Leeuwendaal Logo
Stichting Librijn openbaar onderwijs
Stichting Librijn openbaar onderwijs zoekt een:

Lid raad van toezicht

Leeuwendaal zoekt voor Librijn een Lid Raad van Toezicht

Over Librijn

Librijn Openbaar Onderwijs is verantwoordelijk voor het openbaar primair onderwijs in Delft en Rijswijk. De openbare basisscholen worden bezocht door ongeveer 3260 leerlingen en er zijn circa 340 medewerkers werkzaam. Het betreft vijftien zelfstandige scholen met tien BRIN-nummers, waaronder een openbare school voor speciaal basisonderwijs (SBO) en tot 1 december maakteen AZC-school voor vluchtelingenkinderendeel uit van Librijn. Librijn biedt leerlingen en ouders een veelzijdig onderwijsaanbod aan. Naast reguliere scholen, elk met een eigen moderne onderwijskundige visie, biedt Librijn ook Montessori, Freinet en Dalton onderwijs en is er een openbare school voor speciaal basisonderwijs (SBO)

De Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht bestaat uit vijf leden, die op een betrokken, constructieve en transparante manier met elkaar en met de bestuurder samenwerken. De sfeer is positief, open en “down to earth” waarbij de kritische dialoog niet uit de weg wordt gegaan. In het najaar van 2021 zal de voorzitter de Raad van Toezicht na zes jaar verlaten. Een van de leden zal de rol van voorzitter vervullen waardoor we op zoek zijn naar een nieuw lid. Het te werven lid heeft veel kennis en ervaring op het gebied van onderwijs, bij voorkeur binnen het primair onderwijs. Daarnaast wordt een zodanige financiële kennis gezocht dat het te werven lid kan deelnemen in de auditcommissie.

De Raad van Toezicht heeft ten minste vijf reguliere vergaderingen per jaar, daarnaast vergadert de Raad van Toezicht nog een aantal keer per jaar over specifieke onderwerpen. Leden van de Raad van Toezicht bezoeken jaarlijks een aantal scholen en zij spreken met belangrijke stakeholders binnen en buiten de organisatie. De Raad van Toezicht heeft twee keer per jaar overleg met de GMR.

Voor de tijdsinvestering van de genoemde commissies dient u rekening te houden met nog een aantal dagen per jaar extra. De verwachting is dat de gemiddelde tijdsinvestering voor het nieuwe lid ca. twee dagen per maand bedraagt.

Profiel

We zijn op zoek naar ervaren kandidaten met een stevig onderwijs profiel die voldoende tijd beschikbaar hebben voor een goede invulling van deze nevenfunctie bij een mooie organisatie die volop in ontwikkeling is.

Het nieuwe Lid Raad van Toezicht voldoet aan deze kennis en ervaring:

  • Academisch denk- en werkniveau.
  • Aantoonbare actuele kennis en relevante ervaring op strategisch niveau binnen een grotere, complexe onderwijs organisatie.
  • Moderne visie op onderwijs, bekendheid met ontwikkelingen in het onderwijs, ideeën over innovatie in het onderwijs.
  • Bij voorkeur ervaring als toezichthouder en/of bestuurder in een onderwijsorganisatie en ervaring met/kennis van het toezichtskader.
  • Kennis van onderwijs financiën i.v.m. de rol in de auditcommissie.
  • Ervaring met/in staat zijn tot het voeren van complexe strategische discussies.
  • Actuele kennis van governance, wet- en regelgeving.
  • Aantoonbaar maatschappelijk betrokken en actief.

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, leest u dan het functieprofiel dat u boven aan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Jeannette van der Vorm, senior adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u contact met haar opnemen. Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met Anneloes van Dijk, research consultant. Zij zijn beide bereikbaar via 088-00 868 00

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen uw reactie graag uiterlijk 13 oktober 2021.

Locatie: Delft
Sluitingdatum: 06-okt.-2021
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023