Leeuwendaal Logo
Stichting Trajectum
Stichting Trajectum zoekt een:

Bestuurssecretaris

Leeuwendaal zoekt voor Trajectum een Bestuurssecretaris

Werken bij Trajectum is werken voor een unieke organisatie die zorg biedt aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVB). Daarnaast heeft een groot deel van de cliënten een forensische achtergrond. De organisatie biedt iedere cliënt een behandeling/begeleiding op maat. De zorgvormen zijn primair geclusterd in drie sectoren; klinisch behandelen, specialistisch verblijf en ambulante zorg. Het zorgaanbod in de keten is divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon- en werkvoorzieningen. De methodiek is leidend binnen de zorg en de cliënt en zijn verwanten staan altijd voorop. Met deze zorg wil Trajectum bereiken dat cliënten zo goed mogelijk kunnen meedoen in de maatschappij. Trajectum is gevestigd in Zwolle en heeft diverse locaties in het noorden en oosten van het land. Bij Trajectum werken circa 1.750 medewerkers die zich elke dag vol passie en loyaliteit inzetten voor de bijzondere doelgroep

Wat ga je doen?

Als bestuurssecretaris heb je de uitdaging om in- en extern de ogen en oren van de raad van bestuur en de organisatie te zijn en om als een spin-in-het web een grote hoeveelheid mensen, ideeën, beleid, acties en successen te verbinden. Als bestuurssecretaris heb je een belangrijke faciliterende, ondersteunde en adviserende rol. Naast de rol van bestuurssecretaris ben je ook manager van de Bestuursdienst met circa 15 medewerkers. De bestuursdienst bestaat uit:2 communicatie adviseurs, 3 juristen, 2 directiesecretaresses, 5 cliënt vertrouwenspersonen, 2 cliënt ondersteuners en een AVG functionaris. Als bestuurssecretaris ben je een strategisch sparringpartner en adviseur van de raad van bestuur en het management. Dit doe je op een zeer breed en uiteenlopend terrein, onder andere op het gebied van governance, bestuurlijk-organisatorische en juridische zaken. Je bent tevens secretaris voor de raad van toezicht. Met een goed gevoel voor governance en onderlinge verhoudingen ben je in staat om deze rollen overtuigend te combineren.. De functie is breed, veelzijdig en afwisselend, waarbij je komt te werken in een zeer dynamische en veranderende werkomgeving.

Wie ben jij?

Voor deze mooie, brede en uitdagende rol zijn wij op zoek naar een bestuurssecretaris met een enthousiaste, ambitieuze en doortastende persoonlijkheid die zaken vanuit verschillende invalshoeken weet te benaderen. Je bent het kritisch geweten van het bestuur en toezichthouders. Je combineert een dienstverlenende en faciliterende houding met een autonoom karakter, waardoor je onafhankelijke positie kunt innemen. Tevens beschik je over strategisch inzicht en over sterke analytische en adviesvaardigheden. Je beweegt je gemakkelijk in de organisatie op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau. Met een kritische en innoverende blik en bestuurlijke sensitiviteit denk je mee en fungeer je als klankbord voor de raad van bestuur en het management. Als bestuurssecretaris heb je vanzelfsprekend gevoel voor de bestuurlijke, juridische en zakelijke context en staan integriteit en vertrouwen bij jou hoog in het vaandel. Je krijgt diverse onderwerpen op je bord en bent dan ook in staat meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden. Je kan goed prioriteiten stellen en bent stressbestendig. Vanzelfsprekend ben je in deze rol accuraat, oplettend en consciëntieus. Verder voldoet de bestuurssecretaris aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde academische opleiding, bijvoorbeeld Nederlands Recht of Bestuurskunde.
  • Relevante werkervaring, als bestuurssecretaris in een veranderende organisatie binnen bij voorkeur de zorg.
  • Enige managementervaring. Je hebt voldoende senioriteit en beschikt over management kwaliteiten.
  • Juridische kennis, toe te passen in complexe en gevoelige situaties is een pre.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als in geschrift.

Wat biedt Trajectum?

  • Een uitdagende functie in een maatschappelijk zeer relevante context, waar verandering meer en meer de norm wordt in plaats van de uitzondering. Jouw ideeën voor verbeteringen worden niet alleen op prijs gesteld; ze worden van je verwacht!
  • Stichting Trajectum investeert veel in onderzoek en opleiden en biedt daarin veel kansen.
  • Inschaling is conform CAO Gehandicaptenzorg, afhankelijk van opleiding en ervaring in FWG 75.
  • Mogelijkheid om gebruik te maken van secundaire arbeidvoorwaarden zoals eindejaarsuitkering van 8,33%, collectieve (zorg)verzekeringen, fietsplan en bedrijfsfitness.
  • Het betreft een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren verlenging voor onbepaalde tijd.

Meer informatie

Voor meer informatie over de organisatie, zie ook de website van Trajectum. Voor meer informatie over de functie, download hier het uitgebreide functieprofiel. Voor overige vragen kun je contact opnemen met het secretariaat Werving & Search en vragen naar Bianca van Winkel, adviseur werving en search. Tussen 28 juli en 23 augustus kun je vragen naar Aniek Hollanders. Voor vragen over de procedure met kunt u vragen naar Ewoud Heineken. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer (088) 00 868 00.

Solliciteren

Wij zijn erg benieuwd naar jouw sollicitatie en motivatie om bij Trajectum te komen werken! Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton bovenaan deze pagina en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure, er worden referenties ingewonnen en er wordt een pre-employment/integriteitsonderzoek gedaan. We ontvangen jouw reactie graag vóór 27 augustus 2021.

Locatie: Zwolle
Functieomvang: Fulltime (36 uur per week)
Sluitingdatum: 26-jul.-2021
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023