Leeuwendaal Logo
Stichting DICA
Stichting DICA zoekt een:

Manager Kwaliteitsregistraties

Leeuwendaal zoekt voor DICA een doortastende, coachende manager met verbindingskracht, helicopterview en passie voor ‘life saving data’.

De organisatie

Inspirerend, vernieuwend, inhoudelijk, betrouwbaar en maatschappelijk relevant; dat zijn de kernwaarden van de Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA). DICA is een jonge, rebelse, snelgroeiende organisatie, die ruim tien jaar geleden is opgericht door artsen. Zij deden dit vanuit de behoefte om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van de zorg, met behulp van data, verzameld in landelijke kwaliteitsregistraties. De komende jaren focust DICA zich op het verbeteren en (door-) ontwikkelen van kwaliteitsregistraties, om meer waarde uit de registraties te halen. DICA blijft dus ontwikkelen om beschikbare zorgdata steeds beter toe te passen, voor de beste zorg voor de patiënt van vandaag én morgen.

De opgave

Als manager kwaliteitsregistraties geef je leiding aan vier clusters. Elk cluster wordt aangestuurd door een clusterhoofd en werkt met enthousiaste arts-onderzoekers en registratiecoördinatoren aan het operationeel ondersteunen van de registraties. Deze teams houden contact met de artsen, zijn verantwoordelijk voor het beheer en de voortdurende doorontwikkeling van de circa 25 kwaliteitsregistraties en de ontwikkeling van nieuwe kwaliteitsregistraties. Je vormt en stuurt op het structurele geheugen en de kennis over alle registraties heen. Als manager weet je goed wat er op de werkvloer speelt, maar ook wat de jonge professionals drijft, laat groeien en in beweging brengt.

Ontwikkelingen vinden plaats in een dynamisch veld met vele interne en externe stakeholders, waardoor relatiebeheer een belangrijk onderdeel is voor jezelf en alle medewerkers. Je richt je blik van buiten naar binnen, stemt af met de beroepsvereniging en sluit aan bij het bredere stakeholdersveld.

Samen met de clusterhoofden zorg je voor het meerjarenplan op de doorontwikkeling van de registraties. Je genereert overzicht en inzicht, en een brede blik over registraties heen. Daarnaast ben je nauw betrokken bij innovatie en onderzoekswensen die vanuit het beheer, het veld en wetenschappelijk onderzoek gesignaleerd worden. Als MT lid binnen DICA ben je medeverantwoordelijk voor de realisatie van het jaarplan en de voortdurende optimalisatie van de dienstverlening. Kortom een uitdagende en veelzijdige functie waarbinnen je je management skills én ruime ervaring in het zorgveld inzet voor ontwikkeling en resultaat.

Profiel

We zoeken een stevige, pragmatische en verbindende manager met lef. Iemand die overzicht houdt, structuur weet aan te brengen en planmatig te werk gaat. Als coachend leidinggevende stimuleer je je team om het beste naar boven te halen. Met je stijl van leidinggeven stuur je op resultaat, samenwerking en kwaliteit. Jouw sterke analytisch vermogen met oog voor details, resultaatgerichtheid en nieuwsgierigheid komen goed van pas in deze functie. Ook kun je goed prioriteiten stellen, heb je een helicopterview, kun je knopen doorhakken en gemakkelijk schakelen. Binnen het MT ben je positief-kritisch, weet je successen te vieren en nieuwe initiatieven te concretiseren. Je gedijt goed in een dynamische kleinere organisatie waar nog niet alles geregeld is en je (ook inhoudelijk) meedenkt met de verdere ontwikkeling en professionalisering.

Als manager kwaliteitsregistraties breng je ook mee:

  • HBO of academisch werk- en denkniveau; als je bent gepromoveerd is dat een pré.
  • Tenminste vijf jaar aantoonbare leidinggevende ervaring in het aansturen van teams van hoogopgeleide professionals, bij voorkeur deelname aan een MT of directie.
  • Ruime aantoonbare ervaring en kennis van of affiniteit met het zorgveld en in het bijzonder de medisch specialistische zorg, het werkveld van data, onderzoek, registratie en monitoring.

Wat biedt DICA?

DICA loopt voorop als het gaat om verbetering van de kwaliteit van zorg! Er zijn volop kansen en mogelijkheden voor je eigen groeipad in een cultuur van leren, samenwerken, fouten mogen maken en samen de schouders eronder zetten. DICA kent een informele werksfeer met een can-do mentaliteit, ondernemerschap en ruimte voor initiatief. Samen met enthousiaste en passievolle collega’s werk je in een unieke functie aan het managen van het inzichtelijk maken van de kwaliteit van zorg. Verder biedt DICA een functie die ingeschaald is in FWG 75, conform de cao-ziekenhuizen, zijnde minimaal €5.454,-- en maximaal €8.291,-- op basis van 36 uur, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie

Meer informatie over DICA, de functie, profielschets en procedure? Lees dan het functieprofiel dat je hier kunt downloaden .
De procedure wordt begeleid door Irene Vervelde, senior-adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Anouk Keiren, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen je reactie graag uiterlijk op dinsdag 24 januari 2023.

Locatie: Leiden
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 24-jan.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023