Leeuwendaal Logo
Máxima Medisch Centrum
Máxima Medisch Centrum zoekt een:

Voorzitter raad van bestuur

Leeuwendaal zoekt voor Máxima Medisch Centrum een voorzitter raad van bestuur.

De organisatie

Máxima Medisch Centrum (hierna te noemen MMC) is een topklinisch ziekenhuis in de Brainportregio en heeft twee locaties: hartje Eindhoven en op de grens van Veldhoven en Eindhoven. MMC heeft de ambitie om een van de meest vernieuwende aanbieders van medisch specialistische zorg in Nederland te zijn. MMC transformeert zich naar een toekomstbestendig ziekenhuis waar waarde gedreven denken gemeengoed is. De zorg van MMC is patiëntgericht, kwalitatief hoogwaardig en veilig. Dankzij wetenschap en opleiding ontwikkelt de geleverde zorg zich naar een steeds hoger niveau. Dat is de basis waar patiënten op kunnen vertrouwen.

In Eindhoven kunnen patiënten terecht voor planbare, laagcomplexe zorg. MMC biedt op deze locatie slimme, multidisciplinaire concepten waarbij zoveel mogelijk diagnostiek en behandeling binnen een dagdeel op elkaar zijn afgestemd. Veel patiënten worden er behandeld in dagbehandeling. In Veldhoven worden naast de basiszorg ook complexe operaties uitgevoerd en intensieve en acute zorg en eerste harthulp geboden. MMC Veldhoven beschikt daarom over de afdelingen spoedeisende hulp en intensive care. Hier bevindt zich ook het Vrouw Moeder Kind-centrum.

MMC wordt bestuurd door een driehoofdige collegiale raad van bestuur, bestaande uit een voorzitter en twee Leden. In verband met het aftreden van de huidige voorzitter raad van bestuur in het najaar van 2022 is de raad van toezicht op zoek naar een nieuwe voorzitter raad van bestuur met een medische achtergrond. Van de kandidaat wordt verwacht dat zij/hij in samenwerking met de collega-bestuurders de verbeterambities realiseert.

Profiel voorzitter raad van bestuur

Van de voorzitter raad van bestuur wordt verwacht dat zij/hij duidelijke keuzes maakt (medisch, strategisch, financieel en ‘bewust’ van operationele consequenties) en een integraal beeld voor de organisatie als geheel vorm kan geven. Tegelijkertijd kan de voorzitter (medisch) beleid, kwaliteit en doelmatigheid voor de hele organisatie beïnvloeden en de organisatie in de gewenste verandering meenemen. De voorzitter doet dit met een veelzijdigheid aan leiderschapsstijlen die door stakeholders als consistent en inhoudelijk gedreven wordt ervaren. De voorzitter is vanuit krachtige betrokkenheid een uitmuntend communicator over de visie en de strategie van MMC en een stimulerend boegbeeld voor de toekomst van de organisatie.

Verder heeft de voorzitter raad van bestuur:

  • Opleiding als medisch specialist in combinatie met bestuurlijke ervaring in ziekenhuizen of andere vergelijkbare complexe organisaties. Gepromoveerd zijn, is een pré;
  • Ervaring met veranderprocessen in zorgorganisaties en in staat om de uitgezette bestuurlijke lijnen vast te houden;
  • Kennis van- en visie op de ontwikkelingen in de zorg en de veranderende positie van het ziekenhuis (nu en in de toekomst);
  • Hart voor de patiënt en voor de maatschappelijke opgave van MMC. Onderschrijven van de strategie, meerjarenbeleid en kerndoelen;
  • Visie op- en in staat bij te dragen aan de realisatie van de strategie van MMC op zorginhoudelijk, wetenschappelijk en innovatief gebied;
  • Visie op- en sterke instincten in relevante marktontwikkelingen en inzicht in wat deze voor MMC betekenen (verantwoorde zorg, kwaliteitssystemen, ICT, besturingsmodellen van professionals, ziekenhuisbekostiging);
  • Kennis van kwaliteit en veiligheid van het primaire proces en ervaring met verbetering in dit domein;
  • Ruime ervaring in het aansturen en vernieuwen van afdelingen op het gebied van zorginhoudelijke processen (zorgpaden, klantgerichtheid, synergie, samenwerking);
  • Affiniteit en/of ervaring met het onderhandelen met interne en externe partijen (bijv. andere ziekenhuizen, keten partners, MSB, andere organisaties), waarin de eigen belangen naast de gezamenlijke belangen goed blijven gerepresenteerd.

De voorzitter raad van bestuur is daadkrachtig en in balans, resultaatgericht, integer, transparant en bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarnaast is zij/hij communicatief, toegankelijk en inspirerend, innovatief en gericht op samenwerking en het bevorderen van samenwerking tussen anderen.

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, leest u dan het functieprofiel dat u boven aan deze pagina kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Manon Min, senior adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Soesja Bijtelaar, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op donderdag 14 juli 2022.

Locatie: Eindhoven
Sluitingdatum: 14-jul.-2022
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023