of publieke domein.
  • Aantoonbare ervaring in externe positionering van een organisatie, met proactieve markt- of netwerkbenadering, met ondernemerschap.
  • Ervaring in het managen van en sturen op organisatieverandering en -doelstellingen. Faciliterend en transparant leiderschap. In staat om anderen te laten floreren.
  • Aantoonbare affiniteit met de doelgroep en/of maatschappelijke organisaties.
  • Een relevant netwerk en binding met de regio Westland, of in staat dit snel op te bouwen door affiniteit met de ‘Westlandse’ mentaliteit en regio.

Contactinformatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je bovenaan de pagina kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Corinne van der Salm, senior consultant executive search bij Leeuwendaal. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact met haar opnemen. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Anouk Keiren, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om jouw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen je reactie graag uiterlijk zondag 26 februari 2023.

Locatie: Naaldwijk
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 26-feb.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023