Leeuwendaal Logo
UWV Districtskantoor Utrecht en Flevoland
UWV Districtskantoor Utrecht en Flevoland zoekt een:

Manager SMZ

Leeuwendaal zoekt voor UWV Utrecht en Flevoland een Manager SMZ.

De organisatie

“Mensen zijn op hun best als ze met werk kunnen deelnemen aan de maatschappij. De maatschappij functioneert het best als zoveel mogelijk mensen er met werk aan deelnemen. Het is de missie van UWV om, samen met de partners, verschil te maken door werken voor mensen te bevorderen. Als werken onmogelijk is, zorgt het UWV snel voor inkomen”. Dat is de missie die centraal staat bij het UWV.

UWV is een landelijke overheidsorganisatie met een grote sociaalmaatschappelijke opgave, een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) dat werkt in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. UWV ondersteunt werkzoekenden bij het vinden van werk, en werkgevers bij het vinden van geschikt personeel. Als werken voor iemand niet of niet direct mogelijk is, zorgt UWV voor een uitkering.

Het UWV biedt nieuw perspectief om werken en deelname aan de maatschappij te bevorderen. De medewerkers interesseren zich in klanten en behandelen hen met respect. Met ‘Werk boven uitkering’ is het UWV helder over haar beloften én verwachtingen.

Sociaal Medische Zaken (SMZ) is de divisie van het UWV die de beoordelingen van arbeidsongeschiktheid uitvoert en adviezen uitbrengt die herstel en re-integratie bevorderen. SMZ is de leidende organisatie in Nederland op het gebied van sociaal medisch beoordelen en adviseren over het arbeidsvermogen van mensen.

De opgave en onderdelen van de functie

Als manager SMZ kom je te werken in district Utrecht & Flevoland, een district met ruim 400 medewerkers die in verschillende teams met elkaar samenwerken. Je geeft in deze functie leiding aan multidisciplinaire teams van professionals en bent resultaatverantwoordelijk voor de kwaliteit en de kwantiteit van de sociaal medische oordelen en sociaal medische adviezen. Als manager SMZ ben je een belangrijke aanjager van persoonlijke en teamontwikkeling. Je neemt je team mee en hebt het talent om verschillende leiderschapsstijlen in te zetten. Als manager heb je veel eigen speelruimte om de professionals de kwalitatieve en kwantitatieve doelen te laten behalen, je bent hun sparringpartner en coach hierin. Gezien de dynamiek waarin UWV en met name SMZ opereert, is het essentieel om als manager de rol van verandermanager te kunnen vervullen. Daarnaast werk je veel samen met verschillende stakeholders en is het belangrijk dat je samenwerkingsgericht bent en je actief inzet op professionele samenwerking.

Profiel

UWV SMZ biedt een uitdagende positie waarin je jouw ervaring inzet op het gebied van verandermanagement, het ontwikkelen van eigen regie in de teams en het werken met professionals. Als Manager SMZ weet je verschillende leiderschapsstijlen in te zetten, je bent gericht op kwaliteit en op de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en teamontwikkeling. Ook heb je kennis van de inhoud en van de cijfers.

Verder voldoet de manager SMZ aan de volgende belangrijk profieleisen:

  • Minimaal een afgeronde relevante Hbo-opleiding (bijv. bedrijfskunde) met aanvullende managementopleidingen.
  • Ruime ervaring in een leidinggevende functie, bij voorkeur in een grote (zorg)organisatie.
  • Ervaring in het leidinggeven aan professionals.
  • Uitgebreide veranderkundige ervaring.
  • Aantoonbare ervaring met teamontwikkeling.

Dus, heb jij ruime ervaring in het begeleiden van verandertrajecten? Denk je overstijgend en weet je doelen te realiseren? Kun je uitstekend schakelen tussen verschillende niveaus, en beschik je over een verbindende en inspirerende leiderschapsstijl? Dan ben jij de manager die we zoeken!

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je hier kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Irene Vervelde en Irina Raimondo, senior adviseurs werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je met hen contact opnemen en voor vragen over de procedure met Anouk Keiren, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik je op de solliciteerbutton en volg je de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om jouw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk op donderdag 8 december.

Locatie: Utrecht
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 08-dec.-2022
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023