Leeuwendaal Logo
samenwerkingsverband Archipel i.o.
samenwerkingsverband Archipel i.o. zoekt een:

Programmamanager Regionale Samenwerking

Leeuwendaal zoekt voor Samenwerkingsverband Archipel i.o. een programmamanager Regionale Samenwerking.

De organisatie

Archipel is een netwerkorganisatie in oprichting, die de VVT-organisaties op de Zuid-Hollandse Eilanden (ZHE) verbindt. Dit met het oog op het blijven bieden van kwalitatieve, toegankelijke en betaalbare zorg voor nu en in de toekomst. De VVT-organisaties op de Zuid-Hollandse Eilanden (ZHE) delen namelijk niet alleen geografisch een regio, maar ook hun hart voor de ouderenzorg. Omdat zij samen meer kunnen bereiken dan alleen, is het belangrijk dat zij samen streven naar het transformeren van het zorglandschap. Om dit met elkaar te realiseren, gaan de organisaties in de regio onder de vlag van Archipel nauwer samenwerken.

De Zuid-Hollandse Eilanden vormen een sterke regio. Sinds 2018 werken de VVT-organisaties samen aan de uitvoering van een aantal transitieplannen. In 2019 is een samenwerkingsconvenant opgesteld, een lichte samenwerkingsstructuur gekozen en een programmamanager Regionale Samenwerking (RS) aangesteld. In 2021 zijn de VVT-organisaties die werkzaam zijn op de Zuid-Hollandse Eilanden actief met elkaar in gesprek geraakt over een structurele samenwerkingsagenda. De aanbieders op de eilanden bewegen meer en meer naar elkaar toe en willen de samenwerking bestendigen en verstevigen. Hieraan ligt het besef ten grondslag dat de grote uitdagingen alleen in gezamenlijkheid aangepakt kunnen worden.

De opgave

De programmamanager RS vormt het aanspreekpunt voor de bestuurders van de bij Archipel aangesloten organisaties, die allen uitdaging zien in en betrokken zijn bij de thema’s en uitdagingen die de wereld van de ouderenzorg zo dynamisch maken. Deze programmamanager RS heeft de opgave de nu nog lichte vorm van samenwerking door te ontwikkelen naar een steeds stevigere en toekomstbestendige samenwerkingsstructuur en governance binnen Archipel.

Het uitbouwen van deze samenwerking is een complexe opgave, omdat alle VVT-organisaties divers van kleur zijn in grootte, werkgebied, culturen en soorten expertise en zorgverlening. Hoewel deze uitdagingen in meer of mindere mate binnen de aangesloten ouderenorganisaties spelen, kan de visie op deze onderwerpen per organisatie verschillen. Iedere bestuurder zit in de vergadering als vertegenwoordiger van de eigen organisatie of sub regio en is tegelijkertijd gericht op het collectief belang. Regionale samenwerking vraagt daarom balanceren tussen regionale overeenkomsten en onderlinge verschillen, tussen samenwerken en concurreren, tussen autonomie en compromis bij de organisaties en in de regio. Dat vraagt stevigheid en politiek bewustzijn.

Profiel

Als programmamanager RS ben je de spil in het web en adviseer en ondersteun je de bestuurders van de samenwerkende VVT-organisaties bij het opzetten, inrichten, leiden, implementeren en evalueren van regionale projecten en onderlinge samenwerkingen. Je bent een belangrijke sparringpartner voor de bestuurders. Je adviseert hen, gevraagd of ongevraagd. Tegelijkertijd wordt van de programmamanager RS gevraagd met de voeten in de klei en vanuit de inhoud te kunnen werken en te kunnen schakelen met alle niveaus. Als programmamanager RS ben je diplomatiek en heb je respect voor de identiteit van elke organisatie. Je weet het collectief belang binnen de thema’s op tafel te krijgen, te houden en onderstreept het belang om gezamenlijk de uitdagingen en centrale thema’s in de ouderenzorg aan te pakken. Je bent uitstekend in staat om te laveren tussen mogelijk verschillende inzichten en het collectief belang voorop te stellen.
Qua mindset is de programmamanager RS ondernemend, ziet kansen en krijgt er energie van nieuwe dingen op te pakken.

Functie-eisen

De programmamanager RS voldoet aan de volgende belangrijke functie-eisen:

  • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een academische opleiding in de richting van bestuurs-, bedrijfs-, of organisatiekunde.
  • Inhoudelijke kennis van de zorg, bij voorkeur de VVT.
  • Ervaring in beleidsmatige en/of projectmatige functies en het leiden van complexe, overkoepelende projecten en/of programma’s in netwerkverband.
  • Ervaring met proactieve rollen in multidimensionale samenwerkingsrelaties.
  • Kennis van de (financiering van de) zorgsector.
  • Het vermogen om te verbinden.
  • De Zuid-Hollandse Eilanden zijn voor jou goed bereisbaar en/of je hebt affiniteit met de regio.
  • Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je boven aan deze pagina kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Aniek Hollanders en Bianca van Winkel, adviseurs werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je met hen beide contact opnemen en voor vragen over de procedure met Kitti Schlösser, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om jouw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk op zondag 4 september 2022.

Locatie: Nader te bepalen, regio Zuid-Hollandse Eilanden
Functieomvang: Parttime (24-28 uur)
Sluitingdatum: 04-sep.-2022
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023