Leeuwendaal Logo
Surplus
Surplus zoekt een:

Manager Kwaliteit en Veiligheid

Leeuwendaal zoekt voor Surplus een manager Kwaliteit en Veiligheid.

De organisatie

Surplus biedt een compleet aanbod op het gebied van welzijn, wonen, thuiszorg, intramurale zorg en behandeling in West-Brabant. Bij Surplus werken ca. 3000 medewerkers en ruim 2000 vrijwillige medewerkers voor de inwoners van 13 gemeenten. De dienstverlening is in iedere gemeente afgestemd op de lokale situatie door lokaal dichtbij te zijn, door medewerkers aan te nemen uit de lokale gemeenschap en door actief te zijn bij lokale netwerken.

De missie die Surplus dagelijks in de praktijk brengt, is het bieden van de best passende zorg- en dienstverlening voor kwetsbare mensen in de samenleving. Niet alleen voor ouderen, maar ook voor bijvoorbeeld mensen met psychische, sociale, participatie- en/of financiële problematiek. Ook voor de doelgroep jeugd biedt zij dienstverlening vanuit het onderdeel welzijn, gericht op zelfontwikkeling en ondersteuning bij opgroeien en opvoeding. Kenmerkend voor Surplus is dat de organisatie gericht is op de zorg van nu en die van de toekomst: de organisatie herkent innovaties en omarmt deze. Zo werkt Surplus elke dag samen aan verbetering.

Surplus kijkt met name naar de persoonlijke en toegevoegde waarde van zorg en welzijn, en handelt daarnaar vanuit oprechte betrokkenheid. Hierbij staat de eigen kracht van de cliënt altijd centraal. De kwaliteit van de zorg ontstaat in het contact van mens tot mens, want ieder mens is uniek. Om elkaar te kunnen begrijpen vinden wij het belangrijk de ander écht te zien. Dat is het uitgangspunt in alles wat Surplus doet en de basis van ‘Zie mij’.

Uitdaging

In het najaar van 2022 heeft het bestuur samen met de RvT een stevige visie geformuleerd op de doorontwikkeling van de begrippen kwaliteit en veiligheid binnen Surplus, waarin sterker gefocust wordt op de beleving van zorg. Het is belangrijk dat tellen en vertellen hand in hand gaan. Het is aan de nieuwe manager om ervoor te zorgen dat de balans tussen objectief meetbare en relationele, ervaren kwaliteit en veiligheid wordt gevonden. Hiertoe zijn al verschillende initiatieven genomen en uitgevoerd. De uitdaging van de nieuwe manager Kwaliteit en Veiligheid is om deze ontwikkeling verder vorm te geven in de hele organisatie. Deze manager zorgt ervoor dat de dialoog met de cliënt en medewerker steeds opnieuw gevoerd wordt om te kunnen blijven verbeteren, samenwerking op te zoeken en te stimuleren, en nieuwe initiatieven te ontplooien.

Er ligt voor de manager Kwaliteit en Veiligheid een sterk accent op de verdere aanscherping en implementatie van de bredere denkwijze over kwaliteit en veiligheid, en de vertaling hiervan naar processen, projecten en andere initiatieven aangaande intramurale zorg, thuiszorg, welzijn en de concernstaf. Hiermee oefen je een positieve invloed uit op de koers, de positie en het strategisch concernbeleid van Surplus.

Profiel

Als manager Kwaliteit en Veiligheid overzie je de organisatie vanuit een centrale positie en bevorder je de onderlinge samenwerking en samenhang tussen de verschillende organisatieonderdelen. Je zoekt actief het contact, bent van nature open en nieuwsgierig en je combineert een zakelijke blik en houding met empathie. Je beschikt over stevige managementervaring met een coachende stijl, bent authentiek en in staat om binnen een grote zorgorganisatie te verbinden en te schakelen tussen strategie en ‘hands-on’ handelen. Denken en acteren vanuit organisatiebelang is voor jou vanzelfsprekend en je denkt over de grenzen van je eigen vakgebied heen en maakt zo aansluiting met het primair proces en alle andere organisatieonderdelen. Je werkt zorgvuldig, systematisch en ordelijk. Je kunt informatiestromen en visie doorvertalen naar kwaliteitssystemen, deze in praktijk brengen en uiteindelijk realiseren.

Functiecriteria

Daarnaast voldoe je aan de volgende belangrijke functiecriteria:

  • Academisch werk- en denkniveau, wat blijkt uit een opleiding, werkervaring en/of een assessment.
  • Een intrinsieke motivatie voor zorg- en welzijnssector.
  • Brede, relevante werkervaring binnen de langdurige zorg en met leidinggeven aan professionals.
  • Ervaring met of tenminste aantoonbare affiniteit met de thema’s kwaliteit en veiligheid.
  • Kennis van ontwikkelingen in het zorglandschap en past deze toe.
  • In staat om actuele ontwikkelingen in zorg en welzijn te vertalen naar kansen voor de organisatie.
  • Vernieuwend kunnen denken en handelen in het licht van de interne ontwikkeling van kwaliteit en veiligheid en de transitie opgaven van de langdurige zorg.
  • Bedrijfskundig sterk onderlegd alsmede aantoonbare ervaring in het sturing geven aan en implementeren van complexe verandertrajecten en het realiseren van kwaliteitsverbetering, passend bij de besturingsfilosofie van Surplus.
  • Organisatiesensitief in combinatie met een goed ontwikkeld gevoel voor mensen met hun specifieke belangen en drijfveren.
  • Kennis van verandermanagement en relevante wet- en regelgeving.
  • Kwaliteit van leven van cliënten en kwaliteit van werken voor medewerkers staan bij jou centraal.

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je boven aan deze pagina kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Aniek Hollanders, adviseur werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Kitti Schlösser, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 18 september.

Locatie: Regio Breda
Functieomvang: Fulltime (36 uur)
Sluitingdatum: 31-jul.-2022
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023