Leeuwendaal Logo
SDW Zorg
SDW Zorg zoekt een:

Manager Mens & Organisatie

Leeuwendaal zoek voor SDW een:

Manager Mens & Organisatie

De Organisatie

Leven zoals jij het wilt’,
‘SDW daagt uit’
‘Zelf regisseren, talenten inzetten en samenwerken’

Bovenstaande motto’s staan boven het jaarplan 2021 en geven helder aan waar SDW voor staat. SDW is een ambitieuze organisatie die kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een (verstandelijke) beperking, in West-Brabant en Zeeland, ondersteunt en werkt aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen, met of zonder beperkingen. SDW staat midden in een samenleving waarbij de mens centraal staat en regie voert over zijn/haar leven.

SDW bereidt zich voor op de toekomst, want de zorgwereld verandert snel. De samenleving wordt steeds ingewikkelder. De budgetten in de zorg worden krapper. Het is een uitdaging om genoeg goede medewerkers te blijven vinden en liggen er kansen op het gebied van innovatie en technologie. SDW bereidt zich hierop voor. Daarom pakt SDW het anders aan. SDW ziet de ontwikkelingen om hen heen als uitdaging. De cliënten maar ook de medewerkers staan daarbij centraal. Deze koers biedt SDW een duidelijke stip op de horizon en ruimte om flexibel en wendbaar te zijn. Verbeteren waar kan en vooral omarmen wat goed is.

SDW is een stabiele organisatie met een goede naam in de regio. De cultuur kan omschreven worden als open, professioneel en familiair. SDW was in 2019-2020 voor de derde keer op rij beoordeeld als beste werkgever, gekozen door medewerkers.

De functie

De manager Mens & Organisatie (M&O) is een nieuwe functie. Voorheen was het team M&O ondergebracht in de lijn onder een sectormanager. Begin dit jaar is besloten M&O als aparte afdeling en strategisch binnen de organisatie te positioneren en de manager van deze afdeling onderdeel uit te laten maken van het centrale MT. De aanleiding voor deze keuze is dat er binnen SDW behoefte is aan een strategische betrokkenheid van M&O bij organisatiebrede vraagstukken en integrale aandacht voor HR als vakgebied. Mensen en medewerkers zijn binnen SDW een belangrijke factor om een optimale dienstverlening te kunnen realiseren.

De manager M&O gaat het huidige MT versterken. Als lid van het MT ben je samen met je collega MT leden verantwoordelijk voor de advisering aan de bestuurder en voor de organisatiebrede strategie en beleidsontwikkeling. De manager M&O geeft hiernaast leiding aan de expertise teams van de afdeling M&O (totaal circa 13 fte) en zorgt dat de afdeling zich ontwikkeld naar een hecht, stevig en saamhorig team. Hiernaast is de manager M&O in de lead als het gaat om het ontwikkelen en innoveren ten behoeve van een toekomstbestendige organisatie en ben je verantwoordelijk voor de strategische positionering van de afdeling M&O binnen SDW. Het verder ontwikkelen van de rol van HR naar een proactieve business partner met een (strategische) adviesrol richting het primair proces is ook een mooie uitdaging.

Het profiel

De manager M&O is een autonome, open en vernieuwende persoonlijkheid die vanuit verbinding in staat is intensieve samenwerking te realiseren en partnerships aan te gaan. Initiërend vermogen, creativiteit, innovatieve denkkracht en implementatiekracht zijn belangrijke competenties.

Vanuit bedrijfs- en organisatiekundig perspectief ben je een stevige gesprekspartner richting de bestuurder en binnen het MT. Een combinatie van een mensgerichte, resultaatgerichte en integere houding met een bedrijfsmatige blik op HR is belangrijk.

Verder voldoet de manager M&O aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Academisch werk- en denkniveau in de richting van HRM/Bedrijfskunde.
  • Ruimte ervaring in een stevige HR management functie op strategisch niveau en het aansturen van professionals.
  • Gewend te werken in een complexe en veranderende, dienstverlenende organisatie die decentraal georganiseerd is.
  • Visie op hoe een HR afdeling in deze tijd waarde toe kan voegen aan de ontwikkeling van een organisatie en het integraal management daarbinnen. Is in staat HR te positioneren en écht invloedrijk partner te laten zijn. Afdelingsoverstijgende blik.
  • Organisatie- en veranderkundig sterk. Proactief kunnen inspelen op veranderingen, zien welke consequenties dit heeft voor de organisatie en hierop doorpakken.

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het uitgebreide functieprofiel dat je boven aan deze pagina kunt downloaden. De procedure wordt begeleid door Bianca van Winkel en Irene Vervelde. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u met één van hen contact opnemen en voor vragen over de procedure met Ewoud Heineken, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om jouw emailadres, persoonsgegevens, cv en motivatiebrief. We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk op zondag 5 december 2021.

Locatie: Roosendaal
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 29-okt.-2021
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023