Leeuwendaal Logo
SKOW
SKOW zoekt een:

Manager HR

Leeuwendaal zoekt voor Kinderopvang Walcheren een HR Manager.

De organisatie

Opvang bij Kinderopvang Walcheren (KOW) betekent dat je wordt gezien. Groeien doen kinderen in hun eigen tempo. Soms met reuzenpassen, dan weer met muizenstapjes. Hoe hard de kinderen ook gaan, Kinderopvang Walcheren geeft hen wat ze nodig hebben.

KOW daagt de kinderen uit, prikkelt hun nieuwsgierigheid en biedt een warme en vertrouwde plek. Een plek waar ze spelenderwijs ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen. Waar ze mogen klimmen, klauteren, vallen en weer opstaan. En waar het kinderspel centraal staat en Kinderopvang Walcheren aansluit. En dat alles doen ze met een heleboel liefde en plezier. De slogan van KOW is ‘Zoveel te ontdekken’, want elke dag ontdekken kinderen iets nieuws.

Op ruim 60 locaties, verspreid door heel Walcheren, biedt KOW kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Ze hebben kinderdagverblijven, peutergroepen, BSO’s en gastouders in de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere. Bijna 500 medewerkers zetten zich iedere dag met veel liefde in om ruim 3.500 kinderen een goede start te geven.

De uitdaging

Ter opvolging van de manager ad interim is KOW op zoek naar een strategisch sterke manager HR die efficiëntie weet te combineren met de menselijke maat. Daarbij wordt persoonlijke aandacht niet uit het oog verloren. KOW is organisatorisch complex en opereert in een dynamische markt, wat zorgt voor diverse inhoudelijke en procesmatige uitdagingen. Om ervoor te zorgen dat de organisatie haar ambities kan realiseren, is er behoefte aan een verbindende en veranderkundige Manager HR. Eén die kan bijdragen aan het bereiken van deze volgende fase, voor HR en de organisatie als geheel. Dit door de basis, die door onder andere door de manager ad interim is gelegd, verder uit te bouwen en te verstevigen.

In deze functie gaat het om het verstevigen van de positie van HR. In het verleden is HR wat meer vraag gestuurd van aard geweest. Om ervoor te zorgen dat het HR-team als geheel in toenemende mate de rol van proactieve, strategische business partner kan vervullen, is het belangrijk dat de Manager HR hier het voortouw in neemt. De doelstelling is dat HR integraal functioneert als een gewaardeerd en faciliterend businesspartner voor de gehele organisatie.

Profiel

Als Manager HR vervul je een strategische functie, qua leidinggeven, adviseren en beleid. Je staat op een centrale positie in een organisatie die gaat voor groei: die van het kind, en die van haarzelf. Voor deze brede positie zijn wij op zoek naar een Manager HR met een doortastende, overtuigende en analytische persoonlijkheid die zaken vanuit verschillende invalshoeken weet te benaderen. Met een scherpe blik en organisatiesensitiviteit denk je mee met het vormgeven van de HR-strategie binnen de organisatie en de vertaling daarvan in verschillende kansen, mogelijkheden, instrumenten en processen.

Je maakt op natuurlijke wijze verbinding in de organisatie op verschillende niveaus. Je bent sterk in het onderhouden van contacten en het creëren van draagvlak. Door jouw scherpe blik ben je in staat situaties snel te doorgronden. Als leidinggevende ben je verbindend, ondernemend en duidelijk met een coachende, professionele stijl van leidinggeven. Je durft aan te spreken en kan tegelijkertijd motiveren.?

Functie-eisen

De HR-manager voldoet aan de volgende eisen:

  • Je hebt academisch werk en denkniveau (minimaal een afgeronde Hbo-opleiding gericht op bijvoorbeeld HR of bedrijfskunde).
  • Je hebt aantoonbare kennis en kunde van HR, relevante wet- en regelgeving, bedrijfsprocessen en organisatieontwikkeling.
  • Ervaring in, of aantoonbare beroepsmatige affiniteit met kinderopvang is een pré. Een visie op ontwikkelingen binnen de kinderopvang is aanwezig.
  • Je hebt ervaring met transformatie van processen, cultuurverandering en bent beleidsmatig sterk.
  • Je bent een ervaren manager. Je hebt voldoende senioriteit en beschikt aantoonbaar over leiderschapskwaliteiten en hebt een coachende, resultaatgerichte stijl.
  • Arbeid juridische kennis kunnen toepassen in complexe en gevoelige situaties, is een sterke pre.
  • Kennis wordt bijgehouden door middel van aanvullende cursussen, congressen en het lezen van vakliteratuur, alsmede intervisie en collegiale toetsing.
  • Middelburg is voor jou goed bereisbaar en je bent 32-36 uren beschikbaar.

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je boven aan deze pagina kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Aniek Hollanders, adviseur werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je met haar contact opnemen. Voor vragen over de procedure kan je contact zoeken met Kitti Schlösser, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om jouw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk op zondag 18 september.

Locatie: Middelburg
Functieomvang: Fulltime (32-36 uur)
Sluitingdatum: 14-jul.-2022
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023