Leeuwendaal Logo
Groene Hart Ziekenhuis
Groene Hart Ziekenhuis zoekt een:

Manager Facilitair Bedrijf

Leeuwendaal zoekt voor het Groene Hart Ziekenhuis een manager Facilitair Bedrijf.

De organisatie

Het Groene Hart Ziekenhuis (hierna het GHZ) is een modern en algemeen ziekenhuis van en voor inwoners uit Midden-Holland. Al tientallen jaren bieden de medewerkers van het GHZ mensgerichte zorg, toegesneden op de behoeften en wensen van de patiënt. Het GHZ biedt met circa 2.500 medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers zorg van hoge kwaliteit op vier locaties in: Gouda, Bodegraven, Schoonhoven en Zuidplas.

Het GHZ is slagvaardig, de zorg is van goede kwaliteit en veilig en de bedrijfsvoering is financieel gezond. Vanuit dit fundament werkt het GHZ aan toekomstbestendige zorg die beschikbaar, betaalbaar en passend is bij de (veranderende) behoefte van de patiënt. Dit doen ze onder meer door te vernieuwen en te investeren in: patiëntenparticipatie, zorginnovatie en eHealth en het organiseren van de juiste zorg op de juiste plaats.

De opgave

Het Facilitair Bedrijf bestaat uit vier afdelingen: Huisvesting & Techniek, Bedrijfshygiëne & Logistiek, Ontvangst en Eten & drinken. In totaal werken circa 400 medewerkers binnen het Facilitair Bedrijf. Je geeft direct leiding aan 4 afdelingshoofden en 4 medewerkers.

Als manager Facilitair Bedrijf ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het beleid binnen het Facilitair Bedrijf. Je vertaalt ontwikkelingen in de zorg en op het eigen vakgebied naar het beleid en de dienstverlening van het facilitair bedrijf. Je legt daarbij accent op de elementen: gastvrijheid, veiligheid (veilig gebruik van gebouw en (medische) apparatuur), continu verbeteren en aandacht voor vakmanschap van medewerkers.

Wat biedt het Groene Hart Ziekenhuis?

Het GHZ is hét ziekenhuis in het Groene Hart. Een ziekenhuis dat het beste van werelden combineert; het is groot genoeg voor brede zorg en overzichtelijk genoeg voor korte lijnen.

Het GHZ biedt een marktconform salaris op basis van een 36-urige werkweek. Het betreft een fulltime functie (1,0 fte) voor 36 uur per week. De functie wordt, afhankelijk van ervaring en opleiding, ingeschaald in FWG 75 van de CAO Ziekenhuizen.

Secundair biedt het GHZ een volledige 13e maand, mogelijkheden om je te ontwikkelen en voor het volgen van opleidingen. Het dienstverband is in eerste instantie voor de duur van een jaar. Het is echter geen tijdelijke functie en daarom zal het contract na gebleken geschiktheid en wederzijdse tevredenheid verlengd worden voor onbepaalde tijd.

Profiel

De manager Facilitair Bedrijf is een strategische sparringpartner voor het management en de raad van bestuur en legt rechtstreek verantwoording af aan de raad van bestuur. Je vervult een centrale positie in het hart van de organisatie.

Voor deze brede en uitdagende positie zijn wij op zoek naar een ervaren manager Facilitair Bedrijf met een verbindende, warmzakelijke en inhoudelijk doortastende persoonlijkheid die zaken vanuit de verschillende invalshoeken van de bedrijfsvoering weet te benaderen. Iemand die goed is in keten denken, die anticipeert op veranderde omstandigheden en een opbouwend kritische blik heeft.

Je beschikt over een helicopterview en over sterke analytische en managementvaardigheden. Je denkt en handelt van nature vanuit het perspectief van patiënt, klant en gebruiker. Op een natuurlijke wijze maak je contact in de organisatie op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je bent sterk in het onderhouden van contacten en het creëren van draagvlak. Relevante ontwikkelingen vertaal je makkelijk naar toepasbaar beleid. Hospitality, kwaliteit en dienstverlening zit in je genen.

Functie-eisen

Verder voldoe je als manager Facilitair Bedrijf bij GHZ aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Academisch werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding in de richting van Facility Management.
  • Inhoudelijke visie op en actuele kennis en ervaring van facilitair management en vastgoed.
  • Bewezen ervaring met het leiding geven aan verandertrajecten in een complexe omgeving.
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving en bent op de hoogte van recente ontwikkelingen in de wereld van (zorg-)vastgoed en duurzaamheid.
  • Bedrijfskundig en financieel inzicht.

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je boven aan deze pagina kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Erik Frieling adviseur werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je met hem contact opnemen en voor vragen over de procedure met Ewoud Heineken, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 8 mei 2022.

Locatie: Gouda
Functieomvang: Fulltime (36 uur)
Sluitingdatum: 28-mrt.-2022
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023