Leeuwendaal Logo
KwadrantGroep
KwadrantGroep zoekt een:

Lid raad van toezicht (Kwaliteit & Veiligheid)

Leeuwendaal zoekt voor KwadrantGroep een lid raad van toezicht met aandachtsgebied zorginhoudelijk & kwaliteit, op voordracht CCR.

De organisatie

KwadrantGroep biedt een totaalpakket aan ouderenzorg in Friesland: van huishoudelijke hulp tot complexe zorg thuis, van zorg op de locaties tot specialistische behandeling. Op deze manier kan zoveel mogelijk in de eigen omgeving van de cliënt en in samenwerking met lokale organisaties en de gemeenschap. Dat is voor KwadrantGroep de kracht van verbinding.
KwadrantGroep bestaat uit de Stichting Kwadrantgroep en de 100%-dochtervennootschap KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp B.V. Samen voeren ze onder meer de zorgmerken Elkander, De Friese Wouden, Palet en KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp.

De context waarin KwadrantGroep opereert wordt gekenmerkt door toenemende noodzaak tot regionale samenwerking en een groeiende waardering voor maatschappelijke waarden boven het eigen organisatiebelang. Grote en belangrijke transitieopgaven op het gebied van de arbeidsmarkt, ICT en zorgtechnologie en de keten cure-care domineren de bestuurlijke agenda.

De raad van toezicht

Van de leden van de raad van toezicht wordt verwacht dat zij vanuit hun achtergrond en hun ervaring met grote transities de veelzijdige rol van toezichthouder in de richting van de raad van bestuur kunnen vervullen.

De Governancecode Zorg biedt aan de hand van 7 principes een instrument voor goed bestuur en toezicht bij zorgorganisaties. Formele inhoud van taken en verantwoordelijkheden van bestuur en toezicht zijn in de Governancecode uitgewerkt. De raad van toezicht en de raad van bestuur van KwadrantGroep onderschrijven de Governancecode Zorg volledig.

Profiel lid raad van toezicht – zorginhoudelijk & kwaliteit

Het lid raad van toezicht met aandachtsgebied zorginhoudelijk & kwaliteit voldoet aan de volgende belangrijke profieleisen. Dit is op bindende voordracht van de centrale cliëntenraad (CCR).

  • Kent de zorgsector van binnen en van buiten, heeft inzicht in het veranderende zorglandschap en doorziet wat de gevolgen hiervan zijn voor de positie van KwadrantGroep.
  • Kan vanuit kwaliteitsdenken de vertaalslag maken naar wat de impact van beslissingen betekenen voor het primair proces.
  • Beschikt over een brede visie op zorg, in het bijzonder in relatie tot het verlenen van kwalitatief hoogwaardige en veilige zorg binnen de context van beperkte financiële middelen.
  • Heeft kennis van kwaliteitsmanagementsystemen van zorgorganisaties.
  • Heeft een sterke affiniteit met het cliëntperspectief. Toont zich daarnaast betrokken bij de CCR en informeert zich zonder last en ruggespraak richting hen.
  • Beschikt over een stevige maatschappelijke statuur en een aantal voor de organisatie relevante (regionale) netwerken.

Het wordt van de kandidaat verwacht dat zij zich betrokken en verbonden voelt bij Noord-Nederland. Daarnaast heeft het lid raad van toezicht o.a. een academisch werk- en denkniveau, bestuurlijke en/of toezichthoudende kwaliteiten en ervaring bij voorkeur in maatschappelijke organisaties, affiniteit met de doelstelling en de zorgfunctie van KwadrantGroep, affiniteit met de cultuureigenheid van het werkgebied van KwadrantGroep, voldoende toewijding, beschikbaarheid en flexibiliteit, geen functie in een raad van toezicht en raad van bestuur bij een zorginstelling in het verzorgingsgebied.

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat u hier kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Manon Min, senior adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Soesja Bijtelaar, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op 8 januari 2023.

Locatie: Drachten
Functieomvang: Parttime
Sluitingdatum: 08-jan.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023