Leeuwendaal Logo
HADOKS
HADOKS zoekt een:

Bestuurder

Leeuwendaal zoekt voor Hadoks een bestuurder.

De organisatie

Hadoks is dé organisatie van en voor huisartsen in de regio Haaglanden. Hadoks maakt zich sterk voor de kwaliteit van de huisartsenzorg, voor wijkgericht en regionaal samenwerken en voor het verbinden van huisartsen. Dit gebeurt samen met andere zorgaanbieders, zorgverzekeraars, onderwijs en wetenschap. Hadoks geeft de belangen van huisartsen een stem.

Hadoks is eigendom van een coöperatie waar zo’n 300 huisartsen deel van uitmaken. De coöperatie wordt vertegenwoordigd door een bestuur, bestaande uit zeven leden. Het bestuur is eindverantwoordelijk voor en medebepalend in de strategie- en beleidsbepaling en bekleedt tevens de (formele) rol van AvA. Hadoks heeft op dit moment een tweehoofdige raad van bestuur en zal in 2023 verder gaan met één bestuurder.

De opgave

De opgave van de nieuwe bestuurder is Hadoks door te ontwikkelen naar een samenhangende en geïntegreerde organisatie in een ingewikkeld speelveld in coöperatief verband. Voor de interne organisatie betekent dit het bereiken van sociale cohesie en synergie door samenwerking tussen de verschillende onderdelen van Hadoks onder het motto: “Samen zijn wij Hadoks”. Een sterk gepositioneerd MT is hier een voorwaarde voor. Een MT dat vertrouwt op elkaars expertise en focus aanbrengt op de veelheid aan thema’s die er liggen. De ontwikkeling van de interne organisatie is in volle gang.

De huisartsenzorg staat onder grote druk. De vraag naar huisartsenzorg groeit vanuit alle kanten en groeit harder dan het aanbod kan bijbenen. In dit dynamische speelveld begeeft Hadoks zich. De organisatie naar de volgende fase brengen (onder andere de doorontwikkeling van de services aan de leden) met alle ontwikkelingen die spelen in de context van het Integraal Zorgakkoord (IZA) is waar de nieuwe bestuurder voor aan de lat staat. Dit alles kan alleen door nauwe samenwerking met het coöperatiebestuur en de achterban (leden van de coöperatie). De dynamiek wordt vergroot door de diversiteit aan groepen huisartsen in de regio Haaglanden.

Profiel bestuurder

De nieuwe bestuurder van Hadoks is een netwerker met ambitie en enthousiasme. Vanuit een externe blik en door middel van een intensieve samenwerkingsrelatie met het coöperatiebestuur en de achterban stuurt hij de organisatie aan en zorgt hij vanuit een heldere aanpak voor doorontwikkeling van de organisatie. Dit vraagt om visie en executiekracht, zowel in- als extern. Samen met het MT draagt de bestuurder de verantwoordelijkheid om de ingezette organisatieontwikkeling te bestendigen. De nieuwe bestuurder is ondernemend, zakelijk en innovatief en heeft goede onderhandelingsvaardigheden op verschillende niveaus. Denkt vooruit en is zich bewust van de consequenties van beleidskeuzes.

De leiderschapsstijl van de nieuwe bestuurder is coachend, inspirerend en besluitvaardig richting de MT-leden, met een proactieve benadering. De nieuwe bestuurder heeft een sterke communicatieve en sociaalvaardige persoonlijkheid. Is duidelijk, open en transparant en stelt makkelijk prioriteiten. Combineert een zakelijke blik met empathie en zichtbare betrokkenheid, weet vertrouwen te wekken, kan goed samenwerken en is verbindend. De nieuwe bestuurder weet een goede balans te vinden tussen in- en extern actief en zichtbaar zijn.

Tevens worden (o.a.) de volgende eisen aan de bestuurder gesteld:

  • Academisch werk- en denkniveau en een relevante opleiding bijvoorbeeld BMG of bedrijfskunde;
  • Heeft aantoonbare affiniteit met de (huisartsen)zorg. Gevoel voor samenwerking en interactie met groepen medische- en/of zorgprofessionals. Daadwerkelijke ervaring in de zorg (en/of een ledenorganisatie) met haar dynamiek en complexiteit is een pré;
  • Heeft ervaring in een strategische directie- of eindverantwoordelijke rol;
  • Heeft of is in staat snel inzicht te krijgen in taken en rolverdeling tussen de raad van bestuur, het huisartsenbestuur, de raad van commissarissen en de medezeggenschapsorganen;
  • Scherpe politieke antenne, kan goed omgaan met tegengestelde belangen. Weet ook onder tijdsdruk en bij tegenslagen effectief te presteren en de rust te behouden.

Informatie

Wilt je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je boven aan deze pagina kan downloaden.
De procedure wordt begeleid door Manon Min, adviseur executive search. Voor vragen kan je contact opnemen met Manon Min of Soesja Bijtelaar, research consultant, via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen je reactie graag uiterlijk op 6 november 2022.

Locatie: Den Haag
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 06-nov.-2022
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023