Leeuwendaal Logo
Cosis
Cosis zoekt een:

Directeur cluster Wonen

Leeuwendaal zoekt voor Cosis een directeur cluster Wonen.

De organisatie

Cosis is er in Groningen en Drenthe voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke, psychische of psychosociale beperking. Cosis helpt hen om een eigen leven te leiden; een leven dat past bij hun mogelijkheden, vaardigheden, wensen en ambities. Een zo groot mogelijke zelfredzaamheid is het uiteindelijke doel. Bij Cosis werken meer dan 4.000 enthousiaste medewerkers en 1.200 vrijwilligers.

Richting 2025 ontwikkelt Cosis zich verder. In “De beweging” staat de strategie tot 2025 beschreven. Cosis gaat voor een samenleving waarin iedereen telt en meedoet. Iemand met een hulpvraag krijgt datgene dat het beste past bij de vraag, van diegene die dat het beste kan bieden. Vroeg, snel en dichtbij. Zodat degene met een hulpvraag zoveel mogelijk zijn eigen leven kan leiden en daar grip op heeft. Je kan het immers niet alleen.

Cosis heeft een twee hoofdige raad van bestuur (RvB). Daarnaast heeft Cosis een zeven hoofdige raad van toezicht. De raad van bestuur legt verantwoording af aan de raad van toezicht. Cosis kent vier cluster directeuren: directeur cluster Kind Jeugd en Gezin (KJG), directeur cluster Wonen, directeur cluster Ambulant, directeur Cosis Expertisecentrum (CEC). Door het vertrek van de directeur cluster Wonen, is de vacature ontstaan. Op dit moment wordt de functie door een interimmer ingevuld.

De uitdagingen

Cosis maakt op dit moment een ontwikkeling door die maximaal inzet op de strategische pijlers om de ambities te realiseren, dit geldt ook voor het cluster Wonen. Naast de focus op de kwaliteit van wonen en zorg, de kwaliteit en beschikbaarheid van medewerkers en het financiele rendement is samenwerken met de buitenwereld de komende jaren een rode draad. Hiernaast zijn de toenemende complexiteit van de zorgvraag, de krapte op de arbeidsmarkt, digitalisering, de transformatie van de WLZ, strategische vastgoedvraagstukken, kwaliteit en veiligheid en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, enkele uitdagingen waar de directeur Wonen mee te maken krijgt.

Directeur cluster Wonen

Als directeur Wonen ben je verantwoordelijk voor het totale cluster Wonen. Het cluster bestaat uit 80 locaties met in totaal 1750 plaatsen en er werken circa 1750 zorgprofessionals. Je stuurt rechtstreeks 35 leidinggevenden, 4 stafadviseurs en 2 secretaresses aan. Het zorgbudget bedraagt ruim € 130 miljoen. De directeur Wonen is zowel verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering als voor de kwaliteit van de zorg, welzijn, wonen en behandeling.
De directeur Wonen zet de hoofdlijnen uit, wat resulteert in goede basiszorg en behandeling voor de bewoners. Samen met je collega directeuren ben je medebepalend voor de ontwikkeling van het strategisch organisatiebeleid, de positionering van de organisatie en het opbouwen en benutten van het externe netwerk. Daarnaast coach je je leidinggevenden en geeft hen de ruimte en het vertrouwen om de organisatiebrede ontwikkeling en ambities te vertalen naar de eigen teams en medewerkers. Je rapporteert aan de bestuurder en maakt deel uit van de directieraad van Cosis.

Cosis is op zoek naar een daadkrachtige, inspirerende en verbindende directeur Wonen met een eigentijdse visie op de zorg van nu én in de toekomst en met een warm hart voor cliënten en bewoners. Betrokkenheid, sensitiviteit en integriteit zijn je op het lijf geschreven. Je zakelijke blik en aandacht voor bedrijfsvoering combineer je met empathie. Je geeft vertrouwen aan je team om je heen, je biedt ruimte voor creativiteit, experimenten en ondernemerschap. Je weet de balans te vinden tussen nabijheid en afstand. Je bent daarnaast een ervaren verandermanager en toont daarbij ondernemerschap, lef en creativiteit. Met enthousiasme en energie verzilver je de kansen die er liggen en zorg je voor de implementatie en borging van initiatieven. Ook onderhoud je uitstekende contacten met de medezeggenschap.

Kennis en ervaring

Verder neemt de directeur Wonen de volgende belangrijke ervaring en vaardigheden mee:

  • Kennis en ervaring op academisch niveau.
  • Ruime strategische directie- en/of managementervaring binnen de langdurige zorg is een pré maar geen voorwaarde. Affiniteit met de doelgroep van Cosis.
  • Een aantoonbaar trackrecord op het gebied van leidinggeven op directieniveau binnen de zorg in een grote en complexe organisatie.
  • Ervaring en kennis op het gebied van bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling. Sterk in het herkennen en verbeteren van organisatieprocessen en hiermee ook de samenhang met verandermanagement (proces, gedrag en cultuur). Daarnaast ook ervaring met cultuurveranderingstrajecten.
  • Het realiseren van verbinding met de zorgprofessional door het spreken van de juiste taal, het herkennen van de belevingswereld van de bewoner en het belang zien van een lerende organisatie in relatie tot kwaliteit van zorg.
  • Ervaring met de vertaling van strategie in duidelijke, meetbare doelen.
  • Ervaring met en bevlogenheid voor implementatie van innovaties en digitalisering van (zorg)processen.
  • Humor en relativeringsvermogen en je weet rust en overzicht te bewaren in hectische situaties.

Ben jij de directeur Wonen die de visie en ambities van Cosis omarmt en een frisse blik meeneemt en toe kan voegen om de volgende stap te maken? We nodigen je van harte uit om op deze positie te reflecteren!

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je boven aan deze pagina kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Bianca van Winkel, adviseur werving & search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Ewoud Heineken, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen je reactie graag uiterlijk op vrijdag 6 mei 2022.

Locatie: Assen
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 28-feb.-2022
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023