Leeuwendaal Logo
Stichting Vluchtelingenwerk Nederland
Stichting Vluchtelingenwerk Nederland zoekt een:

Twee directeuren dienstverlening

Leeuwendaal zoekt twee directeuren dienstverlening voor VluchtelingenWerk Nederland

Voor VluchtelingenWerk Nederland zoeken wij twee samenwerkingsgerichte, bevlogen, verbindende en resultaatgerichte directeuren dienstverlening met lef, die als duo gaan meebouwen aan de organisatieontwikkeling die nodig is om een landelijk sterke ketenpartner voor de bescherming van vluchtelingen te zijn en blijven.

VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk zet zich al meer dan 40 jaar in voor vluchtelingen. Ze ondersteunt hen vanaf het moment dat ze worden opgevangen in Nederland tot aan zelfstandigheid. Met een fijnmazig netwerk van betaalde medewerkers en een groot aantal betrokken vrijwilligers in het hele land is VluchtelingenWerk de enige organisatie in Nederland die vluchtelingen in alle stadia van hun verblijf bijstaat. Naast dienstverlening en belangenbehartiging voor individuele vluchtelingen is VluchtelingenWerk zichtbaar in het publieke debat, voor draagvlakbevordering en beleidsbeïnvloeding. Met bijna 100.000 donateurs is VluchtelingenWerk stevig verankerd in de Nederlandse samenleving.

De uitdaging

Per 1 januari 2022 zijn vijf aparte stichtingen en de vereniging gefuseerd tot één stichting: VluchtelingenWerk Nederland en is de nieuwe voorzitter Raad van Bestuur gestart. Deze fusie biedt nieuwe kansen, én uitdagingen, om de dienstverlening verder te verbeteren en een krachtiger geluid in het debat te laten horen. Bovendien zorgt het voor een aanzienlijke vereenvoudiging van de organisatie, zodat VluchtelingenWerk haar aandacht optimaal op haar kerntaken kan richten. De transitie loopt tot en met 2023. Ter aanvulling op de directieraad zoeken wij twee directeuren dienstverlening en een directeur public affairs en strategie.

Het speelveld van VluchtelingenWerk is lokaal, nationaal en internationaal sterk in beweging. Dit vraagt om een stabiele organisatie die een betrouwbare partner is, flexibel en wendbaar kan reageren op ontwikkelingen, en proactief en daadkrachtig optreedt. Het bestuur wil met de nieuwe directieraad leiding en richting geven aan de verdere organisatieontwikkeling die nodig is, ter bescherming van de kwetsbare doelgroep van vluchtelingen. De fusie is een feit, de organisatie is klaar voor de volgende stap met uitdagende (verander-)opgaven: professionalisering en vernieuwing van de dienstverlening en opdrachtverwerving, leiderschaps- en organisatieontwikkeling én implementatie van nieuwe wetgeving.

Wat biedt VluchtelingenWerk?

Werken bij VluchtelingenWerk betekent ècht het verschil maken voor vluchtelingen! Je krijgt de kans om, in een context die politiek gevoelig is en steeds in beweging, op diverse fronten te bouwen aan de dienstverlening, bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling. Dat ga je doen in een nieuwe duo-functie. Je start op een geweldig moment: een nieuw kabinet, nieuwe wetgeving, een nieuwe bestuursvoorzitter en directieraad in een net gefuseerde organisatie. Er is alle ruimte voor jou om positief-kritisch en proactief mee te sturen en richting te geven. De sfeer is open, er is ruimte voor goede discussies. Er gaat een geweldige inspiratie uit van alle betrokken en deskundige managers, medewerkers, en evenzoveel vanuit de doelgroep. Hun drive is dagelijks voelbaar en tastbaar. Zij maken dat je elke dag blijft leren en groeien!

  • De functie is ingedeeld in schaal 14, die loopt van € 4.509, -- tot maximaal € 7.363, -- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je ervaring.
  • Naast het salaris en 8% vakantiegeld ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%. Beide aanvullingen bouw je op in een zogenaamd Individueel Keuze Budget tot 17,05%.

Hybride werken behoort tot de mogelijkheden. Standplaats: Je werkt voornamelijk in je eigen regio’s en op de centrale locatie in, bij aanvang, Amsterdam.

Profiel

We zoeken twee complementaire directeuren die samen op basis van input, betrokkenheid en zicht op diverse belangen een heldere visie en prioriteitsstelling te formuleren, delen, en anderen hieraan te verbinden. Ze zijn stevige en rolbewuste gesprekspartners op alle niveaus en stimuleren samenwerking en eigenaarschap. De directeuren zijn resultaatgericht, besluitvaardig en koersvast, en weten in- en externe stakeholders in een complexe en dynamische context te motiveren en inspireren. Zij passen hun visie en leiderschapsstijl aan waar nodig, zonder aan duidelijkheid te verliezen. Ze werken vanuit vertrouwen, hebben zicht op ieders talenten en benutten die optimaal. En ze geven medewerkers de ruimte om hun werk in te richten, te professionaliseren en zichzelf te ontwikkelen. Zo nemen zij het voortouw zonder anderen in de schaduw te zetten. Ze brengen warme zakelijkheid in een dienstverlenende non-profit context. Voorlopig wordt gedacht aan de volgende portefeuilleverdeling tussen beide directeuren: - regionale aansturing: a) Zuid-West, Zuid en Oost en b) Noord en West-Midden. - Inhoudelijk portefeuille: a) Integratie en b) Asiel.

De directeuren dienstverlening voldoen naast bovengenoemde competenties aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Ervaring of aantoonbare sterke affiniteit/verbondenheid met vluchtelingen (vraagstukken) en het opkomen voor kwetsbare groepen.
  • Minimaal vijf jaar strategische management- of directie-ervaring in een grote, complexe uitvoeringsorganisatie; ervaring met leidinggeven aan leidinggevenden. Affiniteit met een vrijwilligersorganisatie is een eis, ervaring op dit gebied een pré.
  • Een relevant netwerk, dan wel aantoonbare netwerkvaardigheden en de bereidheid om een netwerk op te bouwen.
  • Visie op professionalisering van dienstverlening, bedrijfsvoering, relatiebeheer en acquisitie (subsidies/ aanbestedingen)
  • WO werk- en denkniveau.

VluchtelingenWerk omarmt diversiteit en inclusiviteit en verwelkomt kandidaten vanuit alle achtergronden en nationaliteiten. Daarnaast is er de wens om een complementaire directieraad samen te stellen, met zo veel mogelijk verschillende talenten en expertise.

Informatie

Een uitgebreid functieprofiel vind je via de button bovenaan deze pagina. Meer informatie over de organisatie vind je op de website van VluchtelingenWerk . De procedure wordt begeleid door Irene Vervelde en Corinne van der Salm, senior adviseurs werving en search van Leeuwendaal. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met hen contact opnemen. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Anneloes van Dijk, research consultant. Zij zijn allen bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren ga je naar de site van Leeuwendaal, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om jouw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief. In je brief zien wij graag je voorkeur wat betreft portefeuille (integratie of asiel). De procedure wordt intern en extern gelijktijdig opengesteld. We ontvangen je reactie graag uiterlijk op 6 februari 2022.

Locatie: Landelijk
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 23-dec.-2021
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023