Leeuwendaal Logo
TBV Wonen
TBV Wonen zoekt een:

Voorzitter en lid raad van commissarissen

Voor stichting TBV Wonen in Tilburg zoekt Leeuwendaal een voorzitter en lid raad van commissarissen met volkshuisvestelijke respectievelijk relevante juridische kennis en ervaring.

Over TBV Wonen

TBV Wonen is een klantgerichte woningcorporatie met ruim 8500 woningen in Tilburg en de kernen Udenhout, Berkel-Enschot, Helvoirt, Haaren en Biezenmortel ten oosten van Tilburg. Zij richt zich op het bieden van een thuis, in het bijzonder aan bewoners die daar niet op eigen kracht in kunnen voorzien. TBV Wonen maakt wonen met zorg mogelijk, met name voor de senioren. TBV Wonen is actief in wijk en dorp en zet zich samen met partners in voor bewoners op het gebied van wonen, zorg, welzijn en een prettige leefomgeving. TBV Wonen hecht eraan dat bewoners zich echt thuis voelen en wil voor hen tevens een klantgerichte degelijke en betrouwbare dienstverlener zijn. Het DNA van TBV Wonen kan worden omschreven als betrouwbaar, betrokken, bescheiden en in beweging. De organisatie is financieel gezond. De raad van commissarissen is een relatief nieuw team met betrokken en prettig samenwerkende leden. Ervaren toezichthouders die scherp zijn op het met elkaar vorm en inhoud geven van professioneel toezicht en dit zien als een continu ontwikkelproces dat aandacht, reflectie en doorontwikkeling vraagt.

Wat vraagt TBV Wonen van de nieuwe leden van de raad van commissarissen?

We zijn voor de beide posities op zoek naar geschikte en ervaren kandidaten die zich kunnen vinden in de ambities en doelstellingen van TBV Wonen en voldoende tijd beschikbaar hebben voor een goede invulling van hun rol en verantwoordelijkheid als toezichthouder.

Met het ontstaan van de vacante posities is tevens gekeken naar de onderlinge verdeling van de portefeuilles binnen de raad. De nieuwe leden zullen ieder hun specifieke kennis en expertise meebrengen. Voor de voorzitter gaan de gedachten uit naar kandidaten met ruime toezichthoudende ervaring, bij voorkeur als voorzitter van een RvT/RvC en stevige volkshuisvestelijke kennis en ervaring. Bij dit team past een voorzitter met dienend leiderschap, bestuurlijk overzicht, reflectief vermogen, oog voor het teamproces en uitstekende sociale en coachende eigenschappen. Een voorzitter die met elkaar werk maakt van professioneel toezicht en daaraan een actieve bijdrage levert. Voor het nieuwe lid zijn we op zoek naar kandidaten die enige ervaring hebben als toezichthouder dan wel die stap willen zetten en beschikken over een opleiding tot toezichthouder of de bereidheid hebben deze te gaan volgen. Beschikken over een brede juridische achtergrond en werkervaring. Kennis van juridische vraagstukken op het gebied van vastgoed, huurrecht, ondernemingsrecht, verbintenissenrecht, arbeidsrecht en bestuursrecht. Bij voorkeur tevens kennis van organisatievraagstukken/- ontwikkeling, veranderingsprocessen, personeelsbeleid, informatiebeleid en digitalisering. Werkervaring in bijvoorbeeld de sociale advocatuur of sectoren met focus op digitalisering en datamanagement.

Voor beide posities geldt dat kandidaten bij voorkeur lokale binding hebben met Tilburg e.o., in ieder geval regionale binding. Gegeven de samenstelling van het team is er een sterke voorkeur voor vrouwelijke kandidaten.

Wat biedt TBV Wonen?

Een interessante positie binnen een professionele raad van commissarissen van een lokaal verbonden, sociale woningcorporatie met ambitie.
De beloning van de commissarissen past binnen de honoreringscode van de VTW en voldoet aan het bezoldigingsmaximum van de Wet Normering Topinkomens (WNT).

Meer informatie

Voor meer informatie over de organisatie, zie ook de website www.tbvwonen.nl Meer informatie over de functie vindt u in het uitgebreide functieprofiel dat u bovenaan deze pagina kunt downloaden.
Heeft u daarna nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Marcel ten Berge, senior adviseur, via telefoonnummer (088) 00 868 00.

Solliciteren

De reactietermijn is gesloten.

Locatie: Tilburg
Sluitingdatum: 04-jun.-2021
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023