Leeuwendaal Logo
Stichting Zorgpartners Midden-Holland
Stichting Zorgpartners Midden-Holland zoekt een:

Voorzitter raad van bestuur

Leeuwendaal zoekt voor Zorgpartners Midden-Holland een voorzitter raad van bestuur.

De organisatie

Zorgpartners Midden-Holland is een betrouwbare, toonaangevende, innovatieve en duurzame zorgaanbieder die de mens centraal stelt. Bij Zorgpartners wordt er integrale, multidisciplinaire ondersteuning geleverd aan een groeiende groep kwetsbare tot zeer kwetsbare ouderen in de regio Midden-Holland. Er is een breed palet aan dienstverlening op het gebied van wonen, welzijn, zorg en behandeling. Hier ligt de kracht van de organisatie. Zorgpartners is er daarnaast op gericht dat haar zorg en diensten rondom het eigen leven van elke cliënt wordt verleend. Persoonlijke betrokkenheid is dan ook erg belangrijk. De dienstverlening is in kleine teams georganiseerd, dicht bij de klant.

De raad van bestuur en haar opgave

De raad van bestuur van Zorgpartners Midden-Holland is integraal eindverantwoordelijk voor het besturen van de organisatie. De tweehoofdige raad van bestuur werkt volgens een model van collegiaal bestuur (met de rol van voorzitter en lid.

De ouderenzorg staat voor belangrijke keuzes en afwegingen. Dit vraagt bestuurlijk gezien om een duidelijke stip op de horizon. Vraagstukken die betrekking hebben op de positionering binnen het externe netwerk, de verhouding intramuraal/extramuraal, ICT/Innovaties/eHealth, de arbeidsmarktproblematiek etc., dienen opnieuw voor het voetlicht gebracht te worden om deze vervolgens scherper en meer toekomstbestendig te formuleren.

De voorzitter raad van bestuur

U bent een verbindende bestuurder met visie, die een heldere strategische koers weet neer te zetten, deze weet vast te houden en mensen daar naartoe weet te bewegen. Uw leiderschapsstijl is gericht op vertrouwen, delegeren en faciliteren, maar ook op aanspreken op verantwoordelijkheden en resultaten. U bent een teamplayer en ziet nadrukkelijk de meerwaarde van een tweehoofdige raad van bestuur. U bestuurt vanuit een grote betrokkenheid met de werkvloer. U steunt en inspireert de medewerkers en managers/directeuren en toont vertrouwen in hun capaciteiten. U handelt primair vanuit het cliëntperspectief en u bent ervan overtuigd dat door het samenspel van cliënt en zorgverlener de best denkbare zorg tot stand komt. Het welbevinden van de cliënt staat centraal.

Als voorzitter raad van bestuur neemt u de volgende belangrijke ervaring en vaardigheden mee:

  • Bestuurlijke ervaring vanuit een breed, generiek profiel met een stevig accent op alle aspecten van de bedrijfsvoering. Ervaring met de ouderenzorg is een pré.
  • Uitstekende strategische kwaliteiten, sterk in conceptueel denken, in staat om visie en strategie te ontwikkelen en te vertalen naar alle niveaus van de organisatie.
  • Is een stevige netwerker en gelooft oprecht in de kracht van een netwerkorganisatie en de kansen die het biedt om deze zorg ‘anders’ te organiseren.
  • Beschikt over een breed scala van sociale vaardigheden in complexe interne en externe onderhandelings- of afstemmingssituaties: creëren van draagvlak, beïnvloedingsstrategieën en adviesvaardigheden, coachende en stimulerende vaardigheden, leidinggevende en aansturende vaardigheden.
  • Kennis van en ervaring met (zorg)vastgoed, passend bij de maatschappelijke en zorginhoudelijke ontwikkelingen.
  • Proactieve, resultaatgerichte instelling met oog voor risico’s en haalbaarheid.
  • Beschikt over een actief landelijk netwerk en/of wil zich landelijk inzetten bij relevante netwerken.
  • Erkent de kracht en waarde van medezeggenschap en cliëntenparticipatie.

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, leest u dan het functieprofiel op onze website.

De procedure wordt begeleid door Douwe Wijbenga, directeur werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u met hem contact opnemen en voor vragen over de procedure met Soesja Bijtelaar, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de solliciteerbutton op onze website en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op 11 april 2021.

Locatie: Waddinxveen
Functieomvang: Fulltime
Sluitingdatum: 26-jan.-2021
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023