Leeuwendaal Logo
Has Green Academy
Has Green Academy zoekt een:

Directeur Cluster Agri & Business

Leeuwendaal zoekt voor HAS Hogeschool een Directeur Cluster Agri & Business

HAS Hogeschool (hierna HAS) is hét hoger beroepsopleidingen expertisecentrum in Zuid-Nederland in het domein van agro, food en leefomgeving. Vanuit de vestigingen in Den Bosch en Venlo verzorgt de HAS met ruim 450 medewerkers het onderwijs voor bijna 4.000 voltijds studenten en worden ruim 500 opdrachtgevers en 600 cursisten bediend.

In ruim 70 jaar historie heeft de HAS zich sterk verankerd in Zuid-Nederland en heeft het een uitstekende reputatie opgebouwd onder bedrijven. De HAS behoort tot de top van de hogescholen en mag zich naar het oordeel van studenten de allerbeste groene Hogeschool van Nederland noemen.

Cluster Agri & Business Den Bosch

De huidige en nieuwe beroepen in de land- en tuinbouw vragen om hbo-professionals met discipline overschrijdende kennis en onderzoekend vermogen. Ontwikkelingen waar de HAS met haar onderwijs, onderzoek en transferactiviteiten een belangrijke bijdrage aan levert en wil blijven leveren.

Het cluster Agri & Business (hierna A&B) richt zich op een werkveld waarin veel dynamiek zit in toekomstige branche- en beroepsontwikkelingen. Het cluster A&B in Den Bosch biedt studenten de opleidingen; Dier en Veehouderij, Bedrijfskunde & Agribusiness, Bedrijfskunde & Foodbusiness, International Food & Agribusiness (IFA), Tuin & Akkerbouw (TA) en Horticulture and Business Management (HBM). Gemiddeld telt iedere opleiding tussen de 50 tot 100 studenten.

De tweehoofdige clusterdirectie van A&B geeft binnen collegiale verhoudingen leiding aan alle primaire en secundaire processen in het cluster. De clusterdirectie geeft gemeenschappelijk leiding aan ongeveer 100 medewerkers, is integraal eindverantwoordelijk voor de aansturing, positionering, doorontwikkeling, inhoudelijke en financiële resultaten van het cluster A&B. De clusterdirectie rapporteert gezamenlijk aan het college van bestuur (CvB) en maakt deel uit van het strategisch directieoverleg (directie/CvB) binnen de HAS.

Profiel

De te werven clusterdirecteur heeft ervaring in het onderwijs, bij voorkeur in het (middelbaar of hoger) beroepsonderwijs. Heeft idealiter ervaring in en in ieder geval aantoonbare affiniteit met de sector. De directeur is goed bekend met de land- en tuinbouw, de belangrijke actuele maatschappelijke discussie en inhoudelijke thema’s. We zoeken een stevige en ervaren manager of directeur die qua type past bij de HAS, het cluster A&B en de regio Den Bosch e.o.. Een mens- en ontwikkelingsgerichte leider die beschikt over een managementstijl die zich laat typeren als: samenwerkingsgericht, collegiaal, verbindend, laagdrempelig, tussen de medewerkers staand, communicatief en inspirerend.

De nieuwe clusterdirecteur staat (mede) voor het cluster A&B en is een echte netwerker die in staat is om vanuit een heldere visie en met lef/ambitie de relaties met samenwerkingspartners en bedrijfsleven te onderhouden en waar nodig uit te bouwen. Vanzelfsprekend heeft de nieuwe clusterdirecteur een brede blik en stevige drive die significant bijdragen aan de strategieontwikkeling en realisatie van de doelstellingen op overstijgend HAS-niveau. Verder voldoet de clusterdirecteur aan de volgende profieleisen:

  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Ervaring in het onderwijs, bij voorkeur in het (middelbaar of hoger) beroepsonderwijs.
  • Ervaring in een senior lijnmanagement/directie functie.
  • Bij voorkeur ervaring in, en in ieder geval een aantoonbare affiniteit met de sector.
  • Is goed bekend met de land- en tuinbouw, de belangrijke actuele maatschappelijke discussie en inhoudelijke thema’s.
  • Ruime ervaring met veranderprocessen/organisatietransities.
  • Haalt plezier en drive uit professionalisering en ontwikkeling van organisatie en professionals.
  • Ervaring en/of affiniteit met internationalisering en de internationale context van het A&B veld.
  • Strategische plannen om kunnen zetten naar de praktijk, organiserend vermogen.
  • Sterk op het vlak van marketing en communicatie.
  • Stevige, onafhankelijke persoonlijkheid.
  • Netwerker, creatieve en marktgerichte denker.

Informatie

Meer informatie over de organisatie vind je op https://www.has.nl/nl/has-organisatie/has-hogeschool. Een uitgebreid functieprofiel vind boven aan deze pagina.

De procedure wordt begeleid door Marcel ten Berge en Jeannette van der Vorm, adviseurs werving en search, van Leeuwendaal. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met hen contact opnemen. Voor vragen over de procedure met Anneloes van Dijk, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief. We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk 16 januari 2022.

Locatie: Den Bosch
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 12-okt.-2021
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023