Leeuwendaal Logo
Santé Partners
Santé Partners zoekt een:

Manager Sociaal Domein

Leeuwendaal zoekt voor Santé Partners een manager Sociaal Domein.

De organisatie

Santé Partners is dé samenwerkingspartner in jeugdgezondheid, zorg, wonen, welzijn en diensten, dichtbij en in de lokale omgeving van de cliënt. Dit is niet alleen de ambitie, dit wordt daadwerkelijk zo ervaren door inwoners, familie, ketenpartners en financiers. Met belevingsgerichte zorg en ondersteuning in de eigen leefomgeving activeert Santé Partners de kracht van mensen en draagt zij bij aan hun welbevinden en vitaliteit. Santé Partners levert zorg en hulp vanuit het gedachtegoed positieve gezondheid. Vanuit dit gedachtegoed ligt in de zorg- en hulpverlening het accent op de mens zelf en niet op de ziekte, problemen of beperkingen. Je gezond voelen omvat immers veel meer dan ziek zijn of geen lichamelijke of geestelijke klachten hebben.

De uitdaging

Santé Partners is een nieuwe organisatie, in 2018 gevormd vanuit Vitras en STMR. De nieuwe topstructuur van zowel bestuurders als MT zorgen voor een nieuwe strategische visie met de ambitie om er alles aan te doen om mensen zo te ondersteunen dat zij in hun eigen omgeving een zo goed mogelijk leven kunnen leiden. Door de dynamische context van het brede zorgveld waarin Santé Partners opereert, is het belangrijk dat de organisatie flexibel is, met tegelijkertijd een bewuste inzet van tijd en middelen. Santé Partners realiseert zich met trots dat het brede palet aan diensten en expertises haar kracht vormt en wil dit nog verder versterken. Binnen Santé Partners wordt daarom meer focus gegeven aan het verbinden van de verschillende disciplines, zodat een geïntegreerde aanpak thuis nog verder mogelijk is. Dit betekent dat in steeds toenemende mate domein- en discipline overstijgend gewerkt zal worden, waardoor de kwaliteit en inhoud van zorg en ondersteuning vanuit een multidisciplinair perspectief worden bezien en geboden.

Dit vraagt van de nieuwe manager Sociaal Domein een heldere visie op domein overschrijdend en multidisciplinair werken. Hierin staat het centraal om de vertaalslag te kunnen maken van strategie naar uitvoering, alsmede het hierin betrekken van de gebiedsmanagers. Ook zal de manager Sociaal Domein het team van gebiedsmanagers verder ontwikkelen om opvolging en uitvoering te geven aan de interne processen, ideeën en afspraken.

Profiel

Voor de nieuwe manager Sociaal Domein zijn wij op zoek naar een veelzijdige, doelgerichte manager, die in verbinding procesgericht is, samenwerking initieert en zaken voor elkaar krijgt. Santé Partners kent een matrix structuur, waarbij de manager Sociaal Domein verantwoordelijk is voor het eigen domein en tegelijkertijd een regionale rol heeft in domein overstijgende taken en aansturing. De manager Sociaal Domein ontvangt hiërarchisch leiding van de Raad van Bestuur en is lid van het MT. In deze positie wordt leiding gegeven aan zeven gebiedsmanagers, die op hun beurt leiding geven coördinatoren en/of medewerkers van het Sociaal Domein (50-70 FTE).

Je neemt de leiding voor het Sociaal Domein en werkt als teamspeler samen in het MT: jullie werken constructief met elkaar aan de strategierealisatie van Santé Partners. Je bent één van de stuwende krachten achter de nieuwe strategie en draagt deze helder uit binnen het Sociaal Domein. Daarnaast hecht je een groot belang aan de inzet, de ervaring en talenten van de medewerkers. Je bent een resultaatgerichte, betrokken leidinggevende met focus, daadkracht en je bent besluitvaardig.

Je weet hoe je moet opereren binnen een complexe setting en je houdt het overzicht. Je hecht aan transparantie en realisatiekracht. Je bent scherp, kunt sturen vanuit vertrouwen en denkt in prioriteiten. Die weet je ook als zodanig te communiceren en mensen hieraan te houden.

Jouw analytisch oog, jouw rust, jouw verbindend karakter en ‘afspraak is afspraak-mentaliteit’ maken jou een betrokken en betrouwbare gespreks- en sparringspartner, zowel binnen het domein, als daarbuiten richting cliënt en diverse regionale stakeholders.

Functie-eisen

Verder voldoet de manager Sociaal Domein aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Academisch werk en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde academische opleiding. Ervaring in of met het Sociaal Domein is een vereiste.
  • Ruime managementervaring en aantoonbaar succesvol in verander- en/of ontwikkeltrajecten. Ervaring met leidinggeven aan leidinggevenden in een nieuwgevormd, divers en gelaagd team in een grote organisatie.
  • Ervaring met het vervullen van een brugfunctie naar diverse expertises om nog meer vraaggericht te kunnen werken.
  • Gewend te werken in een complexe en veranderende omgeving.
  • In staat om proactief in te spelen op veranderingen en actuele ontwikkelingen.

Wat biedt Santé Partners?

Santé Partners biedt een boeiende, brede en stevige functie, goed gepositioneerd direct onder de raad van bestuur, waarin je veel professionele ruimte krijgt om daadwerkelijk bij te dragen aan de ontwikkeling van de organisatie en verdere versterking van datgene waar zij goed in is. De nieuwe strategische visie is er, nu nog de vertaling naar de praktijk! Met jouw realisatiekracht maak je grote impact op het slagen van deze nieuwe visie.

  • De kans om in een maatschappelijk zeer relevante context echt te kunnen bouwen aan het verdere succes van Santé Partners in een nieuwe vorm.
  • Leidinggeven aan een gemotiveerd team van gebiedsmanagers.
  • De kans om processen te optimaliseren en vooruitgang te borgen in een nieuwe organisatie in opbouw en zo een echte verandering en kwaliteitsslag teweeg te brengen.
  • Je ontvangt een mooi salaris, passend bij jouw kennis en ervaring. Deze functie wordt gewaardeerd volgens FWG 75 (cao VVT) waar je maximaal € 7.500,-- bruto per maand ontvangt op basis van 36 uur.
  • Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je boven aan deze pagina kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Aniek Hollanders en Bianca van Winkel, adviseurs werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je met hen contact opnemen en voor vragen over de procedure met Ewoud Heineken research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om jouw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk op vrijdag 6 mei 2022.

Locatie: Tiel
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 29-apr.-2022
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023