Leeuwendaal Logo
Gemeente Den Haag zoekt een:

Domeinmanager FHWO

Leeuwendaal zoekt voor de gemeente Den Haag een ervaren, inspirerende en daadkrachtige verandermanager

De opgave van de domeinmanager Facilitair Huisvesting Werken en Ontmoeten (FHWO)

Als domeinmanager FHWO geef je op strategisch en tactisch niveau leiding aan het domein FHWO; de vijf afdelingsmanagers, en indirect ruim 200 medewerkers. Hierin heb je een belangrijke, richtinggevende, kaderstellende en sturende rol. Je bent bovendien een verbindende schakel tussen directie enerzijds en hoofden/teams anderzijds en zoekt afstemming met de hoogste ambtelijke en bestuurlijke niveaus.

Je stuurt op de doorontwikkeling van FHWO en zorgt voor integraliteit tussen het domein FHWO en de andere bedrijfsvoeringdomeinen (Financiën, Inkoop, P&O, Juridische Zaken, Informatisering & Automatisering (I&A) en Communicatie & Citybranding). Daarnaast schakel je, i.v.m. het faciliteren van de vele huisvestingspanden, veel met de Centrale Vastgoed Organisatie.

Naast een duidelijke koers en een voortvarend ontwikkeltraject, is er behoefte aan rust, reinheid en regelmaat en het versterken van ‘de basis op orde’. Heldere sturing, focus, prioriteitstelling en besluitvaardigheid zijn noodzakelijk.

Om invulling te geven aan de toekomstige manier van werken is zo’n 1,5 jaar geleden het gemeentebrede programma ‘Werken en Ontmoeten’ opgezet. Onderdeel hiervan is een nieuw kantoor- en huisvestingsconcept met daarin de wijze van (hybride) werken op kantoor, thuis en in de stad. De uitvoering van dit programma (met een aparte programmamanager) is een belangrijk onderdeel van de inhoudelijke doorontwikkeling van het domein FHWO en de (toekomstige) dienstverlening, waar je als domeinmanager een grote bijdrage aan levert.

De uitdagingen voor de nieuwe domeinmanager liggen in een combinatie van:

  1. het verstevigen van de basis op orde in de organisatie (dienstverlening, processen, personeel, financieel en ‘ín control’ zijn);
  2. doorontwikkeling van het domein FHWO (innoveren van dienstverlening, digitalisering, standaardisering, besturing, procesoptimalisatie, gedrag en leiderschap);
  3. in een complexe en dynamische omgeving, waar hoge eisen gesteld worden.

De organisatie

Den Haag is een unieke, internationale stad waar de medewerkers trots op zijn. De dienst Bedrijfsvoering (DBV), waar het domein FHWO onderdeel van uitmaakt, is één van de acht diensten van gemeente Den Haag. Van schone en veilige werkplekken, een solide ICT-infrastructuur, één financiële administratie, communicatie in de stad tot en met beleid voor maatschappelijk verantwoord inkopen en modern werkgeverschap; DBV regelt het, zodat de bijna 10.000 ambtenaren hun werk voor de inwoners van Den Haag goed kunnen doen.

Het domein FHWO bestaat uit: Klant Contact Services, Gebouwen Services, Representatieve Services, Multimedia en Contract- en Leveranciersmanagement. De komende jaren staan in het teken van stap voor stap samen verder bouwen. Het domein heeft gedreven medewerkers met hart voor hun vak en grote inzet. Tegelijkertijd behoeven het domein en de onderdelen forse doorontwikkeling. De afgelopen jaren worden o.a. gekenmerkt door flinke bezuinigingen, diverse organisatiewijzigingen en managementwisselingen. Aansluitend op de gemeentebrede organisatiestrategie en ontwikkelagenda is de ambitie om er een domein van te maken dat zich snel kan aanpassen aan nieuwe werkelijkheden, en moderne dienstverlening biedt. Een belangrijke inhoudelijke opgave waar deze ambities in terugkomen, is het programma Werken & Ontmoeten. Daarbij is er volop ruimte om met elkaar te werken aan nieuwe, slimme oplossingen, innovatie en persoonlijke ontwikkeling.

Profiel

Genoemde combinatie van uitdagingen vraagt om ruime managementervaring in complexe en dynamische omgevingen. Gelet op de opgaven van het domein heb je ervaring met vergelijkbare verandertrajecten en grote transities rond bedrijfsvoering/facilitaire zaken. Je hebt aantoonbaar ervaring met financieel- en personeelsmanagement en businesscasegericht werken. Kennis van en ervaring met het vakgebied facilitair management, nieuwe huisvestingsconcepten en agile werken zijn een pré; affiniteit met het vakgebied en dienstverlening zijn een must. Ervaring binnen de (gemeentelijke) overheid is niet persé noodzakelijk.
Je hebt eerder laten zien overzicht te brengen en een heldere bedrijfsmatige visie te kunnen vormen. Je maakt keuzes en stelt prioriteiten. Daarnaast ben je ondernemend en besluitvaardig, weet je jouw visie om te zetten in daadwerkelijke plannen en organiseer je de realisatie. Uiteraard ben je in staat om verbinding te creëren met de medewerkers binnen FHWO en de verschillende stakeholders. Je creëert rust en duidelijkheid, stimuleert eigenaarschap en ontwikkeling én hebt een scherp oog voor talent. Richting stakeholders en klanten communiceer je overtuigend, heb je snel inzicht in ieders belangen en zorg je voor helder verwachtingsmanagement.

Wat biedt de gemeente Den Haag?

Werken voor de derde gemeente van Nederland is interessant en uitdagend. De domeinmanager FHWO is een complexe en veelzijdige senior-managementfunctie met veel ontwikkelmogelijkheden. Met jouw strategisch en bedrijfsmatig inzicht, gedegen veranderervaring en ambitie, kun je een grote bijdrage leveren. Er zijn de komende jaren volop kansen om stap voor stap resultaten te boeken op uiteenlopende terreinen: ontwikkeling van bestaande en nieuwe dienstverlening, processen, mensen, leiderschap, etc. Je werkt in een domein dat belangrijk is voor de hele gemeente, een gemeente waar enthousiaste en loyale mensen het verschil maken. De sfeer en omgangsvormen zijn goed en positief. Men is toegankelijk en uitnodigend voor discussie en uitwisseling. Verder biedt de gemeente Den Haag onder andere:

  • Een salaris van maximaal € 7.790, - bruto per maand (schaal 15).
  • Een 36-urige werkweek (40 uur per week werken met ruimte voor het opbouwen van compensatieverlof is mogelijk).
  • De ruimte om een optimale werk-privé balans te vinden;
  • Diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
  • Diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.

Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor gemeente Den Haag, iedereen is van harte welkom om te solliciteren!

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je bovenaan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Corinne van der Salm en Irene Vervelde, senior-adviseurs werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met hen contact opnemen en voor vragen over de procedure met Anouk Keiren, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief. We ontvangen je reactie graag uiterlijk op 11 september 2022.

Sluitingdatum: 01-aug.-2022
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023