Leeuwendaal Logo
Gemeente Almere
Gemeente Almere zoekt een:

Afdelingsmanager Financiën & Control

Leeuwendaal zoekt voor gemeente Almere een hartelijke, verbindende afdelingsmanager Financiën & Control met grote financiële deskundigheid en een goed gevoel voor leidinggeven.

Gemeente Almere Bruist! Zij is met 215.000 inwoners en 152 etnische achtergronden de 8e grootste gemeente van Nederland en heeft de ambitie om uit te groeien naar een stad met 300.000 inwoners. Hierdoor zijn er legio ontwikkelingen gaande, waar jij bij betrokken zult zijn. Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van de nieuwe stadsdelen Almere Pampus, Almere Centrum Weerwater en Almere Oosterwold en niet te vergeten de Floriade. De stad heeft een open mind om dingen te verbeteren en te doen wat goed is voor de inwoners en ondernemingen van Almere.

De afdeling Financiën & Control heeft een belangrijke rol in deze dynamische en complexe tijd. Om op alle niveaus de juiste beleidskeuzes te maken, zijn goed overzicht van de financiële stand van zaken, actuele managementinformatie en robuuste P&C producten cruciaal. Lijnmanagers vragen daarnaast om een proactieve kritisch-meedenkende houding in de financiële advisering.

Als manager zorg jij binnen het gemeente brede financiële kenniscentrum voor eenheid, samenwerking, verdere digitalisering en informatievoorziening, zodat directie en college eenduidig, tijdig en proactief geadviseerd worden. Daarbij houd je oog voor het constant van toegevoegde waarde zijn voor andere afdelingen en daarbij dus de gehele organisatie.

Als afdelingsmanager Financiën & Control neem je het voortouw en zet je de gemeenschappelijke koers uit, je geeft richting en betekenis aan de ontwikkelingen en de onderlinge samenwerking. Hierbij geef je ook continu impulsen aan het verbeteren van de prestaties van de afdeling.

Deze functie is voor 36 uur per week. Het maximale salaris is € 7.675,- bruto per maand (schaal 15, cao gemeenten). Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring. Er wordt gestart met een jaarcontract, bij goed functioneren is een vast contract het vervolg.

De secundaire arbeidsvoorwaarden van gemeente Almere zijn uitstekend (zie het uitgebreide profiel). Het stadskantoor bevindt zich op slechts 4 minuten lopen vanaf het station. En kom je lekker gezond op de fiets, dan krijg je een fietsvergoeding van € 750,-. Maar nog belangrijker, er staat je een geweldige uitdaging te wachten in een jonge, frisse organisatie, waar je je geen dag hoeft te vervelen. Met een begroting van 1 miljard euro zit je aan alle tafels waar belangrijke financiële ontwikkelingen worden besproken. Hierin wordt je bijgestaan door vier bevlogen en kundige teamleiders en 100 hardwerkende professionele collega’s die staan te popelen om samen met jou de schouders eronder te zetten!

Beschik jij over minimaal een afgeronde academische opleiding (bijv. bedrijfseconomie/ accountancy/ bedrijfskunde), ben je een kei op financieel gebied, beschik je over politiek-bestuurlijke sensitiviteit, ben je strategisch, verbindend en hartelijk en heb jij een aantoonbaar goed ontwikkeld gevoel voor leidinggeven? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Gemeente Almere vindt diversiteit en inclusiviteit binnen haar organisatie belangrijk. Het maakt niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. Almere is nieuwsgierig naar jouw drive voor deze positie en besteedt nadrukkelijk aandacht aan divers en veelzijdig samengestelde teams. Voel je te allen tijde welkom om te solliciteren, ongeacht culturele of demografische afkomst, gender of geaardheid!

Uitgebreide informatie over de organisatie, de inhoud van de functie, de opgaven en functie-eisen, lees je in het profiel dat je boven aan de site kunt downloaden.

Contactinformatie

De procedure wordt begeleid door Birgitte de Keijzer en Corinne van der Salm, senior adviseurs werving en search van Leeuwendaal. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met een van hen contact opnemen. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met het projectbureau werving & search of met een van de executive searchers. Zij zijn allen bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

De reactie termijn is gesloten.

Liefde voor Almere

Gemeente Almere zoekt medewerkers die oprecht betrokken zijn bij Almere, die de stad goed (willen leren) kennen en die het verschil willen maken. Graag zien we dit terug in jouw manier van solliciteren!

Locatie: Almere
Functieomvang: Fulltime (36 uur per week)
Sluitingdatum: 12-nov.-2020
Sollicitaties gesloten

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk deze vergelijkbare vacactures

Open sollicitatie

Junis

Voorzitter raad van bestuur

Junis
Alphen aan den Rijn 07-05-2023
Stichting Leerplein055

Voorzitter college van bestuur

Stichting Leerplein055
Apeldoorn 16-04-2023