Leeuwendaal Logo
KION
KION zoekt een:

Directeur Beleid en Support

Leeuwendaal zoekt voor KION een Directeur Beleid & Support.

Strategisch sterk met focus op (ontwikkelen van) integrale dienstverlening

Over KION

KION is een energieke en betrokken organisatie die kinderopvang biedt in Nijmegen en zeven omliggende gemeenten. KION heeft zich gepositioneerd als regionale marktleider in de kinderopvang. Daarnaast is de organisatie regionaal en landelijk toonaangevend als innovatieve maatschappelijke onderneming. KION verzorgt alle voorkomende vormen van kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuteropvang en gastouderopvang.

De kracht van KION zit in haar mensen en hun talenten. Ze luisteren elke dag naar de ouders en kinderen. Iedere locatie heeft net een ander aanbod, zodat ouders echt iets te kiezen hebben voor hun kinderen. Aan de pedagogische kwaliteit stelt KION overal dezelfde hoge eisen. Bij KION wordt aan kinderen een plek geboden waar zij kunnen groeien en ontwikkelen. KION heeft de ambitie de beste te zijn in kindontwikkeling en in het ontzorgen van het jonge gezin. Een stevige en mooie opgave waar jij aan kunt bijdragen.

De opgave

Als directeur Beleid & Support kom je te werken in een nieuwe functie bij een maatschappelijke en toonaangevende onderneming die zich de komende jaren stevig zal doorontwikkelen in kwaliteit, professionaliteit en omvang. Je maakt deel uit van een professioneel en jong managementteam dat gezamenlijk de schouders onder de ambities van KION zet. Je bent een ervaren sparringpartner en adviseur op strategisch niveau en draagt actief bij aan het KION van de toekomst. Je hebt een lange termijn visie en kunt beleidsrijk meedenken en sparren met je collegae in het managementteam. Je bent integraal eindverantwoordelijk voor de resultaten en de kwaliteit van de dienstverlening van Beleid & Support (ongeveer 60 professionals) en rapporteert direct aan de Raad van Bestuur.

De opgave voor jou als directeur Beleid & Support is om met de Raad van Bestuur, collega directeuren, eigen teammanagers en medewerkers te werken aan verdere groei van Strategie & Support als integrale en pro actieve dienstverlener binnen KION. Je bent innovatief en ontwikkelingsgericht ingesteld. Als directeur Beleid & Support geef je duidelijke kaders, realiseer je de middelen en beleg je verantwoordelijkheden in de teams. Je bent zichtbaar in de organisatie, weet de verbinding tussen professionele teams, medewerkers en het primair proces goed te organiseren en stuurt op de gewenste ontwikkeling van meer integrale dienstverlening. Je faciliteert, ondersteunt en biedt ruimte aan teams en individuele medewerkers om te leren, zich professioneel te ontwikkelen en spreekt aan op resultaat.

Het profiel

Wij zoeken een ervaren directeur of manager die gewend is een enigszins vergelijkbaar breed werkveld zoals van Beleid & Support aan te sturen. Een stevige adviseur en sparringpartner voor de Raad van Bestuur en collega directeuren. Een generalist met een strategisch en sterk veranderkundig, ontwikkelingsgericht profiel. De juiste kandidaat heeft affiniteit met de kinderopvangbranche en draagt actief bij aan de ambities van deze maatschappelijk ondernemende organisatie.

Verder voldoet de directeur Beleid & Support aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Academisch werk- en denkniveau, aangevuld met meerjarige ervaring als eindverantwoordelijk manager of directeur op het brede terrein van Beleid & Support binnen het publiek domein (zorg, onderwijs, overheid) of het bedrijfsleven;
  • Ruime ervaring met de aansturing van veranderprocessen in organisaties en de realisatie van integrale dienstverlening;
  • Gewend te werken in een complexe en veranderende omgeving met professionals.
  • Echte (integrale) allrounder met een duidelijke drive voor innovatie van dienstverlening en bijbehorende ontwikkeling van organisatie, team en medewerkers.
  • Heldere, innovatieve visie op hoe Beleid & Support waarde toe kan voegen aan de ontwikkeling van KION als maatschappelijke dienstverlener.
  • Een intrinsieke motivatie om te werken in de kinderopvangbranche.

Informatie

Informatie over KION vindt u op de website van KION. Uitgebreide informatie over de functie vindt u in het profiel dat u bovenaan deze pagina kunt downloaden. Heeft u na het lezen daarvan nog meer vragen over de inhoud van de functie dan kunt u contact opnemen met Marcel ten Berge, adviseur werving en search, en voor vragen over de procedure met Sasja Bosch, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

De reactietermijn is gesloten.

Locatie: Nijmegen
Sluitingdatum: 29-apr.-2021
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023