Leeuwendaal Logo
SOL Ambacht
SOL Ambacht zoekt een:

Twee leden raad van toezicht

Leeuwendaal zoekt voor SOL Ambacht twee leden raad van toezicht.

De organisatie

SOL Ambacht is een stichting voor openbaar onderwijs en kinderopvang in Hendrik-Ido-Ambacht. SOL Ambacht is per 1-1-2020 ontstaan uit een bestuurlijke fusie tussen Stichting Kinderopvang Hendrik Ido Ambacht en Stichting SOPHIA (stichting openbaar primair onderwijs Hendrik Ido Ambacht). Beide organisaties werkten al jarenlang samen en vaak ook in één gebouw. Met de fusie is het proces om te komen tot één geïntegreerde organisatie in een versnelling gekomen. SOL Ambacht heeft vier Speel- Ontwikkel- Leerpleinen waar onderwijs, opvang, ouders, opvoeding en ontspanning (5 x O) met elkaar verweven zijn voor in totaal 2500 kinderen in de leeftijd van 0-13. Er werken 400 mensen bij SOL Ambacht en de stichting heeft een omzet van € 18 miljoen.

SOL Ambacht is een stichting met een raad van toezichtmodel. Het bestuur is belast met het besturen van de organisatie. De raad van toezicht (RvT) heeft tot taak toezicht te houden op het bestuur. De RvT van SOL Ambacht bestaat uit zes leden.

De raad van toezicht

De leden van de RvT vullen elkaar aan op de verschillende expertisegebieden. De leden zijn collectief verantwoordelijk voor toezicht op het beleid en elk lid wordt geacht de hoofdlijnen van het totale beleid te beoordelen. Daarnaast kunnen individuele leden ook meerdere kennisdomeinen bestrijken.

Er vinden ten minste vier reguliere vergaderingen plaats per jaar. Daarnaast vergadert de RvT nog een aantal keer per jaar over specifieke onderwerpen. Leden van de RvT bezoeken jaarlijks een aantal SOL’s en zij spreken met belangrijke stakeholders binnen en buiten de organisatie. De RvT heeft twee keer per jaar overleg met de CMC (Centrale Medezeggenschap Commissie) en is actief op het gebied de eigen professionele ontwikkeling door middel van o.a. zelf-evaluatie en scholing. De tijdsinvestering van het lidmaatschap van de RvT is zo'n acht uur per maand.

Profiel

We zijn op zoek naar geschikte kandidaten die voldoende tijd beschikbaar hebben voor een goede invulling van deze toezicht posities. De kandidaten die we zoeken zijn professioneel actief en maatschappelijk geëngageerd en hebben affiniteit met openbaar onderwijs. De kandidaten brengen een frisse kijk op toezichthouden vanuit het eigen vakgebied.

  • Eén van de te werven leden is een innovatieve, pragmatische ondernemer met een verantwoordelijke functie in het bedrijfsleven, bij voorkeur in een (middel-)groot bedrijf. Heeft affiniteit met marketing en communicatie en ideeën om de organisatie goed te profileren.
  • Het andere lid heeft een financieel profiel. Beschikt over brede kennis en ervaring op het gebied van financiën, risicomanagement en bedrijfsvoering, bijvoorbeeld opgedaan in de accountancy of in een financiële verantwoordelijke functie. Heeft goed inzicht in en ervaring met het leggen van verbanden tussen het financiële beleid en de strategische koers van de organisatie.

Verder voldoen beide leden aan de volgende eisen:

  • Ervaring met/in staat zijn tot het voeren van complexe strategische discussies.
  • Beschikt over een toekomstvisie en is een goede strategische gesprekspartner voor het CvB.
  • Bekend met ontwikkelingen in het onderwijs en kinderopvang, dan wel bereid zich daarin te verdiepen.
  • Binding met de regio. Beschikt over een netwerk in de regio, dan wel kan dit snel opbouwen.
  • Beginnend toezichthouders worden ook uitgenodigd te reageren.
  • Gezien de samenstelling van de RvT, is het streven om minimaal één vrouwelijk lid te benoemen.

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, leest u dan het functieprofiel dat u bovenaan deze pagina kunt downloaden.
De procedure wordt begeleid door Jeannette van der Vorm, senior adviseur werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Anneloes van Dijk, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.
We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op 5 april 2022.

Locatie: Hendrik-Ido-Ambacht
Sluitingdatum: 01-mrt.-2022
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023