Leeuwendaal Logo
AmbulanceZorg Limburg
AmbulanceZorg Limburg zoekt een:

Manager HRM

Leeuwendaal zoekt voor AmbulanceZorg Limburg een manager HRM

De organisatie

AmbulanceZorg Limburg-Noord en de ambulancedienst van de GGD Zuid Limburg gaan 1 januari 2023 fuseren. Dit maakt dat Limburgers ook in de toekomst kunnen rekenen op hoogwaardige ambulancezorg. Sinds 2016 is er al één meldkamer ambulancezorg voor heel Limburg en straks dus ook één ambulancedienst: AmbulanceZorg Limburg.

De focus van AmbulanceZorg Limburg is meer zorggericht dan vervoergericht. De organisatie is flexibel en in staat mee te bewegen in het veranderende zorglandschap en de veranderende hulpvraag als gevolg van o.a. toenemende vergrijzing en zorgconsumptie. De ziekenhuizen en huisartsenposten worden ondersteund waar nodig in het streven om Juiste Zorg op het Juiste Moment en op de Juiste Plaats te bieden. Echter, omdat de vergrijzing in Limburg boven het landelijk gemiddelde ligt, zal ambulancezorg in Limburg niet alleen met ziekenhuizen en huisartsen samenwerken, maar ook met organisaties in verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) en GGZ. De zorgverlening wordt door de gezamenlijke Meldkamer AmbulanceZorg Limburg (MKAL) geregisseerd. Zorgcoördinatie en mobiele zorg zijn geïmplementeerd. Met aangrenzende RAV’s en buitenlandse hulpdiensten is de samenwerking optimaal.

De uitdaging

De hoofdstructuur van AmbulanceZorg Limburg staat, maar de nieuwe organisatie moet verder ingericht en samengevoegd gaan worden. De ontwikkeling van ‘operational excellence’ is daarbij één van de uitgangspunten: een hoge kwaliteit van zorg leveren door efficiënt en effectief samen te werken (slagvaardig integraal management), heldere processen en procedures (overleg en besluitvorming) en duidelijke rollen (taken, verantwoordelijken en bevoegdheden). Hiernaast is het versterken van de onderlinge samenhang binnen de organisatie en het ontwikkelen van een nieuwe intern breed gedragen gezamenlijke cultuur essentieel. Dit vraagt om leiderschap, moed en focus.

Als manager HRM sta je voor de volgende uitdagingen:

  • Uitwerken van de detailstructuur van de afdeling HRM en zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek komen.
  • Samen met de medewerkers bouwen aan een hecht, stevig en saamhorig team, creëren van toegevoegde waarde en een excellente en efficiënte dienstverlening, ter verbetering van de HRM performance.
  • Formuleren van de HRM visie en strategie, in lijn met en als integraal onderdeel van de organisatiestrategie.
  • Verder ontwikkelen van de rol van HRM naar een proactieve business partner met een (strategische) adviesrol richting het primair proces.
  • Creëren van voorwaarden voor een stimulerend, goed, veilig werk- en leerklimaat, goede medezeggenschap, ontwikkelingsmogelijkheden, alsmede het waarborgen van continuïteit van de werkgelegenheid. Dit vraagt om professionalisering en goed werkgeverschap.

Daarnaast geef je leiding aan verschillende expertise gebieden: HRM beleid en advies (inclusief control), organisatieontwikkeling, cultuur- en leiderschapsontwikkeling, arbeidsmarkt, arbeidsvoorwaarden/rechtspositie, arbo, leren en ontwikkelen, casemanagement en roosteren, en duurzame inzetbaarheid.

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende functie voor een stevige, samenwerkingsgerichte HRM manager die de kans krijgt om met een nieuw team met enthousiaste collega’s een nieuwe organisatie neer te zetten, gericht op de kernwaarden ‘continuïteit, kwaliteit en betrouwbaarheid’.
  • De mogelijkheid om de nieuwe organisatie de komende jaren verder koers te geven, richting- en leidinggevend.
  • Werken bij een organisatie met een gezonde ambitie en de ruimte om daaraan bij te dragen.
  • Een functie die ingeschaald is in FWG 75, conform de CAO Ambulancezorg, zijnde maximaal € 8.291,-- op basis van 36 uur. Een dienstverband van 32 uur is ook mogelijk. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO.
  • Flexibiliteit in relatie tot jouw manier van werken, thuis en/op het bureau in Midden-Limburg, exacte standplaats wordt nader bepaald.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een manager HRM die zich gemakkelijk beweegt binnen een organisatie in verandering, waar ruimte is om te bouwen. Iemand met een stevige, open en vernieuwende persoonlijkheid die vanuit verbinding in staat is intensieve samenwerking te realiseren en partnerships aan te gaan. Initiërend vermogen, creativiteit, innovatieve denkkracht en implementatiekracht kenmerken deze manager.

Met een moderne en actuele kijk op HRM geef je samen met de afdeling verder vorm aan een stevige HRM positie in de organisatie. Je bent laagdrempelig en organisatiebreed makkelijk benaderbaar. Je toont leiderschap, hebt natuurlijk overwicht, stelt prioriteiten, brengt focus en bent besluitvaardig. Ook vanuit bedrijfs- en organisatiekundig perspectief ben je een stevige gesprekspartner richting de bestuurder en binnen het MT. Je combineert een mensgerichte, resultaatgerichte en integere houding met een bedrijfsmatige blik op HRM. Je spreekt aan waar nodig, bent concreet, doelgericht en koersvast. Je benadert zaken met humor en relativeert waar nodig.

Verder voldoet de manager HRM aan de volgende kennis en ervaring:

  • Academisch werk- en denkniveau en relevante opleiding in de richting van HRM/Bedrijfskunde.
  • Managementervaring op strategisch niveau in een HRM functie en het aansturen van professionals.
  • Organisatie- en veranderkundig sterk. Ervaring met veranderingsprocessen (zowel structuur-, proces-, maar ook cultuurkant) en daarbij aantoonbare resultaten behaald.
  • Proactief kunnen inspelen op veranderingen, zien welke consequenties dit heeft voor de organisatie en hierop doorpakken.
  • Resultaatgericht en op organisatie- en afdelingsniveau een verbinder, je brengt samenwerkingsverbanden tot stand en weet medewerkers mee te krijgen in verandering en innovatie.

Herken jij je in dit profiel en ben jij de verbindende manager die samen met je collega-managers de nieuwe AmbulanceZorg Limburg verder wil vormgeven? En wil jij een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van HRM? Dan ben jij wellicht de kandidaat die we zoeken!

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je bovenaan deze pagina kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Bianca van Winkel en Margriet van Ast, adviseurs werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met hen contact opnemen en voor vragen over de procedure met Robin de Boer, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen je reactie graag uiterlijk op maandag 3 oktober 2022.

Locatie: Hybride, locatie wordt nader bepaald
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 02-okt.-2022
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023