Leeuwendaal Logo
Vereniging VNO-NCW
Vereniging VNO-NCW zoekt een:

Senior beleidssecretaris Aanbestedingsbeleid en Mededinging

Leeuwendaal zoekt voor VNO-NCW/MKB-Nederland een senior beleidssecretaris Aanbestedingsbeleid en Mededinging

De organisatie

VNO-NCW en MKB-Nederland werken al meer dan tien jaar intensief samen om brancheorganisaties en bedrijven te vertegenwoordigen. Ze hebben één gezamenlijk landelijk bureau met 145 medewerkers. Als senior beleidssecretaris Aanbestedingsbeleid en Mededinging kom je te werken in een dynamisch en bevlogen team met 15 beleidssecretarissen en 4 teamassistenten.

Begin 2021 hebben VNO-NCW en MKB-Nederland een gezamenlijke koers vastgesteld: in samenwerking met overheden en andere maatschappelijke partijen streven zij naar een inclusief en duurzaam Nederland, waar iedereen profiteert van toenemende welvaart.

De opgave

Je behartigt de belangen van de leden van zowel VNO-NCW als MKB-Nederland op het gebied van Aanbestedingsbeleid en Mededinging. Goed functionerende markten waarbij bedrijven onderling concurreren, vormen de basis van onze welvaart. Actuele onderwerpen zijn een wetsvoorstel voor betere rechtsbescherming van bedrijven, het realiseren van duurzaamheidsdoelen via aanbestedingen en zorgen voor een betere aanbestedingspraktijk die werkbaar is voor bedrijven. Als het gaat om mededinging en staatssteun, spelen zowel in Nederland als Europa discussies over de balans tussen mededinging op een interne markt en de concurrentiekracht op mondiaal niveau, concurrentieverstoring door staatssteun, territoriale leveringsbeperkingen, de bevoegdheden van de ACM en de vraag in hoeverre mededingingsregels bedrijven onnodig inperken om duurzaamheidsafspraken te maken. Tot slot ben je verantwoordelijk voor beleidsontwikkelingen op het vlak van de claimcultuur: bedrijven worden steeds vaker aansprakelijk gesteld voor vermeend onrechtmatig gedrag, door diverse partijen.

Je richt je op relevante beleidsprocessen in Den Haag en Brussel. Daarbij creëer je optimale mogelijkheden voor ondernemers. Jouw gesprekspartners bevinden zich op allerlei verschillende niveaus (leden, ambtenaren, politici, belangenorganisaties, etc.). Je identificeert en analyseert zowel de uitdagingen & kansen als de bedreigingen en vertaalt deze naar ondernemersgerichte beleidsoplossingen. Hierbij is het belangrijk om in een soms hectische omgeving met wisselende tijdsdruk en verschillende belangen je doel voor ogen te blijven houden.

Profiel

Je werkt op het snijvlak van het bedrijfsleven en de politiek en hebt affiniteit met publiek-private samenwerkingen, met beleidsinhoudelijke behoeften en knelpunten van het bedrijfsleven. Je bent bewezen succesvol in het creëren van draagvlak, het uitoefenen van invloed en strategische lobby. Je helpt stakeholders richting geven en met elkaar op één lijn komen. Je bent inhoudelijk ervaren binnen het vakgebied Aanbestedingsbeleid en Mededinging, mensen weten jou te vinden als het gaat om dit thema en je onderhoudt een netwerk hierin. Je hebt een brede en vernieuwende blik en een overstijgende visie op het onderwerp, welke je goed weet te vertalen naar haalbare en gedragen voorstellen en processen. Je bent initiatiefrijk, durft stelling te nemen, vertaalt uitdagingen naar oplossingen en bent van nature gericht op samenwerken. Je bent ondernemend, effectief, sociaal vaardig en toegankelijk.

Je houdt van de dynamiek van politiek en het nieuws. Je bent niet snel onder de indruk, bereidt je altijd goed voor, neemt leden mee en bent in staat de voortrekkersrol op je te nemen. Je hebt plezier in het schrijven van een speech, het opzetten van allianties of het verbinden van leden om hen met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Je schakelt gemakkelijk tussen verschillende niveaus. Het schrijven van strategische, inhoudelijke notities gaat je gemakkelijk af en je begrijpt hoe de besluitvorming in Den Haag werkt. Je kan proactief en exploratief denken. Je kan goed luisteren en beschikt over goede analytische vaardigheden, maakt je nieuwe materie snel eigen en je hebt de cijfers scherp achter de woorden. 

Functie-eisen

  • Een academische opleiding, bij voorkeur juridisch en/of economisch;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het veld van beleidsontwikkeling in Aanbesteding en Mededinging;
  • Een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

Wat biedt Vereniging VNO-NCW?

VNO-NCW en MKB-Nederland bieden je een uitdagende, strategische baan, waar je stevig je tanden in complexe, en nieuwe materie kunt zetten en van groot belang kunt zijn voor het bedrijfsleven én de politiek. Bij VNO-NCW/MKB-Nederland zit je op een bijzondere plek, dicht bij het vuur, waar het spannend is en je kunt meepraten over de toekomst van Nederland. Je gaat aan de slag met belangrijke nationale en politieke thema’s. Als inhoudelijk expert op het gebied van aanbestedingsbeleid en mededinging heb je in deze rol veel invloed op de versnelde totstandkoming van een duurzame maatschappij.

Je komt te werken in een informele en ambitieuze werksfeer. De cultuur is heel betrokken en ondernemend. Er is een veelheid aan onderwerpen, het is er dynamisch. Je werkt zelfstandig, met veel eigen verantwoordelijkheid, waarbij je je eigen sparringpartners zoekt. VNO-NCW/MKB-Nederland biedt afhankelijk van leeftijd en ervaring een salaris van maximaal max € 7.250 bruto per maand bij 37,5 uur en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees je dan het functieprofiel dat je boven aan deze pagina kunt downloaden.  

De procedure wordt begeleid door Irina Raimondo, senior adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Anouk Keiren, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 27 augustus 2023 .

Locatie: Den Haag
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 27-aug.-2023
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023