Leeuwendaal Logo
Sanquin
Sanquin zoekt een:

Manager Afdeling Donorgeneeskunde

Leeuwendaal zoekt voor Sanquin een Manager Afdeling Donorgeneeskunde.

De organisatie

Donoren vormen het hart van de Nederlandse bloedvoorziening en Sanquin is in de bijzondere maatschappelijke positie om samen met donors te investeren in een beter leven van patiënten. De organisatie is, met medische, diagnostische én wetenschappelijke activiteiten onder een dak, expert op het gebied van donorgeneeskunde, transfusiegeneeskunde, immunologie en (immuno)hematologie. Sanquin Bloedbank zorgt voor de werving van donors en de inzameling van bloed en plasma op de vele donorcentra in Nederland. Daarnaast adviseert Sanquin Bloedbank over deze bloedproducten en is ze nauw betrokken bij klinisch wetenschappelijk onderzoek. De Unit Medische Zaken vormt onderdeel van de Bloedbank en bestaat onder meer uit de afdeling Donorgeneeskunde. Deze afdeling zorgt middels een regionale organisatie primair voor de medische keuring van (nieuwe) donors, beoordeelt de testuitslagen en onderneemt zo nodig actie. Essentie is hierbij borging van de veiligheid (medische kwaliteit en bewaken donorgezondheid) voor de donor en de veiligheid voor de patiënt.

De uitdaging en het profiel

De Manager Afdeling Donorgeneeskunde krijgt de uitdaging om de reeds ingezette transitie van de afdeling donorgeneeskunde voort te zetten en haar positionering en kwaliteit te bestendigen, onder meer in nauwe samenwerking met de afdeling bloedinzameling. Met jouw komst wordt ingezet op integrale organisatieontwikkeling en professionalisering. Je hebt een heldere visie op leiderschap in veranderprocessen en op het vakgebied donorgeneeskunde (dan wel de interesse en bereidheid om deze laatste te ontwikkelen). Jouw uitstraling is energiek, positief en motiverend. Je toont oprechte interesse in je medewerkers en stimuleert hen in zelfontplooiing en eigenaarschap. Je bent autonoom en durft besluiten te nemen, maar kunt leiderschap of positie ook prima delen. De Manager Afdeling Donorgeneeskunde gaat tevens voor in de versterking van een cultuur van pro-activiteit, eigenaarschap en samenwerking, om gezamenlijk de missie ‘samen met de donor voor een beter leven van de patiënt’ vorm te geven.

Verder voldoet de Manager Afdeling Donorgeneeskunde aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Afgeronde relevante academische opleiding, bijvoorbeeld in de richting van management, organisatiekunde en/of bedrijfsvoering (en bij voorkeur een afgeronde opleiding arts maatschappij en gezondheid of vergelijkbare medische ervaring).
  • Stevige leidinggevende ervaring in de aansturing van zorgprofessionals en van transities. (must)
  • Aantoonbare ervaring in organisatieontwikkeling, capaciteitsmanagement en in de doorontwikkeling van de kwalitatieve dienstverlening van teams en van individuele ontwikkeling van medewerkers.
  • In staat om vanuit een helikopterview complexe problematiek te signaleren, te doorgronden en aan te gaan. Om van daaruit een variëteit aan werkzaamheden te structureren, te prioriteren en te sturen op samenwerking.
  • Communicatief sterk, resultaatgericht, tactisch, besluitvaardig en daadkrachtig.
  • Open, transparant, enthousiast en oprecht geïnteresseerd in mensen, processen en inhoud.

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je bovenaan kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Margriet van Ast en Bianca van Winkel, adviseurs werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met Margriet van Ast contact opnemen en voor vragen over de procedure met Kitti Schlösser, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je e-mailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 4 september.

Locatie: Hybride / Regionale vestigingen / Hoofdkantoor Amsterdam
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 04-sep.-2022
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023