Leeuwendaal Logo
De Zorgcirkel
De Zorgcirkel zoekt een:

Manager Kwaliteit & Veiligheid

Leeuwendaal zoekt voor De Zorgcirkel een manager Kwaliteit & Veiligheid.

De organisatie

De Zorgcirkel is een Noord-Hollandse organisatie voor verzorgd en verpleegd wonen, revalidatie en herstel en zorg thuis voor ouderen. De zorg- en dienstverlening bestaat onder andere uit verpleging, verzorging, behandeling, thuiszorg, casemanagement, huishoudelijke hulp en dagbesteding. De Zorgcirkel staat voor een samenleving waarin ouderen zich gezien en gewaardeerd voelen. De organisatie biedt zorg aan senioren en chronisch zieken en realiseert en exploiteert wooncentra voor senioren. Deze formule biedt veel mogelijkheden om te voldoen aan de specifieke woonwensen van senioren, zowel van vitale 55+ers, als van senioren die zorg nodig hebben.

Een paar jaar geleden heeft De Zorgcirkel een goede basis gelegd met haar strategie ‘Vanuit behoefte gestart...’. Om met elkaar de gewenste verandering in te zetten, heeft De Zorgcirkel als aanscherping op de strategische koers concrete beloften geformuleerd. De nieuwe strategische koers is een aanscherping en dat betekent dat veel van de eerdere koers nog steeds van toepassing is. Ter uitwerking van de beloften, zijn strategische doelen bepaald om binnen ‘duizend dagen’ te bereiken. De strategische beloftes vervangen de huidige strategische kaarten. De doelen worden jaarlijks geconcretiseerd in plannen en begrotingen van de regio’s en het ondersteuningslint. Meer informatie over de strategische koers 2021-2024 en de concrete beloften vindt u hier.

De Zorgcirkel wordt bestuurd door een tweehoofdige raad van bestuur (RvB) en heeft daarnaast een managementteam (MT) en Koers-MT. In het besturingsmodel staan de regio’s centraal. Het regioteam vormt de 2e bestuurslaag van De Zorgcirkel. Het team zet met elkaar de koers uit voor de regio. Het besturingsmodel voorziet ook in een strategieteam. Dat bestaat uit raad van bestuur, regiodirecteuren, managers van het ondersteuningslint, een vertegenwoordiger van de ondernemingsraad (OR) en van de centrale cliëntenraad (CCR) en drie vertegenwoordigers uit de vakgroepen. De staf- en ondersteunende functies zijn georganiseerd in een 'ondersteuningslint'.

Meer informatie is te vinden in het uitgebreide functieprofiel dat u bovenaan deze pagina kan vinden en op de website: www.dezorgcirkel.nl/

Profiel manager Kwaliteit & Veiligheid

De manager K&V is lid van het managementteam (MT) en Koers-MT en integraal verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling K&V. Hij stelt zich op als aanwezige, kritische en proactieve sparringpartner en gaat de verbinding aan met de RvB, de regiodirecteuren, de collega’s van het MT, professionals, zorgmanagement, leden van medezeggenschapsorganen en medewerkers in de gehele organisatie.

De manager K&V vormt met de afdeling de verbindende schakel op kwaliteits- en veiligheidsgebied. Zowel intern binnen de afdeling K&V als ook binnen De Zorgcirkel breed weten collega’s dat ze op de expertise en inzet van de manager K&V kunnen rekenen. De manager K&V geeft leiding aan de gedreven en deskundige medewerkers van de afdeling K&V en rapporteert rechtstreeks aan de RvB.

De manager K&V is een stevige, doortastende persoonlijkheid met realisatiekracht. Strategisch sterk maar ook pragmatisch en praktisch. Vanuit ambitie gedreven met een dienstverlenende instelling. Als persoon is hij nieuwsgierig en onbevangen. Vanuit een proactieve houding kijkt hij naar waar verbeteringen mogelijk zijn op gebied van K&V en weet hierin onder andere de regiodirecteuren mee te nemen, te enthousiasmeren en te stimuleren om vanuit integrale verantwoordelijkheid naar K&V te kijken. Is organisatiesensitief wat inhoudt dat hij oog heeft voor wat mensen beweegt en inzicht heeft in wat er speelt binnen de organisatie en wat nodig is om veranderingen te weeg te brengen. Als manager coachend en gericht op empoweren van de medewerkers in zijn team.

De opgave

De afdeling K&V heeft een goede basis. Uiteraard is de afdeling in ontwikkeling en is er een aantal specifieke opgaven te benoemen voor de afdeling (en hiermee voor de nieuwe manager):

  • Visie op kwaliteit & veiligheid verder vormgeven, implementeren, uitdragen en positioneren.
  • Voortzetten van huidige projecten.
  • De strategische doelstelling ‘Lerende Organisatie’ met de afdeling HR verder vormgeven.
  • Bijdragen aan onderzoek omtrent kwaliteit en veiligheid in de zorg.
  • Hoogwaardig kwalitatieve en veilige zorg thuis: daar profileert De Zorgcirkel zich op.

Functie-eisen

  • Academische werk- en denkniveau, b.v. gezondheidswetenschappen of vergelijkbare opleiding.
  • Ruime leidinggevende ervaring op strategisch managementniveau in een complexe omgeving.
  • Visie op K&V zoals De Zorgcirkel dat beoogt en bijdragen aan organisatieontwikkeling.
  • Brede ervaring met het ontwikkelen en implementeren van kwaliteits- en veiligheidsbeleid en systemen vanuit de link met leren en ontwikkelen, alsmede met het vaststellen en toepassen van richtlijnen en indicatoren. Ervaring met hoe dit in de vezels van een organisatie te brengen en wat dit vraagt van gedrag van mensen.
  • Goede didactische vaardigheden.
  • Ruime kennis van organisatie- en bedrijfsprocessen.

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, leest u dan het functieprofiel dat u boven aan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Manon Min, adviseur werving en search. Voor vragen over de functie kunt u contact opnemen met Manon Min en Soesja Bijtelaar, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op 10 februari 2022.

Locatie: Purmerend
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 31-dec.-2021
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023