Leeuwendaal Logo
Sint Maartenskliniek
Sint Maartenskliniek zoekt een:

Manager Bedrijfsvoering & Zorg Revalidatie

Leeuwendaal zoekt voor de Sint Maartenskliniek een manager Bedrijfsvoering & Zorg Revalidatie

De organisatie

Als gespecialiseerd?ziekenhuis?is de Sint Maartenskliniek in Nederland en?Europa al sinds 1936 toonaangevend in de behandeling van?aandoeningen op het gebied van houding en beweging. Doordat het ziekenhuis zich volledig richt op orthopedie, pijnbehandeling, reumatologie en revalidatiegeneeskunde, inclusief de daarbij behorende anesthesiologie, radiologie en farmaceutische zorg, zijn de ervaring en kennis op deze gebieden groot. Daarin wil de Sint Maartenskliniek nummer 1 blijven (of worden) in Nederland. De opgave is al 85 jaar hetzelfde: mensen verder helpen in beweging. De Stichting Sint Maartenskliniek heeft een raad van toezicht en een raad van bestuur. De zorgafdelingen worden geleid door een manager zorg & bedrijfsvoering en een medisch manager op basis van duaal management. De stafdiensten kennen een eenhoofdige leiding.

De afdeling Revalidatie

De afdeling Revalidatie is gespecialiseerd in kinder- en volwassenrevalidatie en helpt patiënten met een al dan niet aangeboren stoornis zo goed mogelijk te laten functioneren in de maatschappij. Daarbij staan zelfstandigheid en meedoen in de maatschappij voorop. Deze afdeling voelt zich verantwoordelijk voor een continuüm van zorg en staat garant voor een naadloze overdracht naar andere zorgaanbieders in de keten rond de patiënt thuis.

De cultuur binnen de Revalidatie is open, gelijkwaardig, gericht op dialoog en met respect voor elkaar. Medewerkers zijn verantwoordelijk, gedreven en creatief en krijgen de ruimte om te innoveren en excelleren.

De opgave en het profiel van manager Bedrijfsvoering & Zorg Revalidatie

Naast excellent leiderschap neem je als manager Bedrijfsvoering & Zorg veel bedrijfsmatige expertise mee en ben je in staat de Revalidatie samen met de medisch manager naar de volgende fase te brengen. De basis is goed op orde en de koers voor de Revalidatie is duidelijk. Voor de volgende fase is samenwerken essentieel. Revalidatie is een bijzondere afdeling. Tegelijk vormt het samen met de andere afdelingen één ziekenhuis waarbij je als manager het wij-gevoel van de Maartenskliniek stimuleert. Met je ondernemerschap en verbindend vermogen bouw je verder aan samenwerkingsrelaties: binnen de kliniek met de Orthopedie en Reumatologie, buiten de kliniek met bestaande netwerkpartners (zoals bijvoorbeeld het Radboudumc) én met nieuwe samenwerkingspartners. Je haalt als het ware buiten naar binnen. En uiteraard ook binnen het eigen bedrijfsonderdeel zorg je voor optimale samenwerking en verbinding. Je voelt je thuis in een professionele organisatie met een hoog ambitieniveau. Je bent gericht op innovatie, je ziet kansen en durft te experimenteren, zodat de voorsprong in technologie binnen de Maartsenskliniek behouden blijft. Met je zakelijke en resultaatgerichte aanpak zorg je ervoor dat doelen daadwerkelijk behaald worden. Hierbij doorgrond je snel wat de prioriteiten zijn en stel je deze ook. Je stuurt strak op de kosten en bent met je bedrijfsmatige blik in staat goed naar het huidige bedrijfsmodel te kijken en te bepalen waar aanscherping nodig is om te anticiperen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de (revalidatie)zorg (zorg krijgt minder geld in combinatie met de arbeidsmarkt problematiek). Je bent laagdrempelig en gemakkelijk benaderbaar, niet alleen voor leidinggevenden en medewerkers, maar ook voor patiënten. Je werkt graag in dualiteit samen met de medisch manager en toont een grote betrokkenheid en verantwoordelijkheid zonder een negen-tot-vijf mentaliteit. Daarnaast ben je constructief kritisch, schroom je niet een ander aan te spreken op gedrag en stel je jezelf ook open voor feedback. De manager voldoet aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Stevige integrale managementervaring op strategisch, eindverantwoordelijk niveau in een zorgorganisatie of hoog-professionele organisatie (in dat geval ruime affiniteit met (ziekenhuis)zorg).
  • Veranderkundig sterk, kijkt met een frisse blik en haalt ideeën op om zaken mogelijk anders/efficiënter te organiseren.
  • Een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur door een afgeronde academische opleiding in de richting van bedrijfskunde/bedrijfseconomie.
  • Visie op ontwikkelingen in de zorg en multidisciplinair werken.
  • Een goede netwerker en ervaring met het initiëren en onderhouden van externe samenwerkingsverbanden en een stevige gesprekspartner.
  • Een klantgericht en innovatief /creatief denker, gedreven om verbeteringen te realiseren in organisatie en kwaliteit van zorg.
  • Verbinder, hecht veel belang aan directe contacten om zaken voor elkaar te krijgen, communicatief sterk, op verschillende niveaus.
  • Integer, hanteert geen verborgen agenda’s, bereikt zijn/haar doelen door overleg, dialoog en open informatie.
  • Gewend om dicht op het bestuurlijke niveau te functioneren, met een bijdrage aan de (bepaling van de) strategische koers.
  • Neemt zijn of haar verantwoordelijkheid en spreekt ook anderen aan op hun verantwoordelijkheid.
  • In staat om sturing aan processen te geven, gericht op kwaliteit, continuïteit en efficiency.

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, leest u dan het functieprofiel dat u boven aan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Manon Min, adviseur werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Soesja Bijtelaar, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief. We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op vrijdag 19 augustus 2022 .

Locatie: Nijmegen
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 19-aug.-2022
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023