Leeuwendaal Logo
Okidoki
Okidoki zoekt een:

Directeur-bestuurder

Leeuwendaal zoekt voor Okidoki een directeur-bestuurder

De organisatie

Okidoki kent een rijke historie en is al 30 jaar een toonaangevende maatschappelijke kinderopvangorganisatie in het Westland. De organisatie is succesvol en is in de loop der jaren sterk doorgegroeid. Inmiddels is Okidoki de grootste kinderopvangorganisatie in het Westland en vangt rond de 2500 kinderen per week op. Okidoki is innovatief en ondernemend en biedt zowel kinderdagopvang als peuteropvang en buitenschoolse opvang.

In de regio staat Okidoki bekend als een professionele kinderopvangorganisatie met vakkundige en gemotiveerde medewerkers. Er werken ruim 260 medewerkers vanuit zo’n 25 locaties in ‘s-Gravenzande, Heenweg, Naaldwijk, Kwintsheul en Wateringen. De jaaromzet bedroeg in 2021 11,6 miljoen euro. Okidoki is financieel gezond.

Okidoki is als maatschappelijke kinderopvangorganisatie binnen het Westland van betekenis voor kinderen en ouders. Dit betekent dat Okidoki kinderopvang biedt aan alle kinderen. Zo biedt Okidoki ook V(V)E peuteropvang. Als maatschappelijke onderneming zorgt Okidoki ervoor dat een positief jaarresultaat altijd weer wordt geïnvesteerd in de opvang van de kinderen, activiteiten, organisatie en dienstverlening. Okidoki werkt als partner in opvoeding en ontwikkeling van kinderen samen met diverse partijen waaronder gemeente Westland, GGD Haaglanden, JGZ en Sociaal Kernteam Westland.

De opgave

De nieuwe directeur-bestuurder zet met Okidoki de juiste stappen richting de toekomst. Samen met de operationeel directeur, management, medewerkers en medezeggenschap geef je vanuit een duidelijk kader inspirerend en helder richting aan de (door)ontwikkeling en positionering van Okidoki. Okidoki is en blijft de gedreven maatschappelijke kinderopvangorganisatie die staat voor een hoge (pedagogische) kwaliteit in dienstverlening. Tegelijkertijd is er de ruimte voor verdere doorontwikkeling en vernieuwing. Zo is er de afgelopen periode de nodige aandacht besteed aan de besturing, inrichting en professionalisering van de eigen (kantoor)organisatie. Er is ruimte voor de directeur-bestuurder om op dit vlak in overleg met de betrokken operationeel directeur, leidinggevenden en medewerkers waar nodig nieuwe stappen te zetten. Van jou als nieuwe directeur-bestuurder wordt verwacht dat je een scherpe visie hebt op de kinderopvang en de maatschappelijke rol en positie die Okidoki nu en in de toekomst vervult. Je hebt een goed en realistisch gevoel voor de actuele uitdagingen waarmee Okidoki te maken heeft, zoals bijvoorbeeld de krapte op de arbeidsmarkt en het vinden, boeien en binden van medewerkers en weet daarop als directeur-bestuurder te sturen. Maar ook snap je de positie van Okidoki in een complexe markt met diverse andere aanbieders waar zichtbaarheid, profilering, samenwerking en het goed onderhouden van de juiste netwerken met belangrijke partners zoals de gemeente Westland en schoolbesturen van groot belang is. Tegelijkertijd kijk je over de horizon heen en weet je met elkaar te anticiperen op de lange(re) termijn ontwikkelingen zoals de vereenvoudiging van het kinderopvangstelsel, de hoge inkomensonafhankelijke vergoeding en de directe financiering van kinderopvangorganisaties per 2025.

Profiel

We zijn op zoek naar een directeur-bestuurder die zich thuis voelt in het Westland en wil bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen waarvoor de professionals van Okidoki zich iedere dag inzetten. Een directeur-bestuurder die graag werkt in een ondernemende organisatie waar de lijnen kort zijn en medewerkers met elkaar samen werken aan de hoge kwaliteit van dienstverlening waarvoor Okidoki staat ten behoeve van de aan hen toevertrouwde kinderen en hun ouders. Een maatschappelijk ondernemer die kansen signaleert en oppakt vanuit het hart voor de ontwikkeling van kinderen.

Bij Okidoki past een directeur-bestuurder die authentiek, zichtbaar en benaderbaar is binnen en buiten de organisatie. Je beschikt over een strategische visie, zoekt de interactie en legt gemaakte keuzes goed uit. Je bent daarmee strategisch sterk en goed in de verbinding. Je beschikt over integer, koersvast en inspirerend leiderschap en weet medewerkers in hun kracht te zetten. Je bent gewend om integraal sturing te geven aan een organisatie van vergelijkbare omvang. Je hecht aan goed werkgeverschap, bent in je functioneren consistent en samenwerkingsgericht richting de operationeel directeur, management, medewerkers en medezeggenschap. Je bent een goede sparringpartner voor de operationeel directeur met wie je veelvuldig schakelt en nauw samenwerkt in de (be)sturing van Okidoki. Je hebt een goede balans tussen mens- en resultaatgerichtheid, geeft ruimte binnen de kaders en durft waar nodig de knopen door te hakken. Je bent een echte netwerker, beschikt over een politiek-bestuurlijke antenne en weet Okidoki goed te positioneren in het Westland.

Functie-eisen

De kandidaten die we zoeken, voldoen aan de volgende vereisten:

  • Goede motivatie voor deze positie, hart en passie voor de ontwikkeling van kinderen en ouders.
  • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur de beschikking over een HBO- of academische opleiding.
  • Meerjarige ervaring in eindverantwoordelijke management-, directie- of bestuurlijke positie in de zorg, onderwijs of breder in het publiek domein. Ervaring in de kinderopvang is een pre.
  • Ervaring met de professionalisering van de organisatie en ontwikkeling van medewerkers.
  • Integrale blik; gewend te werken met inhoudelijke professionals en goed thuis op het vlak van financiën en bedrijfsvoering. Ervaring met openbare aanbestedingen is een pre.
  • Ervaren in het samen werken met medezeggenschap.
  • Strategisch sterk en gewend te sturen op realisatie.
  • Ervaren netwerker in politiek-bestuurlijke omgeving, beschikking over onderhandelingsvaardigheden en impact.
  • Kennis van het Westland is een pre.

Wat biedt Okidoki?

Als directeur-bestuurder van Okidoki kom je te werken bij een succesvolle kinderopvangorganisatie in de mooie omgeving van het Westland met locaties in zeven heel verschillende kernen. Je krijgt de ruimte om met elkaar vorm en inhoud te geven aan de uitstekende dienstverlening die Okidoki nu en in de toekomst biedt.

Okidoki hanteert de adviesregeling arbeidsvoorwaarden raden van bestuur / directies van organisaties voor kinderopvang’ (bdKO). Voor deze positie is ‘functiegroep H’ het uitgangspunt in relatie tot de maximale bezoldigingsgrens.

De aanstelling is voor 0,8 fte, de benoeming is voor de duur van vier jaar met de mogelijkheid van een directe aansluitende herbenoeming.

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave, de profielschets en verdere procedure, lees dan het functieprofiel dat je hier kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Marcel ten Berge, adviseur werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je met hen contact opnemen en voor vragen over de procedure met Robin de Boer, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 15 januari 2023.

Locatie: ‘s-Gravenzande
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 15-jan.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023