Leeuwendaal Logo
Gemeente Noordwijk
Gemeente Noordwijk zoekt een:

Clustermanager VTH en JOV

Leeuwendaal zoekt voor gemeente Noordwijk een Clustermanager Vergunningen, Toezicht en Handhaving en Juridische zaken, Openbare orde en Veiligheid (VTH en JOV)
Voor gemeente Noordwijk zoeken we een stevige, koersvaste, warm-zakelijke, transparante, toegankelijke en frisse clustermanager. Die een visie op en kennis van veiligheid en openbare orde combineert met modern en coachend leiderschap. Die samen met medewerkers en het overige management verder bouwt aan een veilig Noordwijk en een dynamische organisatie.

Gemeente Noordwijk

Per 1 januari 2019 zijn gemeente Noordwijk en gemeente Noordwijkerhout opgegaan in de nieuwe gemeente Noordwijk, met de kernen Noordwijk Binnen, Noordwijk aan Zee, Noordwijkerhout en De Zilk. Noordwijk staat bekend als een echt bruisende kustplaats en kuuroord met een prachtige kuststrook van circa 13 kilometer, een levendige boulevard en een gezellige winkelstraten. Ook staat Noordwijk bekend als bloemenbadplaats vanwege de ligging midden in de beroemde bloembollenstreek. Naast toerisme en horeca is er in Noordwijk nog veel meer bedrijvigheid. De gemeentelijke organisatie behartigt de vele en diverse belangen van ongeveer 44.400 inwoners, verdeeld over vier kernen en doet dat met ruim 300 medewerkers. Zij werken op de gemeentekantoren in Noordwijk en Noordwijkerhout.

De uitdaging

Als clustermanager VTH en JOV sta jij aan de lat om jouw teams te begeleiden in hun ontwikkeltraject, en hen richting te geven en te adviseren bij het inhoudelijke werk en de organisatie daarvan. Hoewel Noordwijk een kleine gemeente is, heeft het (zeker in de zomer) te maken met “stadse” vraagstukken op gebied van veiligheid en openbare orde. Rond zeer actuele en belangrijke thema’s ben jij een centrale schakel met korte lijnen tussen bestuur, organisatie, inwoners/ ondernemers/ instellingen en samenwerkingspartners. Je bent een van de stuwende krachten achter vernieuwingen professionalisering van de organisatie. Je bouwt samen met de directie, een team deels nieuwe clustermanagers en je bevlogen en hardwerkende teams en met steun van het college aan de gemeente Noordwijk van de toekomst. Daarbij sluit je ook aan op centrale thema’s: participatie, robuuste (zelf)organisatie, partnerschap in de regio, goed werkgeverschap, innovatief, opgavegericht en tijd- en plaatsonafhankelijk werken. In ‘Samen Noordwijk’ is uitgewerkt hoe de organisatie dit wil realiseren. Uitdagingen genoeg!

Wat biedt gemeente Noordwijk?

Gemeente Noordwijk is een overzichtelijke gemeente met interessante inhoudelijke en organisatorische uitdagingen. Geen dag is het zelfde, en jij staat er midden in. De organisatie is volop in ontwikkeling en aan het bouwen op het fundament dat de afgelopen periode is gelegd. Aan dit alles mag jij met jouw expertise bijdragen!

  • Er wordt geïnvesteerd in een veranderaanpak, in management-, team- en persoonlijke ontwikkeltrajecten en er is genoeg urgentiebesef en kritieke massa om de ingezette beweging voort te zetten.
  • Het salaris is overeenkomstig met de zwaarte van de functie maximaal € 6.616,-- bruto per maand (schaal 13 cao gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder meer 187,2 verlofuren bij een fulltime dienstverband, opname in het ABP-pensioenfonds en een bijdrage aan je aanvullende ziektekostenverzekering.
  • Een individueel keuzebudget van 17,65 % om extra verlofuren mee te kopen, een opleiding, fiets, of vakbondscontributie van te bekostigen. Vanzelfsprekend word je in de gelegenheid gesteld om jezelf zowel professioneel en persoonlijk te ontwikkelen.
  • Jouw duidelijkheid, stevigheid, overzicht, rust, verbindend vermogen en aanstekelijk enthousiasme worden zeer op prijs gesteld binnen alle gelederen van de organisatie.
  • En last but not least: gemeente Noordwijk is één van de mooiste gemeenten in de Randstad met strand, duinen, bollenvelden en vele vormen van recreatie en ontspanning en boeiende steden onder handbereik. Kom jij deze bloeiende kustgemeente versterken met jouw kennis en moderne leiderschap?

Profiel

We zoeken voor deze boeiende en uitdagende functie iemand met een sterke persoonlijkheid en managementervaring die rust en overwicht uitstraalt. Een authentiek en toegankelijk leider met visie, overzicht, focus en energie. Je bent ontwikkelgericht en een echte ‘uitbouwer’ van de huidige koers. Je bent daarin een kartrekker, die de mouwen opstroopt en het voorbeeld in het gewenste gedrag vertoont en bespreekbaar maakt. Je schakelt makkelijk tussen de uiteenlopende teams, zowel op gebied van inhoud als op het gebied van rol (van operationeel tot strategisch/ beleidsmatig). Je bent een stevige gesprekspartner voor het bestuur en je beschikt over ‘warme zakelijkheid’: je hebt een mooi evenwicht tussen heldere resultaatgerichtheid en een empathisch gevoel voor (verschillen tussen) mensen en hun behoeften en drijfveren. Je weet wat er speelt op de werkvloer en wat mensen nodig hebben om goed te functioneren. Je helpt hen verder te ontwikkelen als individu en als team en faciliteert hun werk zodanig dat zij hun resultaten kunnen halen en werken leuk is!
Verder voldoe je aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Leidinggevende ervaring, opgedaan in bijvoorbeeld een gemeente of andere publieke organisatie.
  • Ervaring of aantoonbare affiniteit met veiligheid en openbare orde.
  • Bewezen succesvol in het coachen en ontwikkelen van individuen en teams, je hebt ervaring met verandervraagstukken op het gebied van gedrag en samenwerking.
  • Je hebt organisatiesensitiviteit en inzicht en gevoel bij politiek-bestuurlijke contexten.

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je hier kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Corinne van der Salm, senior adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Anouk Keiren, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief. We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 8 januari 2023.

Locatie: Noordwijk
Sluitingdatum: 08-jan.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023