Leeuwendaal Logo
Tragel
Tragel zoekt een:

Lid raad van toezicht

Leeuwendaal zoekt voor Tragel een lid raad van toezicht.

De organisatie

Tragel is de grootste zorgaanbieder in Zeeuws-Vlaanderen op het gebied van ondersteuning, zorg en behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking met als doel een ‘goed leven’. De hoofdvestiging van Tragel is gevestigd in Clinge (gemeente Hulst). Verder heeft Tragel ruim 70 woningen en locaties voor werk en dagbesteding.

Op dit moment zijn er bijna 800 mensen in dienst bij Tragel met uitzondering van de vele vrijwilligers die altijd klaar staan voor de organisatie. Mensen die bij Tragel werken, handelen vanuit de kernwaarden: Open, Professioneel en Betrokken. Er is een eenhoofdige Raad van Bestuur. De omzet bedraagt ruim 52 miljoen Euro.

De raad van toezicht

De raad van toezicht van Tragel bestaat uit vijf leden. Gezamenlijk beschikken zij over de gewenste deskundigheid en kwaliteit om integraal toezicht te kunnen houden op het realiseren van de doelstellingen van Tragel. Dit betekent toezicht houden op de zorg- en bedrijfsprocessen en het leveren van goede zorg. Die zorg moet voldoen aan wet- en regelgeving, aan de missie en visie van de organisatie en waarde toevoegen voor de cliënten van Tragel.

De Raad van Toezicht kent een drietal commissies: de auditcommissie, de remuneratiecommissie en de commissie kwaliteit & veiligheid. Zij adviseren de Raad, waarna in de Raad van Toezicht zelf de besluitvorming plaatsvindt.

De termijn van één van de leden verstrijkt per 31 december 2021. Het profiel van het nieuw aan te stellen lid leest u hieronder.

Het profiel: lid raad van toezicht met aandachtsgebied governance, ICT en organisatieverandering

Deze toezichthouder heeft bestuurlijke ervaring bij voorkeur opgedaan binnen de zorg met een strategisch inzicht in- en ervaring met organisatieveranderings-, ICT- en innovatievraagstukken. Zij/hij snapt en voelt goed aan wat de betekenis van Tragel is voor de cliënten en medewerkers en de positie die Tragel inneemt als belangrijke werkgever in Zeeuws-Vlaanderen. Zij/hij heeft een goed gevoel voor de regio en kan die duiden. Er zijn ook een aantal belangrijke persoonskenmerken. De nieuwe toezichthouder heeft integriteit hoog in het vaandel staan, een groot verantwoordelijk gevoel, een onafhankelijke (positief kritische) opstelling, is een teamplayer en heeft het vermogen om advies en toezicht in teamverband te kunnen uitoefenen.

Functie-eisen

Als lid raad van toezicht neem je daarnaast onderstaande belangrijke ervaring en vaardigheden mee:

  • Draagt de VG sector een warm hart toe.
  • Heeft relevante ervaring als toezichthouder.
  • Heeft een visie op waardegericht toezicht en kan daar vanuit de positie van toezichthouder invulling aan geven.
  • Heeft oog voor de positie van medezeggenschap.
  • Heeft voldoende tijd beschikbaar.
  • Heeft bij voorkeur affiniteit met de regio.

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, leest u dan het functieprofiel dat u boven aan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Douwe Wijbenga, directeur werving en search en interim-management. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u met Douwe contact opnemen en voor vragen over de procedure met Soesja Bijtelaar, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op vrijdag 12 september 2021.

Locatie: Clinge
Sluitingdatum: 26-aug.-2021
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023