Leeuwendaal Logo
Stichting Gabriël
Stichting Gabriël zoekt een:

Directeur-bestuurder

Leeuwendaal zoekt voor Stichting Gabriël / Mytylschool Gabriël een directeur-bestuurder.

De organisatie

Mytylschool Gabriël is een school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in Den Bosch. De school biedt onderwijs, zorg en begeleiding aan leerlingen van 4 tot 20 jaar met een motorische of meervoudige beperking, of met een langdurige ziekte. Mytylschool Gabriel is een school die bruist van het leven en midden in een samenleving staat die continu aan verandering onderhevig is. Er werken 105 zeer betrokken medewerkers (76 fte) die zich volop inzetten voor de 160 leerlingen in het SO, 78 leerlingen in het VSO en de 200 leerlingen die vanuit de externe dienst ondersteuning krijgen.

“De blik naar voren”

Mytylschool Gabriël is een bijzondere school met een bijzondere doelgroep. De school is goed verankerd in het netwerk. Er is dus een stevig fundament en tegelijkertijd wil de school zich blijven ontwikkelen. Dat vraagt een directeur-bestuurder met “de blik naar voren en de blik naar buiten”, die doorbouwt op wat er staat met oog voor nieuwe ontwikkelingen.

Het huidige strategisch plan loopt in het najaar van 2022 af. De nieuwe directeur-bestuurder zal in samenspel met de medewerkers, de ouders en ketenpartners de nieuwe strategische koers bepalen. De directeur-bestuurder wil de minderheidsgroep, die de leerlingen van deze school zijn, helpen “hun stem” te vertegenwoordigen. Zij wil voor hen passende, mogelijk nieuwe vormen van onderwijs/zorg vinden of ontwikkelen. Waarbij de meerwaarde van gespecialiseerd onderwijs continu aangetoond zal blijven.

Profiel

Bij de Mytylschool past een bijzonder boegbeeld als directeur-bestuurder die sterk is in het opbouwen en onderhouden van netwerken en samenwerkingsrelaties en die de school goed profileert in de samenwerkingsverbanden, bij de (toekomstige) ouders en de overige stakeholders. Je bouwt verder op de door de school ingeslagen koers en je bepaalt in samenspel vanuit lef en ambitie de strategie. Je beschikt over een strategische blik, bent nieuwsgierig en ziet kansen. Als directeur-bestuurder ben je je bewust van zowel je externe als interne rol en ben je zichtbaar ook binnen de school. Je bent betrokken en mensgericht, toegankelijk en tegelijkertijd daadkrachtig.

Verder voldoe je aan de volgende profieleisen:

  • Een inspirerende directeur-bestuurder met visie op (speciaal) onderwijs die bekend is met maatschappelijke relevante ontwikkelingen in onderwijs en zorg.
  • Academisch denk- en werkniveau.
  • Ervaring in een integraal verantwoordelijke functie.
  • Kennis van onderwijs en/of zorg. Je kunt aansluiten bij ‘de taal’ van het speciaal onderwijs.
  • Strategisch vermogen en een brede kijk.
  • Je bent ondernemend, ziet kansen en beschikt over lef. Je bent besluitvaardig en duidelijk.
  • Sterk gericht op samenwerking en op het maken van verbinding.
  • Voor het MT en medewerkers ben je zichtbaar, toegankelijk, een kundige sparringpartner en een betrokken en mensgerichte directeur.
  • Je bent toegankelijk en zichtbaar voor ouders en externe dienst verleners.
  • Je beschikt over een relevant netwerk in de regio of bent in staat dit snel op te bouwen.

Wat biedt Mytylschool Gabriël jou?

Als directeur-bestuurder kom je te werken in een unieke en inspirerende werkomgeving waar betrokken en gepassioneerde collega’s werken aan de ambities van Mytylschool Gabriël. Je krijgt alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en een belangrijke bijdrage te leveren aan de toekomst van de leerlingen van de Mytylschool en de versterking van de positie van de school. Inschaling conform cao bestuurders in het PO.

Ben jij de nieuwe directeur-bestuurder van Mytylschool Gabriël? Dan komen we graag in contact!

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je boven aan deze pagina kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Jeannette van der Vorm, adviseur werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Anneloes van Dijk, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om jouw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen je reactie graag uiterlijk op 18 april 2022.

Locatie: Den Bosch
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 31-dec.-2021
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023