Leeuwendaal Logo
Gro-Up
Gro-Up zoekt een:

Bestuurssecretaris

Leeuwendaal zoekt een bestuurssecretaris voor de SWKGroep.

De SWKgroep

De SWKGroep verbindt mensen, organisaties en werksoorten met als doel de optimale ontwikkeling van ieder kind. De SWKGroep biedt ondersteuning aan kinderen en gezinnen bij het groeipad naar zelfstandigheid, overal waar zij dit makkelijker kan maken. De drive van de SWKGroep is om mensen te stimuleren tot persoonlijke groei zodat ze een bijdrage leveren aan onze maatschappij. Of je nu een kind bent of een volwassene. Of je zorg nodig hebt of zorg geeft. Of je bij hun werkt of met ze werkt. Iedereen kan de toekomst kleur geven.

In totaal werken ongeveer 2600 medewerkers bij de SWKGroep, werkt de SWKGroep met 500 vrijwilligers en zorgt de SWKGroep voor 25.000 kinderen op ruim 250 locaties.

Bij de SWKGroep werken kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs samen – met elkaar en met bedrijfsondersteuning en het bestuursbureau – aan het realiseren van de ambities. Focus op groei van kind tot zelfstandigheid in de leefomgeving van het kind: gezin en de buurtIn de afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in samenwerking tussen de verschillende disciplines. Tevens is de organisatie in omvang fors gegroeid. De SWKGroep wordt steeds zichtbaarder en sterker als merk. Voor klanten, als werkgever en als kennispartner voor stakeholders. En als verbinder tussen kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs en andere branches en partners.

In de afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in samenwerking tussen de verschillende disciplines. Tevens is de organisatie in omvang fors gegroeid. De SWKGroep wordt steeds zichtbaarder en sterker als merk. Voor klanten, als werkgever en als kennispartner voor stakeholders. En als verbinder tussen kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs en andere branches en partners.

In 2020 is gewerkt aan een strategische heroriëntatie, mede ingegeven door de maatschappelijke trends van dit moment. De uitwerking van de vernieuwde strategie krijgt sinds december 2020 zijn beslag.

Er is een nieuw manifest opgesteld, dat de visie van en voor de hele SWKGroep-organisatie beknopt weergeeft.

In de afgelopen maanden is door de raad van toezicht de visie en strategie, een nieuwe besturingsfilosofie en een herinrichtingsvoorstel voor de top- en stafstructuur goedgekeurd. Ook de Centrale Ondernemingsraad is betrokken en positief.

De opdracht

Als bestuurssecretaris ben je een strategisch sparringpartner en adviseur van de raad van bestuur en de directieraad. Dit doe je op onder andere op het gebied van governance en bestuurlijk-organisatorische en juridische zaken. Je bereidt besluiten en vergaderstukken voor en handelt genomen besluiten af. Je analyseert en adviseert over complexe dossiers en verandertrajecten binnen de organisatie. Je levert een actieve bijdrage aan de samenwerking tussen de raad van bestuur en de raad van toezicht.

Als bestuurssecretaris geef je leiding aan een team van 10 tot 15 medewerkers, waaronder privacy, risicomanagement, juridische zaken, governance, concerncontrol en het bestuurssecretariaat. Tevens onderzoek en ontwikkel je een directiesecretariaat waarin persoonlijke ondersteuning van directieleden en efficiënte samenwerking binnen het team het doel zijn.

Profiel

We zoeken een enthousiaste, ambitieuze en doortastende persoonlijkheid die zaken vanuit verschillende invalshoeken weet te benaderen. Je beweegt je gemakkelijk in een organisatie in verandering. Met een innovatieve en kritische blik adviseer en ondersteun je de raad van bestuur en de directieraad. Je bent in staat een complex geheel snel te doorgronden. Je kan goed prioriteiten stellen en bent stressbestendig. Als leidinggevende van het bestuursbureau ben je verbindend en stimulerend. Je bent helder en transparant in je communicatie en weet je medewerkers te inspireren en te motiveren.

De Bestuurssecretaris voldoet aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde academische opleiding, bijvoorbeeld bestuurskunde, organisatiewetenschappen, bedrijfskunde of nederlands recht.
  • Relevante werkervaring, bij voorkeur als bestuurssecretaris in een complexe veranderende organisatie in een dienstverlenende context.
  • Enige managementervaring. Je hebt voldoende senioriteit en beschikt over management kwaliteiten.
  • Juridische kennis, toe te passen in complexe en gevoelige situaties is een pre.
  • Ervaring in het optreden in overlegsituaties en in staat zijn het standpunt van de SWKGroep helder en overtuigend over het voetlicht te brengen.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als in geschrift.

Herken jij jezelf in dit profiel en floreer je in een dynamische context waarin je veel ruimte hebt en krijgt om de nieuwe strategie succesvol binnen de SWKGroep te implementeren? Dan ben jij wellicht de kandidaat die we zoeken!

Wat biedt de SWKGroep?

De SWKGroep biedt een boeiende en stevige functie, goed gepositioneerd direct onder de raad van bestuur, waarin je veel professionele ruimte krijgt om daadwerkelijk bij te dragen aan de ontwikkeling van de organisatie en de realisatie van het veranderplan en de nieuwe strategie. De kaders staan, het commitment is er: klaar voor start!

Verder biedt de SWKGroep het volgende:

  • Je krijgt de kans om in een maatschappelijk zeer relevante context een nieuwe rol vorm te geven en het bestuursbureau in te richten en te sturen om zo een echte verandering teweeg te brengen.
  • De diversiteit van de organisatie en de aard van de doelen betekenen een inhoudelijk stevige en complexe uitdaging, je kunt al je ideeën, kennis en ervaring kwijt en daarmee het verschil maken.
  • Je gaat met een grote diversiteit aan enthousiaste en betrokken collega’s samenwerken, uit inhoudelijke vakdomeinen, en met verschillende rollen (management, adviserend, controlerend, uitvoerend, ondersteunend).
  • Een actieve organisatie met gedreven en professionele collega’s die steeds uitgedaagd worden zich verder te ontwikkelen, iedereen kleurt bij de SWKGroep zijn eigen toekomst.
  • Het salaris is overeenkomstig met de zwaarte van de functie en de duur van de opdracht en bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 100.000,– bruto per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Een bedrijfsauto behoort tot de mogelijkheden.
  • Een pensioenregeling bij Pensioenfonds voor Zorg en Welzijn.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden gebaseerd op de CAO Sociaal Werk. Daarnaast aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan, collectieve ziektekosten verzekering, een collectief verzekeringsplan voor medewerkers (verkeer, woon, recreatie en rechtsbijstand).

Contactinformatie

Wil je meer weten over de organisatie, kijk dan op ga dan naar de website van de SWKGroep. Uitgebreide informatie over de functie vind je in het profiel hier boven aan deze pagina. De procedure wordt begeleid door Bianca van Winkel en Corinne van der Salm, senior adviseurs werving en search van Leeuwendaal. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met een van hen contact opnemen. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Sasja Bosch, research consultant. Zij zijn allen bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

De reactietermijn is gesloten.

Locatie: Berkel en Rodenrijs
Functieomvang: 40
Sluitingdatum: 16-apr.-2021
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023